Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η Mercedes A-Class ήταν αυτή που άλλαξε πολύ την εικόνα της μάρκας και της έδωσε άλλον αέρα κυρίως στα νεανικά κοινά. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα τόσο στις πωλήσεις όσο και στις ηλικίες που επιλέγουν πλέον να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο με σήμα το αστέρι.

Όπως όμως φαίνεται οι Γερμανοί δεν έμειναν μόνο εκεί αλλά προχώρησαν ακόμα περισσότερο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν πως δεν βρίσκονται τυχαία στην κορυφή.

Στην ολοκαίνουργια Mercedes A-Class έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην συνδεσιμότητα και στο infotainment...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, τι είναι.. premium;

Πλέον με τη νέα γενιά της A-Class, που είναι η 4η που κυκλοφορεί, τα πράγματα αλλάζουν, μαζί και η άποψη που έχουμε οι περισσότεροι για το τι είναι premium και τι όχι. Όπως θα έχετε παρατηρήσει το εν Έχει ανέβει πολλά επίπεδα η νέα A-Class….λόγω μοντέλο δείχνει την τάση της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της μάρκας αλλά και την αντίστοιχη για το τι θα συναντήσουμε από πλευράς τεχνολογίας.

Με μήκος 4,42 μέτρα (μεγάλωσε 12 εκατοστά) ο όγκος αυτός δείχνει ικανός να καλύψει ανάγκες, μικρές αλλά και λίγο μεγαλύτερες, γεγονός που δίνει το δικαίωμα στην Mercedes και ιδίως στην Ελλάδα να παίξει δυνατή μπάλα σε όλα τα επίπεδα.


Δείτε το video και θα διαπιστώσετε πως η νέα Mercedes A-Class έχει τη δυνατότητα να μιλάει

Οι δύο μεγάλες οθόνες

Ωστόσο εκεί που πρέπει να σταθούμε στη νέα A-Class είναι στην καμπίνα των επιβατών και στην τεχνολογία που διαθέτει. Καταρχάς όταν μπαίνεις μέσα αντιλαμβάνεσαι πως έχεις μπει σε μεγαλύτερο Όταν μπαίνεις στην καμπίνα αντιλαμβάνεσαι «χειροπιαστά» τη δουλειά που έχει γίνει… και πιο ακριβό αυτοκίνητο ακόμα και της ίδιας της μάρκας. Αυτό λέει πολλά. Στο… ρεζουμέ όμως, οι μεγάλες οθόνες (πίνακας οργάνων και κεντρική κονσόλα που είναι 10,25 ίντσες) είναι αυτές που βγάζουν μάτι και σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες.

Από αυτές μπορείς να πάρεις αμέτρητες πληροφορίες, να συνδέσεις το κινητό σου, να μπεις στο διαδίκτυο, ακόμα και να… συνομιλήσεις με το αυτοκίνητο. Πολύ απλά, ρωτάς τι ώρα είναι και το αυτοκίνητο σου απαντά. Του λες – για παράδειγμα – πως έχει ζέστη και αυτό απαντά ανάλογα! Ένας τεχνολογικός παροξυσμός σε όλο του το μεγαλείο που μπορεί σε μία μικρή μερίδα να μην αρέσει όπως η συντριπτική πλειοψηφία θα ξετρελαθεί.

Η σχεδίαση στη νέα γενιά έχει αλλάξει και αυτό φαίνεται...


Οι εκδόσεις της A-Class

Οδηγικά η διαφορά με την προηγούμενη γενιά φαίνεται αισθητά και αυτό χάρη στο νέο πλαίσιο που χρησιμοποιείται. Εδώ να σημειώσουμε πως υπάρχει και η επιλογή drive mode οπότε ανάλογα με τις Κορυφαία επιλογή η 1.33 με τους 163 ίππους…ανάγκες και τις ορέξεις, ο οδηγός επιλέγει ένα από τα πέντε προγράμματα που έχει στη διάθεσή του.

H Mercedes A-Class είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις. Οι δύο (Α180 και Α200) εφοδιάζονται με το νέο μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 1.33 λίτρων και αποδίδουν 136 και 163 ίππους ενώ υπάρχει και η Α250 με δίλιτρο κινητήρα και 224 ίππους. Η επιλογή κινητήρα diesel (είναι αυτή που βλέπετε και στο video) αφορά στην Α 180d που εφοδιάζεται με κινητήρα 1.5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 115 ίππους.

Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: 27.860 ευρώ (Α 180 βενζίνη), 32.605 ευρώ (Α 200 βενζίνη), 44.120 (Α 250 βενζίνη) και Α 180d (32.338).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Mercedes A-Class πατήστε ΕΔΩ

 
Η 4η γενιά της Mercedes A-Class
To μήκος της αγγίζει τα 4,42 μέτρα. δεν τη λες και μικρή...

Άλλο επίπεδο...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης