Μια νέα εικονογραφημένη έκδοση που διερευνά τη σχέση μεταξύ μπάσκετ και σύγχρονης τέχνης κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον Skira Art Books.

Με τίτλο «Common Practice», ο εικονογραφημένος τόμος φωτίζει πάνω από έναν αιώνα έργων τέχνης από περισσότερους από 200 κορυφαίους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Nina Chanel Abney, Emma Amos, Romare Bearden, Salvador Dalí, Elaine de Kooning, Keith Haring, David Hammons, KAWS και πολλά άλλων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έργα του David Hammons «Higher Goals» και του Robert Indiana «Mecca Floor» αλλά και πιο πρόσφατα, όπως της Nina Chanel Abney και του Titus Kaphar αποδεικνύουν ότι το μπάσκετ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην τέχνη.

Με την απεικόνιση παικτών, ή την αφηρημένη χρήση μοτίβων, είτε ως μέσα εξέτασης της κοινωνικής ανισότητας και της πολιτικής δικαιοσύνης, τα έργα της συλλογής οδηγούν τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι για να κατανοήσουν το παιχνίδι του μπάσκετ, όχι μόνο ως μια φυσική δραστηριότητα που παίζεται ανάμεσα σε γραμμές , αλλά και ως αντανάκλαση μιας ευρύτερης ανθρώπινης εμπειρίας, αναφέρεται στη σύνοψη του βιβλίου.

Συγκεντρώνοντας έργα καλλιτεχνών από τον 20ό αιώνα έως σήμερα, ο τόμος αποκαλύπτει ένα σημείο στο οποίο συμπίπτουν τέχνη και αθλητισμός, που απαντάται στον τίτλο «Common Practice». Κοινή εξάσκηση, προπόνηση με την έννοια «της εκτέλεσης μιας δραστηριότητας ή της καθημερινής άσκησης με στόχο τη βελτίωση ή τη διατήρησης της επιδεξιότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης