Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η τάση για μοντέλα της κατηγορίας των οχημάτων ελευθέρου χρόνου δεν θα μπορούσε να αφήσει Η F-Pace είναι ένα καθαρόαιμο premium μοντέλο και δεν χρειάζεται να το «φωνάζει». Η ιστορία – από την μάρκα – έχει ήδη γραφτεί…ανεπηρέαστη την Jaguar. Έχοντας βιώσει την αλλαγή προς το… πολύ καλύτερο με την XE, οι Βρετανοί έκαναν ένα βήμα παραπάνω παρουσιάζοντας το SUV με την ονομασία F-Pace. Ένα επιβλητικό όχημα, με σπορ γραμμές και με το… ποθητό brand name να τραβά σαν μαγνήτη το ενδιαφέρον.

Ήδη η F-Pace κυκλοφορεί στην Ελλάδα και μέσω της ελληνικής εισαγωγής εταιρείας (Πετρόπουλος) μας δόθηκε η δυνατότητα να καλύψουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα και συμβιώσαμε μαζί της κάτω από όλες τις συνθήκες. Καθημερινές διαδρομές, εκτός πόλης, μόνοι μας, με… κόσμο, ενώ δεν αποφύγαμε να το βάλουμε και λίγο εκτός δρόμου (όχι… extreme πράγματα!). Είναι όμως τόσο καλή η νέα F-Pace που να μπορεί με τη σειρά της να προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στην μεγάλη ιστορία της Jaguar;  

Jagar F-Pace: Νέο SUV που ανεβάζει ψηλά τον πήχη...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τραβά σαν μαγνήτης…
Καταρχάς, η F-Pace έχει τέτοια σχεδίαση που σε κερδίζει με το… καλημέρα. Τη βλέπεις, καταλαβαίνεις
Η Jaguar F-Pace απευθύνεται στον ενθουσιώδη οδηγό που θέλει να απολαμβάνει την οδήγηση και να «γράφει» χιλιόμετρα…τον όγκο της, κοιτάς τις ζάντες των 22 ιντσών (αυτές φορούσε το αυτοκίνητο της δοκιμής) και το μόνο που θες είναι να καθίσεις στη θέση του οδηγού. Άρχοντας! Αυτή η λέξη αρμόζει όταν βολευτείς πίσω από το τιμόνι, με τις διαθέσιμες ρυθμίσεις να σου δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξεις τη θέση που θα σε ικανοποιεί ανάλογα με τις οδηγικές σου ορέξεις.

Υψηλή ποιότητα κατασκευής, εργονομικά πολύ καλό, κιβώτιο ταχυτήτων με περίσσιο… ντιζάιν και το λογότυπο στο τιμόνι, είναι μερικά από τα στοιχεία που σου δίνουν άλλον αέρα όταν την οδηγείς. Από χώρους θα ήταν χάσιμο χρόνου να αναφερθούμε καθώς πέντε επιβάτες μαζί με τις αποσκευές τους θα βολευτούν πάρα πολύ άνετα.

Με ένα τέτοιο αυτοκίνητο στα χέρια του θες να ψάχνεις νέα μέρη...

Λίγη δύναμη παραπάνω…
Πατάς το κουμπί start και ο κινητήρας diesel των 2.0 λίτρων ενεργοποιείται. Στην περίπτωση του Με τέτοιο όγκο οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές…βρετανικού SUV δεν χρειάζεται να «κατεβάσεις» το χειρόφρενο (καθότι ηλεκτρονικό). Πατάς το γκάζι και απλά… φεύγεις. Το μεγάλο σε όγκο F-Pace έχει και αντίστοιχο βάρος με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν και οι επιδόσεις είναι καλές συγκριτικά με αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας (premium θα λέγαμε) θα θέλαμε το κάτι παραπάνω.

 Όχι πως μας χάλασε ο συγκεκριμένος κινητήρας αλλά ο τρίλιτρος είναι σίγουρο που του ταιριάζει… γάντι! Οδηγικά πάντως και έχοντας επιλέξει το ανάλογο mode (normal, sport κ.λπ.) καταλαβαίνεις και τι είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της Jaguar. Να κατασκευάσουν μία σπορ “JAG” που να μην είναι σπορ μόνο στην… όψη αλλά και στην πράξη.

Υψηλή ποιότητα κατασκευής στην καμπίνα των επιβατών...

Κατανομή 50-50
Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που κάνει καταπληκτική
Αληθινή “JAG” η F-Pace. Το εισπράττεις όταν κάθεσαι στην θέση του οδηγού…δουλειά ενώ τα paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι βάζουν τον οδηγό σε πιο… αγωνιστικό ρυθμό. Με τη σειρά της η τετρακίνηση παίζει το ρόλο της και ανάλογα με τις συνθήκες μεταφέρει τη ροπή 50/50 σε εμπρός και πίσω τροχούς.

Σε κάθε οδηγική περίσταση η F-Pace δεν θα… μασήσει και θα ικανοποιήσει τον μέσο οδηγό. Τώρα αν κάποιος θέλει να βάλει φωτιά στην άσφαλτο τότε σίγουρα θα πρέπει να κοιτάξει ένα μεγαλύτερο μηχανικό σύνολο.

Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 650 λίτρα. Φανταστείτε να πέσουν και τα καθίσματα...

Με 22άρες ζάντες!
Εκτός δρόμου η F-Pace με τις ζάντες των 22 ιντσών, όπως αυτές που φορούσε το αυτοκίνητο της δοκιμής σίγουρα δεν θα κάνουν το οδηγό να νοιώσει άνετα (σίγουρα όμως όμορφα όταν θα τις βλέπει).

Παρ’ όλα αυτά οι αποσβέσεις είναι καλές και σίγουρα με μικρότερο προφίλ ελαστικών η F-Pace μπορεί να κινηθεί και σε άγρια εδάφη…

Η F-Pace πάει και εκτός δρόμου...

Τιμή που σε βάζει σε σκέψη…
Εκεί πάντως που δεν το χωρά ο νους, αφορά στην κατανάλωση και στην τιμή. Στην πρώτη περίπτωση και με πραγματικές συνθήκες ο οδηγός δεν θα ξεπεράσει τα 9 λίτρα, νούμερο που σίγουρα κανείς δεν φανταζόταν πως μπορεί να συμβεί με ένα τέτοιο όχημα. Όσον αφορά στην τιμή, η αρχική των 54.700 ευρώ είναι κάτι που θα «προβληματίσει» πολύ κόσμο και ιδίως αυτόν που θέλει να αποκτήσει ένα… καθαρόαιμο premium SUV. 

Η Jaguar F-Pace αρέσει. Τόσο απλά. Είναι Jaguar, ανήκει σε μία κατηγορία που ένα μεγάλο ποσοστό αυτής θα την ήθελε και το σίγουρο είναι πως σε… φτιάχνει όταν μετακινείσαι με αυτή. Παρά το όγκο της κινείται γρήγορα, οικονομικά και έχει χώρους για τους πάντες. Σίγουρα αποτελεί εναλλακτική πρόταση στα συνηθισμένα της κατηγορίας και είναι σίγουρο πως μία δοκιμή – γνωριμία θα αλλάξει πολλές γνώμες.

Η εικόνα που έχεις από τη θέση του οδηγού...

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Jaguar F-Pace 2.0d AWD
Κυβισμός (cc) 1.999
Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 180/4.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 430/1.750-2.500
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 8.7
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 208
Μέση Κατανάλωση 5.3 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές Ρύπων CO2 139
Τέλη Κυκλοφορίας 166.8 ευρώ
Μήκος (μέτρα) 4.731
Πλάτος (μέτρα) 2.070
Ύψος (μέτρα) 1.652
Βάρος (κιλά) 1.775
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 650
 Τιμή (από…) 54.700 ευρώ (με μηχανικό κιβώτιο)


    
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Jaguar F-Pace πατήστε ΕΔΩ

Η έκδοση R-Sport είναι εντυπωσιακή...
Πολύ... άγρια 'JAG'!
To... αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έχει εξαιρετικό ντιζάιν
Ο πίνακας οργάνων τη... νύχτα!
Γράφεις ακούραστα χιλιόμετρα....

Με μία F-Pace θα ζήσετε μοναδικές στιγμές...

Η αρχική τιμή είναι κάτω από τα 55.000 ευρώ

Το μήκος του βρετανικού SUV αγγίζει τα 4.731 μέτρα...

Εφοδιασμένο με τεχνολογία και σύγχρονες ανέσεις.... Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για Jaguar!
Τη θέλει πάντως τη... λάσπη της!
Βρετανικά... οπίσθια!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης