Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος – Maserati



Το όνομα και μόνο της Maserati προκαλεί τις αισθήσεις. Ιταλική φινέτσα, σπορ στοιχεία που H Maserati Ghibli μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών…συνδυάζονται με την πολυτέλεια και τις επιδόσεις και όλα μαζί προσφέρουν αυτό το κάτι διαφορετικό, που αναζητούν τουλάχιστον όλοι οι άντρες, ίσως και οι γυναίκες (ως… συνοδηγοί!).

Στην γκάμα της ιταλικής φίρμας συναντούμε την Ghibli ένα όνομα με βαριά ιστορία που κατάφερε να βάλει την σπορ μάρκα σε άλλα μονοπάτια, ακόμα και στην Ελλάδα. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει την δίλιτρη (!) τότε Biturbo με τους 300+ ίππους που… έσκαβε το δρόμο και προκαλούσε πανικό σε κάθε της πέρασμα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Maserati Ghibli επι ελληνικού εδάφους...

Αυτοκίνητο με προσωπικότητα
Οι εποχές όμως άλλαξαν, μαζί και οι απαιτήσεις των πελατών. Η Maserati ακολουθώντας τις τάσεις, δημιούργησε την Ghibli τελευταίας γενιάς διατηρώντας όλα τα στοιχεία που την έκαναν τόσο γνωστή και Μία Maserari παραμένει πάντα μία… Maserati!ποθητή σε ένα πολύ απαιτητικό κοινό. Ο… Βενιαμίν της μάρκας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα premium μοντέλα καθώς διαθέτει έντονη προσωπικότητα, κάτι που χαρακτηρίζει άλλωστε όλη τη γκάμα της Maserati. Ιταλικό μοντέλο είναι άλλωστε, δεν έχει καν… δικαίωμα να μας θυμίζει αυτοκίνητο της σειράς χωρίς προσωπικότητα.

Εξωτερικά, η εμπρός όψη δείχνει αρκετά αγριεμένη με την τρίαινα να δεσπόζει στην γρίλιες της μάσκας. Φώτα LED κοσμούν τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω ενώ η σχεδίασή της είναι τέτοια που δεν αφήνουν κανένα βλέμμα να την… προσπεράσει. Εσωτερικά, η πολυτέλεια είναι εμφανής. Στο ίδιο επίπεδο και η ποιότητα της κατασκευής, ενώ  η αρμονική συνύπαρξη των παραπάνω με τα σπορ στοιχεία προδίδουν και την καταγωγή της.

Sexy καμπύλες όπως αρμόζει σε μία... ιταλίδα!

Στις απαιτήσεις του οδηγού
Ο οδηγός κάθεται άνετα, ενώ θα βολέψει το σώμα του σύμφωνα με τις δικές του απαιτήσεις και όχι του… αυτοκινήτου. Οι αμέτρητες πληροφορίες έρχονται από την οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα αλλά και από τον πίνακα οργάνων που είναι κλασικός και με ταχύμετρο στα 310 χλμ./ώρα.

Στην έκδοση που είχαμε στα χέρια μας, το νούμερο αυτής της ταχύτητας μπορεί να… πιάνεται αλλά και μόνο η εικόνα που βλέπαμε είναι σημαντική στην ψυχολογία μας.

Απλός και... κατανοητός ο πίνακας οργάνων

Maserati… diesel;
Η λευκή Maserati Ghibli που μας παραχώρησε η ελληνική εισαγωγική εταιρεία «Trident Cars» ήταν εφοδιασμένη με ένα μηχανικό σύνολο V6 diesel χωρητικότητας 3.0 λίτρων απόδοσης 275 ίππους. Αν Μπορεί να μην ταιριάζει στο μυαλό μας diesel και Maserati αλλά στην πράξη μας άρεσε… και μπορεί ακούγεται… ιεροσυλία η ύπαρξη κινητήρα diesel σε μία Maserati, στην πράξη το αποτέλεσμα διαψεύδει.

Πρώτα από όλα ο ήχος δεν είναι ενοχλητικός, απεναντίας  σε κάνει να αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να μην ακούγεται ένα αυτοκίνητο diesel σαν… diesel. Σχετικά με την ποιότητα κύλισης δεν χρειάζονται συστάσεις. Η Ghibli είναι ταξιδιάρα και το δείχνει, ενώ θα πρέπει να προσθέσουμε και την εξωτερικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου στο ταξίδι που κυμαίνεται μεταξύ 6.5 και 7.0 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα.

Φωτογραφία της Maserari Ghibli βγαλμένη από ταινία όπως την φαντάστηκε ο Φραγκίσκος Πενίδης...

Σπορ επιδόσεις…
Τα 600 Nm της ροπής μαρτυρούν την δύναμη που έχει το αυτοκίνητο εν κινήσει που σε συνδυασμό με το Με μια Maserati είναι σίγουρο πως θα ευχαριστηθείς την οδήγηση…αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων κάνουν πολύ εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Σε κάθε περίπτωση ο οδηγός έχει να επιλέξει την ρύθμιση που επιθυμεί, οδηγώντας από νορμάλ μέχρι πολύ σπορ! Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6.3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Σε γενικές γραμμές, η Ghibli είναι μία ξεχωριστή πρόταση για την ελληνική αγορά. Το βαρύ όνομα που κουβαλά εδώ και δεκαετίες συνεχίζει να γράφει ιστορία και δείχνει πως η ιταλική φίρμα δεν ξεχνά σε ένα αυτοκίνητο να προσφέρει και την ευχαρίστηση στην οδήγηση. Φυσικά, οι νέες τεχνολογίες δεν λείπουν και η διαφορετικότητα που την χαρακτηρίζει είναι ένα ατού που θα λατρέψει όποιος θελήσει να την αποκτήσει, έχοντας φυσικά και την ανάλογη υποστήριξη, στην μετά εποχή αγορά, από την επίσημη αντιπροσωπεία.

*Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας για την πολύτιμη βοήθεια τους αλλά και την άδεια που μας παραχώρησαν για να φωτογραφίσουμε την Maserati Ghibli στις εγκαταστάσεις της.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Maserati Ghibli V6 3.0 diesel *
Κυβισμός (cc) 2.987 (diesel)
Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 275/4.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 600/2.000 – 2.600
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 6.3 δευτ.
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 250 (ηλ. περιορισμένη)
Μέση Κατανάλωση 5.9 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές Ρύπων CO2 158 γρ./χλμ
Τέλη Κυκλοφορίας 292.3 ευρώ
Μήκος (μέτρα) 4.971
Πλάτος (μέτρα) 1.945
Ύψος (μέτρα) 1.461
Βάρος (κιλά) 1.835
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 500
 Τιμή (από…) 91.800 ευρώ

* έκδοση με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων

H εικόνα που έχει όποιος κάθεται στη θέση μίας Ghibli...
Η Maserati Ghibli με φόντο το θωρηκτό 'Γεώργιος Αβέρωφ'
Σχεδόν τα πέντε μέτρα φτάνει το μήκος του ιταλικού μοντέλου...
Άλλη αίσθηση το να οδηγείς Maserati...
Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες...

Το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και τα... κουμπιά στα αριστερά που προσαρμόζεις το αυτοκίνητο στις οδηγικές σου ανάγκες

Φώτα ημέρας LED
Τα πίσω φωτιστικά σώματα
Η τρίαινα στο λογότυπο της Maserati που ιδρύθηκε το 1914 είναι το παραδοσιακό σύμβολο της Μπολόνια...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης