O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος πραγματοποίησε συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον υφυπουργό Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπο Πετρίδη την Τρίτη 31 Μαΐου. Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί ο κ. Πετρίδης στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον.

Μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σημείωσε, ότι η συζήτηση αναπτύχθηκε γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν, η συνεχιζόμενη αναζήτηση μιας δίκαιης λύσης στην παράνομη κατοχή της Κύπρου και το πως η ελληνική και η κυπριακή κοινότητα στις ΗΠΑ μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο πέρασμα του χρόνου να μειώσει τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε, ότι η δικαιοσύνη στην Κύπρο θα επικρατήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, Μιχάλης Φυρίλλας, ο συνταγματάρχης Γεώργιος Ιωάννου, ο αντισυνταγματάρχης Δημήτρης Κασίνης και ο αντισυνταγματάρχης Δημήτρης Δημητρίου.

Το πρόγραμμα του Κύπριου ΥΠΕΘΑ θα συνεχιστεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει στο Πεντάγωνο την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας, Κάθλιν Χικς και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την αρμόδια για πολιτικές στρατιωτικές υποθέσεις βοηθό υπουργό, Τζέσικα Λούις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης