Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία του VW Golf ξεκίνησε το 1974 και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει στους δρόμους περισσότερα από 35 εκατομμύρια μονάδες και 7 γενιές.

Ήδη εδώ και μερικές εβδομάδες έχει κάνει την εμφάνισή της η 8η γενιά, ενός πετυχημένου μοντέλου που έχει μεγαλώσει γενιές οδηγών.

Δεξιά η νέα γενιά και αριστερά η προηγούμενη...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο COVID-19 μας πήγε πίσω…

Λόγω της πανδημίας με τον COVID-19 αρκετοί δεν είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν ή να το δουν από κοντά σε κάποια αντιπροσωπείας της μάρκας.

Πλέον και με την άρση της απαγόρευσης όλο αυτό γίνεται πιο εύκολο όπως και η δυνατότητα test drive που γίνεται υπό προϋποθέσεις ακολουθώντας το ιατρικό πρωτόκολλο.

Πολύ μικρές και οι διαφορές στο πίσω μέρος...

Μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό…

Αυτό που διατήρησε η 8η γενιά είναι η κλασική σχεδίαση του Golf που αποτελεί τη συνταγή των Γερμανών για Εξωτερικά δεν καταλαβαίνεις πολλές αλλαγές σε αντίθεση με το εσωτερικό…να διατηρείται στο χρόνο και να κρατά σε υψηλά επίπεδα την μεταπωλητική του αξία. Συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά που θα δείτε και στο σχετικό video, οι εξωτερικές διαφορές δεν είναι τρανταχτές και επικεντρώνονται κυρίως στο νέο λογότυπο, στα φωτιστικά σώματα και σε ορισμένα αεροδυναμικά στοιχεία.

Εκεί που έχουμε μεγάλες αλλαγές είναι στην καμπίνα των επιβατών όπου η νέα γενιά δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την 7η. Ψηφιακή τεχνολογία, πολυτέλεια, μεγάλες οθόνες, ψηφιακός πίνακας οργάνων, ακόμα και διαφορετικής σχεδίασης αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι χώροι παρέμειναν σχεδόν ίδιοι, ενώ η άνεση αυξήθηκε και… μειώθηκε η κατανάλωση καυσίμου.

Αριστερά η 7η γενιά και δεξιά η 8η

Πεντάστερο σε… ασφάλεια

Το VW Golf είναι ένα μοντέλο που προσφέρει και μέγιστη ασφάλεια καθώς έχει καταφέρει να αποσπάσει πέντε αστέρια στα crash test ασφαλείας του Euro NCAP. Απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα αυτοκίνητο που δεν προκαλεί το… γείτονα αλλά ξυπνά τις αισθήσεις του ίδιου του ιδιοκτήτη.

Από πλευράς κινητήρων υπάρχει ο βενζίνης 1.5 με 130 και 150 ίππους όπως και με δυνατότητα συνδυασμού ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Επιπλέον υπάρχει διαθέσιμη και η έκδοση diesel χωρητικότητας 2.0 λίτρων. Οι τιμές ξεκινούν από τα 21.800 ευρώ και ανάλογα με την έκδοση και τον εξοπλισμό η τιμή μπορεί να ξεπεράσει τα 30.000 ευρώ.

 

Δείτε στο παρακάτω video την παρουσίαση με το VW Golf 8ης γενιάς και τις διαφορές του συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης