Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το Nissan Qashqai είναι το αυτοκίνητο που έχει αλλάξει τα δεδομένα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου αλλά και στο σύνολο όλων των αυτοκινήτων που Όταν περνάς σε πωλήσεις ακόμα κα το VW Golf τότε τα λόγια είναι περιττά… κυκλοφορούν. Στην Ευρώπη η ιαπωνική φίρμα κάνει… πάρτι, το ίδιο και στην Ελλάδα με το πρόβλημα να βρίσκεται στην παράδοση καθώς η ζήτηση είναι ιδιαίτερα υψηλή. Η δεύτερη γενιά (αυτή δηλαδή που πωλείται) συνεχίζει να γράφει την ιστορία που ξεκίνησε η πρώτη. Δεν είναι τυχαίο πως πλέον οι αντίπαλοι κατασκευαστές έχουμε φτάσει στο σημείο να αναζητούν το μυστικό της επιτυχίας και τον τρόπο να δημιουργήσουν και αυτοί ένα δικό τους Qashqai.

Πάνω από 3.000 χλμ.
Το ιαπωνικό SUV το έχω οδηγήσει αρκετές φορές. Στο δρόμο, στο χώμα, εντός πόλης, σε ταξίδι… Για πρώτη φορά όμως αποφάσισα να καλύψω αρκετά χιλιόμετρα και να βιώσω στην καθημερινότητα τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό. Συνολικά το κοντέρ έγραψε περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα και όπως ήταν αναμενόμενο το συμπέρασμα δεν διαφέρει από αυτά που βιώνουν οι ιδιοκτήτες αλλά και όσα συμπεράσματα έχω βγάλει από την πρώτη στιγμή.

Πίσω από το τιμόνι ενός Nissan Qashqai 'γράφεις' άνετα χιλιάδες χιλιόμετρα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμορφο και με πολλούς χώρους
Αρχικά θα πω, πως τελικά δεν είναι τυχαία η επιτυχία του Nissan Qashqai. Θα ξεκινήσω από την σχεδίαση που δεν περνά στο… ντούκου και αρέσει. Καθαρές γραμμές, φώτα LED που βγάζουν μάτι και γενικότερα ένα σουλούπι που δικαιολογεί την απήχηση που έχει. Ανοίγεις την πόρτα, μπαίνεις μέσα και Όταν ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας έχει πολλούς χώρους για μικροαντικείμενα τότε θα το λατρέψεις κάθεσαι στην θέση του οδηγού. Είναι σίγουρο πως θα βολευτείς καθώς υπάρχουν ρυθμίσεις για όλα τα γούστα. Πάνω, κάτω, μπρος, πίσω, όπως θες βολεύεσαι. Αυτό που αρέσει είναι και οι χώροι για τα μικροαντικείμενα. Προσωπικά μου αρέσει να τους βλέπω στα αυτοκίνητα. Κινητό, κλειδιά, δίπλωμα, οτιδήποτε κρατάς στα χέρια σου το βολεύεις εύκολα. Παντού υπάρχουν χώροι και αυτό μου αρέσει. Ειδικά στο «μπράτσο» βολεύεις τα πάντα καθώς έχει μεγάλο χώρο για διάφορα και μεγάλα αντικείμενα. Η άνεση ισχύει και για τον συνοδηγό αλλά και για τους πίσω επιβάτες. Στην πίσω σειρά υπάρχει «μπράτσο» για να ξεκουράζεις το χέρι σου, να αφήνεις τον καφέ σου ή να παίζουν τα παιδιά!

Με το ιαπωνικό SUV είσαι συνεχώς στην.. εξερεύνηση

Ταξιδεύεις και δεν σε κουράζει
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι άνετο το Qashqai. Ακόμα και ο χώρος αποσκευών με το δεύτερο πάτωμα και τον τρόπο που το διαμορφώνεις γίνεται, όχι μόνο άνετο αλλά και χρηστικό. Και Η πραγματική κατανάλωση αγγίζει τα 6.6 λίτρα επειδή μιλάμε για άνεση, το συνειδητοποιείς όταν αποφασίσεις να οδηγήσεις για πέντε ώρες συνεχόμενες! Και μπορείς να το πράξεις καθώς δεν θα χρειαστεί να σταματήσεις για ανεφοδιασμό αφού το Qashqai καταναλώνει πραγματικά 6.6 λίτρα diesel για κάθε 100 χιλιόμετρα! Πραγματικά… Όχι μούφα… Και με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Συν τις άλλοις έχει και καλές επιδόσεις για οικογενειακό αυτοκίνητο (0-100 σε 11.1 και τελική 183). Εντάξει, μπορεί να μην βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά στην εθνική σου δίνει την αίσθηση πως δεν μασάει ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.

Ταξιδιάρα ψυχή... Ακόμα και το γύρο της Ευρώπης να κάνεις δεν θα χρειαστεί ούτε να αλλάξεις λάδια!

Δεν θες να το αλλάξεις
Μετά από 3.000 χιλιόμετρα από το Nissan Qashqai δεν άκουσα κιχ, δε με προβλημάτισε και το… χειρότερο είναι που με στεναχώρησε όταν το επέστρεψα. Για να πως την αλήθεια δεν το περίμενα λόγω της συνεχής αλλαγής αυτοκινήτων που κάνω (αλλά και οι συνάδερφοί μου) εξαιτίας του… επαγγέλματος.

 Για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής σκέφτηκα να συνεχίσω να γράφω χιλιόμετρα και να μην το γυρίσω στην κεντρική αντιπροσωπεία. Κατάλαβα λοιπόν γιατί το Qashqai είναι αυτό που είναι. Γιατί δεν το αλλάζουν όσοι το έχουν αποκτήσει αλλά και γιατί θέλουν να το αγοράσουν οι… μισοί που σκέφτονται να αποκτήσουν ένα όχημα ελευθέρου χρόνου.

Σύγχρονο design στη δεύτερη γενιά του Nissan Qashqai...

Άτιμο… Qashqai
Αυτό είναι το Nissan Qashqai που σε πάει όπου θες και απροβλημάτιστα. Είναι το SUV που ψάχνεις τα αρνητικά του αλλά δεν τα βρίσκεις, ιδίως αν θες να αποκτήσεις ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.

Άτιμη τεχνολογία. Δηλαδή τι παραπάνω θα δούμε στη νέα γενιά όταν κυκλοφορήσει (κατά το 2020);

 

Το Nissan Qashqai 1.6 diesel με μία ματιά…

  • Χωρά άνετα πέντε ενήλικες επιβάτες
  • Είναι… όμορφο και με σύγχρονες σχεδιαστικές γραμμές
  • Έχει χαμηλή κατανάλωση
  • Το φορτώνεις και δεν… καταλαβαίνει
  • Έχει υψηλή μεταπωλητική αξία
  • Έχει χαμηλά τέλη κυκλοφορίας
  • Δεν κουράζει στα ταξίδια
  • Εξοπλίζεται με σύγχρονα συστήματα που συναντάς σε πολύ ακριβά αυτοκίνητα
  • Τεράστια οροφή που σου αλλάζει την διάθεση
  • H διαμόρφωση του χώρου αποσκευών είναι μοναδική
  • O κινητήρας σταματα-ξεκινά στα φανάρια
  • To αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT είναι απροσδόκητα καλό
  • Χρειάζεται service κάθε 30.000 χιλιόμετρα
  • Μπορεί να ρυμουλκήσει 1.2 τόνους (έκδοση 2WD)
Τεχνικά Χαρακτηριστικά 1.6 diesel 2WD*
Κυβισμός 1.598 κ.εκ.
Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 130/4.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 320/1.750
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 11.1
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 183
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 6.6**
Εκπομπές Ρύπων CO2 119
Τέλη Κυκλοφορίας 107.1
Μήκος (μέτρα) 4.377
Πλάτος (μέτρα) 1.806
Ύψος (μέτρα) 1.590
Βάρος (κιλά) 1.536
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 430
 Τιμή (από…) 24.310*

*με αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT
**πραγματική

 
Αυτό το Qashqai είναι πανέμορφο. Καθόλου τυχαίο ότι πουλάει σαν... τρελό!
Αν το έχεις δεν θες να το δώσεις... Αυτό έπαθα και παραλίγο να μη το επιστρέψω στην επίσημη αντιπροσωπεία... Δυστυχώς ο κ. Μεθενίτης (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων) καραδοκούσε...

Απροσδόκητα καλό και ανετο το αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT. Επιπλέον δείτε και τον κρυφό φωτισμό που δίνει άλλον αέρα στην καμπίνα ιδίως της νύχτα...
Με τα συστήματα που εφοδιάζεται το ιαπωνικό όχημα ελευθέρου χρόνου ελέγχεις το χώρο με κάμερες 360 μοίρες!!!
Ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες...
Η γυάλινη οροφή καλύπτει σχεδόν όλον τον ουρανό...
Έτσι.. ξεκίνησε η παραγωγή του Qashqai!!!
Η Nissan παίζει... μπάλα όχι μόνο στις πωλήσεις αλλά και κανονικά, καθώς είναι ένας από τους μεγάλους χορηγούς του Champions League
Κάμερα ακόμα και κάτω από τον καθρέπτη!!!
Ο σπορ χαρακτήρας του Qashqai ενισχύεται  ακόμα περισσότερο με τις συγκεκριμένες ζάντες αλουμινίου...

Σχεδιαστικές λεπτομέρειες ακόμα και στα πίσω φώτα...
Τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED...
Παντού κουμπιά που κάνουν τη ζωή των επιβατών καλύτερη και ασφαλέστερη...
Κουμπιά για τον αυτόματο πιλότο πάνω στο τιμόνι...
Πραγματική κατανάλωση στα 6.6 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα...
Το να καλύπτεις με ένα αυτοκίνητο πάνω από 3.000 χιλιόμετρα σου δίνει και το δικαίωμα να βγάζεις καλύτερα συμπεράσματα...
Τα φλας βρίσκονται ενσωματωμένα πάνω στους καθρέπτες...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης