Αποστολή στην Παύλιανη: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η MINI δεν είναι μία μάρκα της… σειράς. Είναι ένα brand name που δίνει έμφαση στον ρετρό H νέα γενιά είναι τόσο ίδια αλλά και τόσο… διαφορετική!χαρακτήρα, την ξεχωριστή σχεδίαση, την πολυτέλεια αλλά και σε στοιχεία που σου δίνουν να καταλαβαίνεις πως έχεις να κάνεις με κάτι πολύ ιδιαίτερο.
  
Το Countryman είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της γκάμας και αυτό που καθιστά ξεχωριστή τη βρετανική φίρμα, μαζί με το εκκεντρικό Clubman. Το Countryman κυκλοφορεί αρκετά χρόνια στην αγορά και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να… αλλάξει. Πριν καλά καλά αρχίσει την… σταδιοδρομία του, είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε για εκατοντάδες χιλιόμετρα σε επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο και να εισπράξουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας.

Η νέα γενιά του MINI Countryman...

Έχει χώρους…
Έχοντας στα χέρια μας την έκδοση diesel με τον κινητήρα των 2.0 λίτρων και τους 150 ίππους ξεκινήσαμε από την Αθήνα με προορισμό την Παύλιανη, μία περιοχή που σε πολλούς θυμίζει τις παλιές Άνετα ταξιδεύουν τέσσερις ενήλικες με τις αποσκευές τους…καλές εποχές του ράλι Ακρόπολις. Στο αυτοκίνητο με το οποίο ταξιδέψαμε ήμασταν τρία άτομα, γεγονός που μας έδωσε και την ευκαιρία να  διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι (και όχι μόνο βλέποντας αριθμούς) πως το νέο Countryman μεγάλωσε αρκετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνετα εμπρός, άνετα όμως και πίσω και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε η αίσθηση πως πρόκειται για ένα μικρό αυτοκίνητο. Συνδυάζοντας και το χώρο αποσκευών που πλέον αγγίζει τα 450 λίτρα καταλάβαμε και τις… προθέσεις των ανθρώπων της MINI αλλά και σε ποιους απευθύνεται το νέο Countryman.

To Countryman δεν πάει μόνο στο δρόμο αλλά και εκτός ιδίως όταν εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης ALL4

Πάει και στρίβει σαν… τρένο
Στην εθνική οδό, το Countryman έδειξε πως ταξιδεύει άνετα και χωρίς να κουράζει τους επιβάτες παρά μόνο όταν ο οδηγός το…. παρακάνει με την ταχύτητα (και αφορά στην ηχομόνωση). Μπαίνοντας στο Η οδηγική απόλαυση είναι χαρακτηριστικό των αυτοκινήτων MINI. Πλέον έχουμε και άφθονους χώρου;ς.επαρχιακό δίκτυο, οι δρόμοι με τις στροφές στο βουνό με προορισμό την Παύλιανη σου δίνουν να καταλαβαίνεις την εξαιρετική δουλειά που συνεχίζουν να κάνουν οι άνθρωποι της MINI σε αυτό τον τομέα.

Πιέζεις, στρίβεις, μπαίνεις με γκάζι και αυτό παραμένει κολλημένο στο δρόμο. Τρένο… όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε για αυτοκίνητα της μάρκας και με το νέο Countryman απλά επιβεβαιώσαμε τον κανόνα. Ο δίλιτρος κινητήρας μας θύμισε το πόσο σημαντικά είναι τα αποθέματα ροπής, αν και είναι λογικό εξαιτίας της χωρητικότητας του κινητήρα αλλά και του καυσίμου (diesel).

Μεγάλωσε σε μήκος και αυξήθηκαν οι χώροι για όλους!

Οι αλλαγές
Επειδή όμως μιλάμε για νέα γενιά, τι είναι αυτό ή αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει σε σχέση με την προηγούμενη;

Εξωτερική σχεδίαση
Μπορεί οι βασικές σχεδιαστικές γραμμές να έχουν διατηρηθεί όμως οι σχεδιαστές έβαλαν το… χεράκι τους προσδίδοντας επιπλέον χαρακτήρα στο μοντέλο. Η νέα γενιά δείχνει πιο τετράγωνη και περισσότερο… μάτσο, με τις αλλαγές να είναι χαρακτηριστικές τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω τμήμα.

Το βλέπεις και καταλαβαίνεις πως πρόκειται για νέα γενιά...

Εσωτερικές αλλαγές
Εδώ είναι που συνειδητοποιείς πως πρόκειται για νέα γενιά. Σημαντικές αλλαγές στην ποιότητα των υλικών, των πλαστικών, των διαθέσιμων χώρων, στον πίνακα οργάνων ακόμα και στους αεραγωγούς. Σε γενικές γραμμές στο εσωτερικό πνέει έντονος αέρας ανανέωσης και το αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη ματιά.

Η ποιότητα κατασκευής έχει αλλάξει σημαντικά όπως και η σχεδίαση, ακόμα και στις λεπτομέρειες...

 

Μεγάλοι χώροι
Η νέα γενιά έχει μεγαλώσει σε τέτοιο βαθμό (20 εκατοστά μακρύτερο από τον προκάτοχό του) που το Countryman έχει γίνει ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Άνετα θα φιλοξενηθεί μία οικογένεια (υπάρχουν πέντε ξεχωριστά καθίσματα) ενώ η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ που αγγίζει τα 450 λίτρα λέει… πολλά. Να προσθέσουμε επίσης την διαμόρφωση της πίσω σειρά καθισμάτων, που μπορεί να μετακινείται ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να πέφτουν τα καθίσματα.

Τρία ανεξάρτητα καθίσματα τα οποία μετακινούνται μπρος - πίσω ενώ πέφτουν κιόλας, μεγαλώνοντας το χώρο αποσκευών...

Νέο multimedia system

Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει το κεντρικό όργανο μέσα από το οποίο μπορείς να κάνεις τα πάντα. Το συγκεκριμένο είναι πλέον αφής (υπάρχει και ο περιστροφικός διακόπτης στο σημείο κάτω πίσω από το λεβιές ταχυτήτων) και υψηλής ευκρίνειας ενώ έχει αλλάξει σημαντικά και το λογισμικό που πλέον είναι πιο σύγχρονο.

Η οθόνη είναι πλέον αφής και με υψηλότερη ευκρίνεια...

Κινητήρες
Το λανσάρισμα του βρετανικού μοντέλου περιλαμβάνει τέσσερις εκδόσεις, δύο βενζίνης και δύο diesel. Το καλοκαίρι θα υπάρξει και ηλεκτρικό MINI…Στην πρώτη περίπτωση έχουμε έναν 1.499 κ.εκ. και έναν 1.998 κ.εκ. με 136 και 192 ίππους αντίστοιχα ενώ οι εκδόσεις με τους πετρελαιοκινητήρες αποτελούνται από ένα μηχανικό σύνολο 2.0 λίτρων με 150 και 190 ίππους.

Προς το καλοκαίρι αναμένεται και η έκδοση που θα μπαίνει στην… πρίζα (MINI Cooper S E Countryman ALL4). Το νέο Countryman εφοδιάζεται με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο (6 και 8 σχέσεων) ταχυτήτων ενώ υπάρχουν και εκδόσεις 4×4.

O κυβισμός των κινητληρων ξεκινά από τα 1.499 κ.εκ. (έκδοση βενζίνης)

 
Στο… δια ταύτα
Σε γενικές γραμμές το νέο ΜΙΝΙ Countryman είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο με δική του Αν ψάχνεις αυτοκίνητο με προσωπικότητα θα πάρεις… MINI προσωπικότητα. Πλέον έχει γίνει πιο… αυτοκίνητο, καθώς οι άνθρωποι της μάρκας έχουν δώσει έμφαση, πέρα από τα… κλασικά, στους χώρους, στην άνεση και στην τεχνολογία. Το βρετανικό όχημα θα μπορούσαμε να το κατατάξουμε στην κατηγορία των SUV- Crossover. Είναι μία ολοκληρωμένη πρόταση καθώς συνδυάζει, ομορφιά, ποιότητα, οδηγική απόλαυση και πλέον έχει αρκετούς χώρους.

Είναι σίγουρο πως οδηγός και επιβάτες θα το απολαμβάνουν κάθε φορά που θα συμβιώνουν με αυτό και επιπλέον θα καταλαβαίνουν πως η MINI δεν βγάζει απλά αυτοκίνητα για να πηγαίνεις από το σημείο Α στο… Β και αντίστροφα!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το MINI Countryman πατήστε ΕΔΩ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Για να δείτε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά της έκδοσης MINI Cooper Countryman πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά της έκδοσης MINI Cooper Countryman ALL4 πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά της έκδοσης MINI Cooper S Countryman πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά της έκδοσης MINI Cooper S Countryman ALL4 πατήστε ΕΔΩ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ DIESEL

Για να δείτε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά της έκδοσης MINI Cooper D Countryman πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά της έκδοσης MINI Cooper D Countryman ALL4 πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά της έκδοσης MINI Cooper SD Countryman πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αναλυτικά χαρακτηριστικά της έκδοσης MINI Cooper SD Countryman ALL4 πατήστε ΕΔΩ

Ταξιδιάρικο και άνετο σε κάθε οδόστρωμα...
Με το Countryman ανακαλύπτεις νέους προορισμούς και ζεις διαφορετικά...

Το νέο MINI Countryman συνοδεύεται με πέντε χρόνια δωρεάν service...
Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 450 λίτρα...

Υψηλή ποιότητα κατασκευής με έμφαση στην λεπτομέρεια...
Το πίσω μέρος έχει αλλάξει σε σχέση με την απερχόμενη γενιά...
Έμφαση έχει δοθεί στις λεπτομέρειες ακόμα και στις θέσεις για μικροαντικείμενα...
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης