Η Πρώτη Λειτουργός Υγείας Υπουργείου Υγείας, κυρία Όλγα Καλακούτα μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή της Κύπρου για το ζήτημα των εμβολίων και είπε μεταξύ άλλων ότι η Κύπρος αναμένει στις αρχές Φεβρουαρίου μεγαλύτερη ποσότητα εμβολίων.

Η ίδια αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προκύπτει με την πύλη εμβολίων. Σήμερα ήταν η τρίτη φορά που άνοιξε η πύλη. «Υπάρχουν τεχνικά θέματα στην πύλη, υπάρχει αίτημα για να ανοίξει νωρίς το πρωί η πύλη, γύρω στις 08:00. Ενημερώθηκα γύρω στις 10:30 για τα διαθέσιμα ραντεβού που υπήρχαν ανά το παγκύπριο. Υπάρχει τρομερά μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου και προσπαθώ να το δω απ’ τη θετική του όψη το όλο ζήτημα» είπε η κα. Καλακούτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν δύο αριθμοί τηλεφώνου 1474 και το 17000 για διευκρινίσεις τεχνικής φύσεως. «Δεχθήκαμε τηλεφωνήματα από συναδέλφους που βρίσκονται στα κέντρα εμβολιασμών που μας έλεγε ότι επικοινωνούν μαζί τους για διευκρινίσεις ή επιβεβαιώσεις. Εμείς παρακινούμε τον κόσμο να επικοινωνεί με αυτά τα δύο νούμερα. Αν δεν απαντήσει κάποιος εκεί, υπάρχει αρχείο και επιστρέφονται οι κλήσεις» είπε η κα. Καλακούτα.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι αυτοί που εξασφάλισαν ραντεβού θα λάβουν sms στο κινητό τους. «Αυτό χρειάζεται λίγη ώρα. Φαίνεται ότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι, της λήψης του γραπτού επιβεβαιωτικού μηνύματος δηλαδή» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις των εμβολίων, ζήτημα που απασχολεί όλη την Ευρώπη, η κα. Καλακούτα είπε ότι προχωρεί αυτή την βδομάδα η αξιολόγηση της AstraZeneca. Αν πάρουμε ως παράδειγμα τη Pfizer, που χρειάστηκε τρεις βδομάδες, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο αρχές του Φεβρουαρίου να έχουμε τη μεγαλύτερη ποσότητα στην Κύπρο. Η πρόκληση αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε έτοιμοι την ώρα που θα έρθει η μεγαλύτερη ποσότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης