Του Γιώργου Παλληκάρη

Η Suzuki έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίζεται ως ο πατέρας των SUV, καθώς από το πρώτο VITARA το 1988 κατάφερε να αλλάξει την παγκόσμια αυτοκίνηση. Έχοντας επενδύσει περισσότερο από τον καθένα στην συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, η ιαπωνική φίρμα είναι σε θέση να προσφέρει την πιο value for money και ολοκληρωμένη γκάμα της αγοράς, στα μάτια των S-CROSS και VITARA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο και επιβλητικό SUV, S-CROSS είναι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ίδια η εταιρία, το καλύτερο SUV που κατασκεύασαν ποτέ. Με την υβριδική του τεχνολογία, την αυθεντική τετρακίνηση ALLGRIP SELECT, τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας του Suzuki Safety Support και τους άνετους χώρους, αποτελεί την ιδανική επιλογή για κάθε οδηγό που ψάχνει να αποκτήσει ένα SUV επόμενης γενιάς.

Suzuki S-CROSS: Το SUV που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει την δική του σχεδιαστική υπογραφή με τα σύγχρονα LED φωτιστικά σώματα, την χαρακτηριστική γρίλια και φυσικά τις ράγες οροφής αλλά και τα τόξα πάνω από τους τροχούς που δείχνουν πως δεν φοβάται να λερωθεί σε χωμάτινες διαδρομές. Κάτι που ενισχύει και η απόσταση του από το έδαφος που αντιμετωπίζει με άνεση τόσο τις κακοτεχνίες των δρόμων, όσο και τα απάτητα μονοπάτια. Ο οδηγός του γνωρίζει πως έχει στα χέρια του ένα όχημα που του εμπνέει εμπιστοσύνη και μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα διαφορετικά lifestyle.

Το Suzuki S-CROSS δεν ξεχνά τον οικογενειακό του χαρακτήρα, παρέχοντας μεγάλους χώρους και για τους πέντε επιβάτες που μπορεί να φιλοξενήσει, με αρκετό αέρα τόσο για τα κεφάλια όσο και για τα γόνατα. Το πορτπαγκάζ με τη σειρά του στα 430 λτ. είναι σε θέση να σηκώσει τα οικογενειακά βάρη έχοντας και διπλό πάτωμα για έξτρα αποθηκευτικό χώρο ενώ η πανοραμική οροφή χαρίζει μοναδική ατμόσφαιρα.

Suzuki S-CROSS: Επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση

Το μεγάλο «όπλο» του S-CROSS αποτελεί σίγουρα η δυνατότητα του να διαθέτει δυναμικές επιδόσεις έχοντας παράλληλα εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Ένας σπάνιος συνδυασμός που γίνεται πραγματικότητα χάρη στην αξιοποίηση της υβριδικής τεχνολογίας σε συνδυασμό με τη νέα γενιά κινητήρων. Πιο συγκεκριμένα, ο 1.400άρης κινητήρας απόδοσης 129 ίππων, συνδυάζεται με το hybrid σύστημα 48V το οποίο τροφοδοτεί μία ηλεκτρογεννήτρια με 14 άλογα και 53 Nm ροπής. Όταν ο οδηγός ζητήσει δύναμη, η ηλεκτρογεννήτρια υποβοηθά τον θερμικό κινητήρα, ενώ παράλληλα παίζει και τον ρόλο μίζας για την επανεκκίνηση του κινητήρα όταν έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα stop/start. Ακόμα και όταν το αυτοκίνητο ρολάρει ή επιβραδύνει, μέσω ανάκτησης η κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική και αποθηκεύεται στην μπαταρία. Όλα τα παραπάνω δίνουν τη δυνατότητα στο μοντέλο να έχει δυναμικές επιδόσεις διατηρώντας παράλληλα τη κατανάλωση στα 4.7λτ./100χλμ. πάντα με τη συμμετοχή του εξατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων.

Πέρα όμως από την Mild Hybrid έκδοση, διαθέσιμη θα είναι και η Strong Hybrid με το νέο 1.5λτ. κινητήρα DUALJET ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AGS και μπαταρία λιθίου 140V. Σε αυτή τη περίπτωση ο υψηλής απόδοσης ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει την αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση τροφοδοτώντας το όχημα και βοηθώντας τον κινητήρα να επιταχύνει. Επιτρέπει επίσης την ηλεκτροκίνητη οδήγηση με όπισθεν και προσθέτει επιπλέον ροπή κατά τις αλλαγές των ταχυτήτων για πιο ομαλή επιτάχυνση. Όταν μάλιστα το αυτοκίνητο κινείται με σταθερή ταχύτητα, ο MGU ηλεκτροκινητήρας χρησιμοποιεί την ισχύ του κινητήρα για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια φορτίζοντας την μπαταρία με στόχο την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και αθόρυβη οδήγηση.

Suzuki S-CROSS: Το SUV με τετρακίνηση που είναι πάντα διαθέσιμη

Το S-CROSS  διαθέτει τετρακίνηση ALLGRIP με 4 επιλογές η οποία δεν εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης. Γεγονός που σημαίνει ότι η τετρακίνηση είναι πάντα διαθέσιμη ακόμη αν και η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια. Έτσι το αυτοκίνητο μπορεί με μεγάλη άνεση να πατήσει σε αχαρτογράφητα μονοπάτια αξιοποιώντας παράλληλα την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και έχοντας τέσσερα προγράμματα οδήγηση ανάλογα τις συνθήκες.

Παράλληλα το πακέτο Suzuki Safety Support κάνει το S-CROSS σε ένα πραγματικό φρούριο καθώς μετατρέπει την οδήγηση στην πιο ασφαλή έως σήμερα διαδικασία. Ανάμεσα στα δεκάδες συστήματα ασφαλείας ξεχωρίζουν το αυτόματο φρενάρισμα, το προηγμένο cruise control το οποίο λειτουργεί ακόμα και σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος, η λειτουργία διατήρησης λωρίδας, η κάμερα 360 μοιρών, οι αισθητήρες γύρω από το όχημα, σύστημα e-call αλλά και το φίλτρο γύρης.

Suzuki VITARA: Το SUV για όλες τις δουλειές

Για ακόμα περισσότερο περιπέτεια και χωμάτινες ανησυχίες, υπάρχει πάντα ο πρωτοπόρος του είδους VITARA που εξοπλίζεται με όλα τα νέα τεχνολογικά συστήματα και υβριδικούς κινητήρες. Ένα SUV που έχει αποδείξει την αξία του και έρχεται ανανεωμένο να κερδίσει ακόμα περισσότερα από την υβριδική τεχνολογία αλλά και την τετρακίνηση ALLGRIP.

Το VITARA διατηρεί τα γνώριμα αισθητικά χαρακτηριστικά του, έχοντας πλέον φώτα LED εμπρός πίσω από τη βασική έκδοση, πιο μοντέρνα χρώματα για το εξωτερικό αμάξωμα και νέου σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου. Το εμπρός τμήμα με τις κάθετες γρίλιες στη μάσκα και τον μεγάλο προφυλακτήρα αναδεικνύει έναν δυναμισμό, στο πλάι διαγράφονται οι έντονες γραμμές, ενώ το πίσω κομμάτι προβάλλει με κομψότητα.

Suzuki VITARA: Το SUV που πηγαίνει παντού με χαμηλή κατανάλωση

Η περιπέτεια όμως που προσφέρει το Suzuki VITARA είναι σε θέση να σεβαστεί τόσο το περιβάλλον, όσο και το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη του. Αξιοποιώντας τα ίδια υβριδικά σύνολα με το S-CROSS, το αυτοκίνητο λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά όταν εκκινεί από στάση, όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα, όταν κάνει όπισθεν και σε συνθήκες οδήγησης με σταθερή ταχύτητα. Συνδυάζει την υβριδική και αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία με στόχο τη βέλτιστη τιμή κατανάλωσης επιτυγχάνοντας την εξαιρετική τιμή των 5,8λτ./100χλμ. 

Φυσικά και αυτό το SUV της Suzuki αξιοποιεί την αυθεντική τετρακίνηση ALLGRIP με 4 επιλογές η οποία δεν εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης. Γεγονός που σημαίνει ότι η τετρακίνηση στο VITARA είναι πάντα διαθέσιμη ακόμη αν και η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια.

Suzuki VITARA: Άνεση και χώρους για όλους

Πάντα οικογενειακό πάντα ευρύχωρο είναι σε θέση να καλύψει τις οικογενειακές απαιτήσεις αλλά παράλληλα να προσφέρει και μία σουίτα συστημάτων τόσο για την ψυχαγωγία όσο και για την ασφάλεια. Το Suzuki VITARA επιτρέπει σε οδηγό και επιβάτες να έχουν άμεση επικοινωνία με το όχημα μέσω της οθόνης του ηχοσυστήματος που διαθέτει τις πιο σύγχρονες ψηφιακές δυνατότητες, όπως το Apple CarPlay, το Android Auto, την αναγνώριση φωνής και την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω της λειτουργίας Bluetooth.

Το Vitara είναι ένα υβριδικό SUV το οποίο μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια όλη την οικογένεια, έχοντας μοντέρνα σχεδίαση, χαμηλή κατανάλωση και ικανότατη τετρακίνηση. Ένα πακέτο που συνδυάζεται με δελεαστική τιμή και αποτελεί μία άκρως value for money επιλογή.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης