Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από το αυτοκίνητο του, κάτω από την πολυκατοικία όπου διέμενε στη Λάρνακα, ο Μάικλ Άντονι Λούις Μηνά, ένας 22χρονος Αγγλοκύπριος ο οποίος εργαζόταν σε εστιατόριο στην περιοχή Μακένζι.

Ο άτυχος άνδρας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άγνωστα άτομα, τα οποία του είχαν στήσει καρτέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις πρώτες εξετάσεις προκύπτει πως ο νεαρός δέχτηκε επίθεση γύρω στις 6.00 το πρωί, τη στιγμή που βρισκόταν μπροστά στο ασανσέρ της πολυκατοικίας. Αιμόφυρτος βγήκε από την πολυκατοικία, κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του και εκεί σωριάστηκε νεκρός, μέσα σε λίμνη αίματος.

Ένοικοι της πολυκατοικίας αναφέρουν ότι άκουσαν φωνές. Το πτώμα του νεαρού το εντόπισε μια 53χρονη Ουκρανή. 

Παράλληλα, επίθεση δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου και η αδερφή του θύματος, μέσα σε νυχτερινό κέντρο. Η κοπέλα νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία διερευνά κατά πόσον ο φόνος του 22χρονου και η επίθεση εναντίον της αδελφής του συνδέονται.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «σήμερα γύρω στις 7.00 το πρωί η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε κλήση από ένοικο πολυκατοικίας στη περιοχή Μακένζι. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας έφτασαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν στην είσοδο πολυκατοικίας το άψυχο σώμα ενός 22χρονου, που φέρεται να έχει τραύμα στον λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο».

Πρόσθεσε ότι μετά τις προκαταρκτικές εξετάσεις η αστυνομία διερευνά φόνο εκ προμελέτης: «Η σκηνή έχει αποκλειστεί, οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη, προχωρούν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα προχωρήσουμε σε συλλήψεις».

Ερωτηθείς κατά πόσον ο θάνατος του 22χρονου ήταν ακαριαίος και εάν του φόνου προηγήθηκε πάλη, ο  κ. Ζαχαρίου ανέφερε ότι «η σκηνή ακόμα εξετάζεται και δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο. Το πτώμα του νεαρού εντοπίστηκε δίπλα από το αυτοκίνητό του, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Ζαχαρίου είπε πως «υπάρχουν αρκετά αίματα στο ασανσέρ, στην έξοδο της πολυκατοικίας και δίπλα στο αυτοκίνητο του νεαρού».

«Οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο, ωστόσο η κατεύθυνση που έχουμε στο παρόν στάδιο είναι ότι πρόκειται για προσωπικές διαφορές» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στον τόπο του εγκλήματος μετέβησαν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία.

Σε δηλώσεις του ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους ανέφερε ότι «διενεργήσαμε αυτοψία στη σορό 22χρονου, ο οποίος φέρει τραύματα στην αριστερή τραχηλική χώρα, που προκλήθηκε από νύσσον και τέμνον όργανο. Ο θάνατος του ήταν σχεδόν ακαριαίος και στο νεκροτομείο θα εξακριβωθεί κατά πόσον η σορός έφερε σημάδια από πάλη».

Ερωτηθείς αν ο νεαρός δέχθηκε μόνο μία μαχαιριά στον λαιμό, ο κ. Σοφοκλέους απάντησε πως «όλα αυτά θα εξεταστούν στο νεκροτομείο».

Μάλιστα, το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθη ένας 17χρονος ως ύποπτος για τη δολοφονία. Ο ανήλικος, ο οποίος εντοπίστηκε κρυμμένος σε σπίτι, τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς απασχόλησε και στο παρελθόν την αστυνομία.

Με πληροφορίες από το ant1iwo.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης