Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η Suzuki είναι μία μάρκα που φημίζεται για την αξιοπιστία αλλά και την δυνατότητα που παρέχει στα… μοντέλα της να κινούνται  με άνεση εκτός δρόμου. Το ανανεωμένο SX4 S-Cross (facelift) μπορεί να
O ολοκαίνουργιος κινητήρας των 1.4 λίτρων με 140 ίππους κινεί ευχάριστα και σβέλτα το ιαπωνικό μοντέλο…δείχνει πως είναι ένα αυτοκίνητο με όγκο και ιδανικό για πόλη και ταξίδι αλλά στην πραγματικότητα προσφέρει και μεγάλες δυνατότητες εκτός δρόμου.
      
Το ιαπωνικό μοντέλο διαθέτει πλέον ανανεωμένη σχεδιαστικά εμπρός μάσκα που σε παραπέμπει ακόμα και σε νέα γενιά αμαξώματος. Αλλαγές υπάρχουν στα φωτιστικά σώματα, τον προφυλακτήρα, ενώ οι δυναμικές γραμμές το καθιστούν ως ένα διαφορετικό SX4 από αυτό που ξέραμε. Στην καμπίνα των επιβατών οι χώροι είναι μεγάλοι ενώ η νέα οθόνη αφής 7 ιντσών ενημερώνει για τα… πάντα. Αλλαγές υπάρχουν και σε άλλα σημεία του εσωτερικού, όπως στις επενδύσεις, στην ποιότητα, στα διακοσμητικά κ.ά.

Το SX4 S-Cross είναι μία δυνατή πρόταση για κάθε είδους... ζούγκλα!

Αξιόπιστο…
Το ανανεωμένο SX4 S-Cross είχαμε τη δυνατότητα να οδηγήσουμε και να καταλάβουμε γι’ ακόμα μία
Από έναν περιστροφικό διακόπτη μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο που θα εμπλέκεται η τετρακίνηση στο έδαφος που κινείσαι…φορά το λόγο της επιτυχίας ενός Suzuki. Σαφώς και δεν ξεχωρίζει για την σχεδίασή του, όμως επικεντρώνεται στους πελάτες που αναζητούν ένα όχημα με χώρους ενώ στην άκρη του μυαλού τους έχουν το «δε σπάει – δε χαλάει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα χέρια μας είχαμε την έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης των 1.4 λίτρων με τους 140 ίππους. Ένα μηχανικό σύνολο που σε… προβληματίζει θετικά με την γραμμικότητα και την δύναμη που έχει, κάτι που διαπίστωσε και ο εκπαιδευτής οχημάτων 4×4 Στέφανος Αττάρτ που οδήγησε το αυτοκίνητο και εισέπραξε πολύ περισσότερα από αυτά που θα περίμενε.  

Από τι έμεινε ευχαριστημένος ο Στέφανος Αττάρτ
«Το SX4 έχει δύναμη και μπορεί να κινήσει το αμάξωμα με μεγάλη άνεση στο δρόμο. Ωστόσο εκεί που δεν το περιμένεις είναι οι δυνατότητες του εκτός δρόμου. Το είδατε και εσείς, πως στην πίστα 4×4 πήγαινε σε μέρη που αναρωτιόμασταν αν θα τα καταφέρει.

Τελικά ξεπέρασε κάθε εμπόδιο με ευκολία. Εκεί που θα ήθελα επίσης να σταθώ είναι στην ποιότητα κατασκευής που είναι σημαντικό στοιχείο για τετρακίνητο αυτοκίνητο. Το καταλαβαίνεις αρκεί να το κοιτάξεις από κάτω».

Ο Στέφανος Αττάρτ είναι εκπαιδευτής οχημάτων 4x4. Έχει οδηγήσει τα... πάντα, έχει τρέξει σε εκατοντάδες αγώνες τους οποίους έχει τερματίσει σε απίστευτα υψηλό ποσοστό και εντυπωσιάστηκε όταν έπεσε κάτω από το αυτοκίνητο και είδε την κατασκευή του SX4 S-Cross...

Εκδόσεις για όλα τα γούστα
Η έκδοση 1.4 που δοκιμάσαμε ήταν εφοδιασμένη με τετρακίνηση, γεγονός που δείχνει και το κοινό στο οποίο απευθύνεται η συγκεκριμένη. Να σημειώσουμε πως υπάρχει και έκδοση 4×2 με κινητήρα 1.0 λίτρου, 4×2 με 1.4 βενζίνη αλά και έκδοση diesel 4×2 με κινητήρα 1.6 λίτρων.

Σε γενικές γραμμές το Suzuki SX4 S-Cross είναι ένα αυτοκίνητο για όλες τις δουλειές. Δεν απευθύνεται σε όσους αναζητούν την εκκεντρικότητα, την πολυτέλεια και τις προχωρημένες σχεδιαστικές γραμμές. Οι αρετές του επικεντρώνονται σε άλλα στοιχεία και κυρίως στην άνεση, στις δυνατότητες εκτός δρόμου, στην οικονομία και στην αξιοπιστία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ανανωμένο SX4 S-Cross πατήστε ΕΔΩ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Suzuki SX4 S-Cross AllGrip
Κυβισμός (cc) 1.373
Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 140/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 320/1.500-4.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 10.2
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 200
Μέση Κατανάλωση 5.6 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές Ρύπων CO2 127
Τέλη Κυκλοφορίας 152.4 ευρώ
Μήκος (μέτρα) 4.300
Πλάτος (μέτρα) 1.785
Ύψος (μέτρα) 1.580
Βάρος (κιλά) 1.215
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 430
 Τιμή (από…) 22.400 ευρώ

 

Στον αέρα γιατί πάει και με τρεις ρόδες...
Εκεί που κάποιοι δρόμοι είναι απαγορευτικοί το SX4 S-Cross συνεχίζει...
AllGrip για κάθε είδους τερέν...
Όσο και να το πιέσεις πάει χωρίς να σε προβληματίσει...

Το ιαπωνικό μοντέλο πάει καλά στο δρόμο όμως εκεί που εντυπωσιάζει είναι εκτός...
Με αυτόν τον περιστροφικό διακόπτη επιλέγεις το πώς και πού θα κινηθείς...
Το εσωτερικό του μοντέλου...
Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 430 λίτρα αλλά μεγαλώνει υπερβολικά όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα...
Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων... Υπάρχει διαθέσιμο και αυτόματο...
Νέοι κινητήρες βενζίνης Booster Jet με δύναμη και χωρίς να 'καίνε' πολύ καύσιμο...
Για όσους θέλουν να διαθέσουν περισσότερα χρήματα υπάρχει και επιλογή με τεράστια γυάλινη οροφή...
Η νέα μάσκα σου δίνει την αίσθηση πως πρόκειται για νέα γενιά. Στην πραγματικότητα είναι ένα SX4 S-Cross Facelift...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης