Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας και αυτό το αντιλαμβανόμαστε με τα Τα ηλεκτρικά έχουν αρχίσει να έρχονται…καινούργια μοντέλα που κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά.

Οι προτάσεις αυξάνονται συνεχώς και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ακόμα και στην Ελλάδα, όπου οι υποδομές είναι περιορισμένες, θα υπάρχουν δεκάδες προτάσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Mitsubishi Outlander PHEV είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά...

Δυναμικό come back…

Η Mitsubishi βρίσκεται σε ένα στάδιο αναπροσαρμογής και τα επόμενα χρόνια θα δούμε και θα γνωρίσουμε μία εντελώς νέα, σύγχρονη Mitsubishi, η οποία θα ακολουθεί την τάση της εποχής.

Ηλεκτρισμός, τεχνολογία, φουτουριστική σχεδίαση είναι τρεις πυλώνες που θα στηριχτεί η ιαπωνική φίρμα που ετοιμάζεται για δυναμικό come back έπειτα και από τη συνεργασία της με το group Renault – Nissan.

 

Φορτίζει από την πρίζα…

Προς το παρόν στη χώρα μας έκανε την εμφάνισή της η υβριδική έκδοση (Plug n hybrid) του Outlander, ένα μοντέλο που έχει τη δυνατότητα να φορτίζει από την πρίζα αλλά και να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά όταν ο οδηγός το επιλέξει.

Η εισαγωγική εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη παρουσίαση και είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία πρώτη γεύση από το άγνωστο για την Ελλάδα, μοντέλο.

Με αυτό τον τρόπο και από μία κοινή πρίζ μπορείς να φορτίσει τις μπαταρίες του αυτοκινήτου σου...

Made in Japan

Εξωτερικά δεν συναντούμε κάποια προχωρημένη σχεδιαστική φιλοσοφία αλλά γραμμές στα πρότυπα της Το Outlander PHEV κατασκευάζεται στην Ιαπωνία…Mitsubishi. Ο όγκος του… φαίνεται καθώς το μήκος αγγίζει τα 4,7 μέτρα, κάτι που αντιλαμβάνονται από πλευράς χώρων και οι επιβάτες, είτε κάθονται στα εμπρός είτε στα πίσω καθίσματα.

Η σχεδιαστική ιαπωνική φιλοσοφία είναι εμφανής στην καμπίνα η οποία έχει μεγάλους χώρους και καλύπτει άνετα τις ανάγκες μίας οικογένειας.

Στην πλούσια έκδοση, αίσθηση προκαλούν τα υψηλής ποιότητας υλικά, τα ειδικά δέρματα και ο εξοπλισμός που είναι υπερπλήρης.

Το εσωτερικό του ιαπωνικού SUV

Οδήγηση μόνο με ρεύμα

Αυτό όμως που καθιστά ξεχωριστό το Outlander PHEV είναι η ηλεκτροκίνηση που συνδυάζεται με έναν Το κόστος ρεύματος για κάθε 100χλμ. αντιστοιχεί σε 3 ευρώ…κινητήρα βενζίνης. Το όχημα έχει τη δυνατότητα να φορτίζει τόσο από τον κινητήρα των 2.4 λίτρων όσο και από μία κοινή πρίζα ενώ δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να καλύψει αποστάσεις έως και 57 χιλιόμετρα μόνο με τη χρήση των μπαταριών που βρίσκονται τοποθετημένες στο πάτωμα του οχήματος.

Σε κόστος ρεύματος τα 100 χλμ. μεταφράζονται σε 3 ευρώ (με κανονικό ρεύμα), νούμερο που σίγουρα έχει… ενδιαφέρον! Συνδυαστικά η ιπποδύναμη αγγίζει τους 224 ίππους (338Nm ροπή) και παρά τον όγκο και το βάρος (1.890 κιλά), το Outlander μπορεί να κινηθεί γρήγορα και σβέλτα ιδίως όταν έχει επιλέξει το κουμπί με την ένδειξη Sport . Σε αυτό συμβάλει και η ύπαρξη της μόνιμης τετρακίνησης που κρατά σταθερά στο δρόμο το ιαπωνικό SUV.

Εξωτερικά το Outlander PHEV είναι ένα κλασικό SUV

 

Επιλογές οδήγησης

Ο οδηγός έχει τέσσερις επιλογές οδήγησης. Την Eco/Normal, που αποδίδει στα μέγιστα σε θέματα Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 4 driving modes…τετρακίνησης και προσφέρει οικονομία στο καύσιμο. Την Snow, που αφορά λειτουργία  για οδήγηση σε χιόνι, όπου η σταθερότητα βελτιώνεται σε ολισθηρό δρόµο.

Την Lock που αφορά σε λειτουργία υψηλής  πρόσφυσης και υπερέχει κατά την οδήγηση σε ανώµαλο δρόµο ενώ βοηθά την απόδραση από συνθήκες κολλήματος. Τέλος υπάρχει και η επιλογή Lock όπου πρόσθετη ισχύς από τη γεννήτρια είναι διαθέσιµη για καλή  επιτάχυνση. Η απόκριση του γκαζιού γίνεται αμεσότερη και ενεργοποιείται αυτόµατα ο ισχυρότερος  τρόπος αναγεννητικής πέδησης.

 

Γεννήτρια για το σπίτι…

Ένα χαρακτηριστικό του Mitsubishi Outlander PHEV είναι η επιπλέον χρήση του σαν… γεννήτρια! Μπορεί να Το σπίτι μπορεί να πάρει ρεύμα και από το αυτοκίνητο!ακούγεται απίστευτο, αλλά σε περίπτωση black out από το ηλεκτρικό ρεύμα, το όχημα μπορεί να συνδεθεί με το οικιακό δίκτυο (χρειάζεται μία ειδική εγκατάσταση) και να τροφοδοτεί με ρεύμα το σπίτι (ή το μαγαζί)!

Αυτή την πρακτική όσο και να φαντάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, θα τη συναντήσουμε πολύ σύντομα και σε άλλα μοντέλα. Η ονομασία της λέγεται Vehicle 2 Home (στη Mitsubishi) και είναι σίγουρο πως θα δώσει λύσεις όταν υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας ρεύματος, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο το όχημα, ως πολυεργαλείο.  

Παρά τον όγκο και το βάρος του το Outlander στρίβει σβέλτα...

 

Εγγύηση μπαταριών

Στο θέμα εγγύησης των μπαταριών, κάτι που… καίει όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν ηλεκτρικό Σαν ηλεκτρικό κοστίζει…αυτοκίνητο, η Mitsubishi δίνει εγγύηση 8 ετών η 160.000 χλμ. χωρίς αυτό να σημαίνει πως μετά θα χαλάσουν. Γι αυτό το διάστημα οι μπαταρίες είναι εγγυημένες πως θα διατηρήσουν το 70% της δυναμικής τους.

Η τιμή του ιαπωνικού μοντέλου ξεκινά από τα 45.900 ευρώ (έκδοση Intense Plus) και φτάνει τα 54.900 ευρώ στην πλούσια έκδοση με την ονομασία Instyle Plus Navi.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Mitsubishi Outlander PHEV πατήστε ΕΔΩ

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Mitsubishi Outlander PHEV*
Κυβισμός (lt.) 2.4
Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 224 (βενζίνη + ρεύμα)
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 338
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 10,5 δευτ.
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 170
Μέση Κατανάλωση 2.0 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές Ρύπων CO2 46 γρ./χλμ
Τέλη Κυκλοφορίας
Μήκος (μέτρα) 4,695
Πλάτος (μέτρα) 1,800
Ύψος (μέτρα) 1.710
Βάρος (κιλά) 1.880
 Τιμή 45.900

* με αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT

 

Το μήκος του αγγίζει τα 4,695 μέτρα

Μεγάλοι οι χώροι για τους πίσω επιβάτες

Άνεση και πολυτέλεια για οδηγό και συνοδηγόΟ κινητήρας βενζίνης των 2.4 λίτρων συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα

Ο πίνακας οργάνωνΘύρα USB, θερμαινόμενο τιμόνι, θήκη για το κλειδί κ.ά.

Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 453 λίτρα (μέχρι την οροφή τα 721)Πληροφορίες από την οθόνη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης