Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


To Nissan GT-R είναι ένα αυτοκίνητο  το οποίο από τη στιγμή που κυκλοφόρησε στους δρόμους έσπασε το κατεστημένο των λεγόμενων super car που κυκλοφορούσαν παγκοσμίως.
Με το Nissan GT-R απλά δεν καταλαβαίνεις πως καλύπτεις τα χλμ.
Με ριζοσπαστική σχεδίαση, δεδομένα που δεν συμβαδίζουν με την… κατηγορία, αυτό το ιαπωνικό μοντέλο έχει καταφέρει να ταράξει την αγορά προσφέροντας μοναδικές επιδόσεις και αξιοπιστία, δύο πράγματα που πολλές φορές δεν συμβαδίζουν μεταξύ τους.

Στην Ελλάδα το GT-R έχει καταφέρει να χτίσει ένα μεγάλο μύθο γύρω από το όνομά του και αυτό το αντιλαμβάνεσαι από τις αντιδράσεις του κόσμου όταν εμφανιστεί μπροστά του.

Δείτε το σχετικό video και ταξιδέψτε μαζί μας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταξίδι αστραπή

Μία καινούργια έκδοση με την κωδική ονομασία Black Edition είχαμε στα χέρια μας και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το να διαπιστώσουμε πόσο καλά στρίβει και πόσο καλά επιταχύνει.

Χωρίς μεγάλη σκέψη οργανώσαμε ένα ταξίδι – αστραπή στην Θεσσαλονίκη (ξεκινώντας από την Αθήνα) και μάλιστα αυθημερόν. Ξεκινήσαμε το πρωί με συννεφιά και φτάσαμε στην Συμπρωτεύουσα με… ήλιο.

Πίσω από το τιμόνι του Nissan GT-R αισθάνεσαι άλλος άνθρωπος

Όχι μόνο γρήγορο αλλά και άνετο…

Άνετα και χωρίς να το καταλάβουμε διαπιστώσαμε πόσο «ταξιδιάρικο» μπορεί να είναι ένα καθαρόαιμο  0-100 σε 2,7 δευτ. και τελική 315 χλμ./ώρα…super car εκτός από το να σου προσφέρει μόνο επιδόσεις.

Στη Θεσσαλονίκη καθίσαμε αρκετές ώρες και απολαύσαμε τη βόλτα, τον καφέ (φυσικά ήπιαμε φραπέ), το καλό φαγητό αλλά και την ιδιαίτερη ομορφιά της πόλης.

Μετά από πέντε περίπου ώρες περιήγησης και βόλτας ήρθε η ώρα της επιστροφής.

Το GT-R εφοδιάζεται με κινητήρα 3.799 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 570 ίππους και παράγει 637 Nm ροπής... Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2,7 δευτερόλεπτα και η τελική αγγίζει τα 315 χλμ.ώρα


Σε μία μέρα 1.000 χλμ.

Συνολικά καλύψαμε 1.000 χιλιόμετρα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν νοιώσαμε άβολα ή την ανάγκη να σταματήσουμε για ξεκούραση. Χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός πως καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, το ραδιόφωνο παρέμεινε κλειστό.

Το σίγουρο είναι πως ξεφύγαμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και ζήσαμε με το ξεχωριστό αυτό super car μοναδικές στιγμές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Nissan GT-R πατήστε ΕΔΩ

Το Nissan GT-R μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη... ήρθαμε!
Από όπου και να κοιτάξεις το ιαπωνικό τέρας σε... φτιάχνει

Αν βρεθείς Θεσσαλονίκη πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσεις τρίγωνα Πανοράματος (και φυσικά από την... πηγή)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης