Το μαχαίρι στο κόκκαλο είναι αποφασισμένο να βάλει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας στην Κύπρο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του «κραχτισμού» το οποίο έχει καταντήσει μάστιγα για τις τουριστικές και όχι μόνο περιοχές, τόσο στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου όσο και στις άλλες επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος «το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ορισμένες αποφάσεις οι οποίες εκτιμούμε ότι θα φέρουν τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Ο Δήμος θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε φαινόμενα “κραχτισμού” και δεν θα ανεχτούμε κανένα άτομο να γυρίζει και να ενοχλεί με οποιονδήποτε τρόπο τους τουρίστες που φθάνουν στη περιοχή μας για τις διακοπές τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο, πρόσθεσε «έχει εγκρίνει προϋπολογισμό προκειμένου να προσλάβει υπαλλήλους, οι οποίοι μέρα και νύχτα θα ασχολούνται με την καταπολέμηση του φαινομένου της άγρας πελατών. Συγκεκριμένα θα περιπολούν πεζοί, με ποδήλατα, μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα στους δρόμους της Αγίας Νάπας και θα καταγγέλλουν στην Αστυνομία, τόσο το άτομο που προβαίνει σε “κραχτισμό” όσο και την επιχείρηση για την οποία εργάζεται».

Δυστυχώς, συνέχισε ο κ. Καρούσος «σε κάθε δρόμο, κάθε υποστατικό και κάθε γωνιά, όχι μόνο της περιοχής μας αλλά ολόκληρης της Κύπρου, υπάρχουν κράχτες οι οποίοι με διάφορους τρόπους παρενοχλούν τόσο τους ξένους όσο και τους Κύπριους επισκέπτες».

Σημείωσε ότι «ο Δήμος Αγίας Νάπας βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με την Αστυνομία η οποία ήδη άρχισε τις δικές της προσπάθειες για καταπολέμηση του φαινομένου. Το πρόστιμο για κάθε καταγγελία «κραχτισμού» ανέρχεται στο ποσό των 180 περίπου ευρώ και καλούμε τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων, μπυραριών και κέντρων αναψυχής να περιορίσουν τα άτομα που μέσα στα υποστατικά τους ενοχλούν τον κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος είπε ακόμα ότι «προσδοκούμε στην συνεργασία όλων. Κάνουμε έκκληση σε ιδιοκτήτες υποστατικών, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, διαμερίσματα και άλλα, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα “κραχτισμού”, να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να στείλουμε άτομο που θα καταγγέλλει ή θα αποτρέπει τους κράχτες να εισέρχονται στα υποστατικά τους και να παρενοχλούν τους πελάτες τους».

Είμαστε αποφασισμένοι κατέληξε ο Γιάννης Καρούσος «να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο και να αντιμετωπίσουμε εκ βάθρων το άσχημο αυτό φαινόμενο που ταλανίζει την κυπριακή κοινωνία εδώ και χρόνια. Καλούμε επίσης όσους θέλουν να εγγραφούν εθελοντές και να βοηθήσουν στην προσπάθεια μας για καταπολέμηση του “κραχτισμού”, να επικοινωνήσουν με το Δημαρχείο για να εγγραφούν στους καταλόγους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης