Του Περικλή Χαλάτση

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς,κ.Γιάννης Καλλίγερος μαζί με τον διευθυντή μάρκετινγκ Παναγιώτη Ριστώνη αποκάλυψαν τα δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.Την Mercedes EQB και την Mercedes EQS που μόλις αφίχθηκαν στη χώρα μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση έγινε στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz Ελλάς στην Νέα Κηφισιά. Είναι σημαντικό που οι Γερμανοί διάλεξαν την Ελλάδα για να γίνει η αποκάλυψη της EQB.

Η αμιγώς ηλεκτρική EQB, είναι σε SUV γραμμή, σε λευκό χρώμα με χρυσές ζάντες .Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι τιμές για το 7θέσιο SUV αναμένονται να ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.

Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η EQS. Είναι μια εντυπωσιακή λιμουζίνα μήκους πέντε μέτρων σε χρώμα μαύρο που όταν τη βλέπεις από μακριά καταλαβαίνεις ότι δεν είναι ένα αυτοκίνητο της σειράς. Και φυσικά ο κάτοχος του δεν είναι όποιος και όποιος. Εκτός των άλλων ξεχωρίζει η μάσκα και εντυπωσιάζει το εσωτερικό του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλη η επιφάνεια του ταμπλό αποτελείται από τρείς ενωμένες οθόνες, με αυτή του συνοδηγού να είναι 12.3 ιντσών.Έτσι ο συνοδηγός μπορεί να έχει την προσωπική του οθόνη και να τη χειρίζεται όπως αυτός θέλει. Το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με ένα Burmester surround sound system.Έχει 15 ηχεία που μετατρέπει με τα 710 watts το εσωτερικό σε studio μουσικής.

Όποιος οδηγήσει αυτό το αυτοκίνητο θα πρέπει να κάνει φροντιστήριο. Να μάθει καλά όλα τα προγράμματα του αυτοκινήτου. Οι λειτουργίες που MBUX Hyperscreen, της Mercedes EQS είναι φοβερές. Εκτός από τα 784 χιλιόμετρα αυτονομίας εντυπωσιακή είναι η ενεργητική τετραδιεύθυνση που στρίβουν τους πίσω τροχούς από 4.5 έως 10 μοίρες.

Η Mercedes για την EQS, τη λιμουζίνα δηλαδή έχει ήδη ανακοινώσει τις τιμές. Η τιμή της έκδοσης 450+ ξεκινά από 138.300 ευρώ ενώ της EQS 4matic από 159.100 ευρώ. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κάνουν τη σχετική παραγγελία ακόμη και σήμερα. Όμως λόγω του προβλήματος με τα microchips (έλλειψη  ημιαγωγών) σε παγκόσμιο επίπεδο κανένας δεν ξέρει πότε θα του παραδοθεί το αυτοκίνητο.

Από το 2030 και μετά μόνο ηλεκτρικές Mercedes

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς, κ.Γιάννης Καλλίγερος έδωσε και μια σημαντική είδηση.

Αναφέρθηκε στην εξέλιξη των θερμικών κινητήρων. Είπε ότι η Mercedes μέχρι το 2025 θα συνεχίσει να εξελίσσει θερμικούς κινητήρες. Μετά όλα αλλάζουν. Από το 2030 και μετά όλα τα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά. 

Η Mercedes-Benz θα επενδύσει μέσα στα επόμενα 8 χρόνια, 40 δις ευρώ για την ανάπτυξη επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων. Ένα μέρος της επένδυσης θα πάει στην ανέγερση 8 Giga factories για την κατασκευή μπαταριών. Αυτό σημαίνει ότι το 2030 η Mercedes-Benz θα έχει 9 Giga Factories.

Σε λίγο διάστημα όλα τα EQA, EQB, EQC, EQE, EQE SUV, EQS, EQS SUV, EQV, EQT, EQG (από το 2024) θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Φυσικά και τα Smart θα κυκλοφορούν μόνο με μπαταρίες.Τέλος οι σειρές των μοντέλων G, AMG και Maybach θα έχουν στην οικογένειά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης