Αμετανόητος ο serial killer της Κύπρου: «Τι επτά φορές ισόβια, τι δεκαεπτά»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 20:13
Αμετανόητος ο serial killer της Κύπρου: «Τι επτά φορές ισόβια, τι δεκαεπτά»

Οδεύουν προς το τέλος τους οι έρευνες της Αστυνομίας της Κυπριακής αστυνομίας για τους πολλαπλούς φόνους γυναικών και παιδιών, με τους ανακριτές να έχουν συγκεντρώσει τα στοιχεία που απαιτούνται, ενώ έχουν ουσιαστικά απαντηθεί όλα τα ερωτήματα γύρω από την πρωτοφανή αυτή υπόθεση.  

Όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, εκτιμάται ότι θα ζητηθεί ένα ακόμη διάταγμα κράτησης - το πέμπτο κατά σειρά - προκειμένου να συμπληρωθούν οι ανακρίσεις και να ετοιμαστεί το κατηγορητήριο. Αυτό αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να συμβεί ανεξάρτητα από την έκβαση των ερευνών για την εύρεση δύο ακόμη σορών των άτυχων θυμάτων του serial killer «Ορέστη».

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η υπόθεση θα αφορά επτά φόνους και ένα βιασμό.

Η κυπριακή αστυνομία φέρεται να έχει καταλήξει στην εκτίμηση ότι τα θύματα του «Ορέστη» είναι όντως επτά, έχοντας «ξεσκονίσει» τα προφίλ των 32 γυναικών με τις οποίες είχε διαδικτυακή επαφή και καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν ελλείπει κάποια άλλη γυναίκα.

Από την πλευρά του, ο 35χρονος ίλαρχος επιμένει στη θέση του ότι δεν έχει διαπράξει άλλο φόνο. Ενδεικτική είναι η φράση που του αποδίδεται ως απάντηση στα επίμονα ερωτήματα των αστυνομικών: «Τι επτά φορές ισόβια, τι δεκαεπτά, αφού δεν διέπραξα άλλους, εκατάφερα να το ελέγξω».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο σοροί που αναζητούνται ακόμη είναι αυτές της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ και της 6χρονης Σιέρα, κόρης της επίσης δολοφονηθείσας Μαίρη Ρόουζ. Ο 35χρονος έχει ομολογήσει ότι έβαλε τη σορό της γυναίκας σε βαλίτσα που πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη. Δυσκολότερες θεωρούνται οι έρευνες για το άτυχο κοριτσάκι, καθώς φέρεται να πέταξε τη σορό του στη λίμνη Μεμί όπου υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί.

Πληροφορίες από: philenews.com

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 20:13