Την παραγωγή 4.000.000 οχημάτων γιόρτασε η Hyundai Motor Manufacturing Czech

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 19:00
Την παραγωγή 4.000.000 οχημάτων γιόρτασε η Hyundai Motor Manufacturing Czech

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Με αύξοντα αριθμό 4.000.000 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) ένα Hyundai TUCSON N Line .
Παρά την πανδημία, τα παγκόσμια προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και άλλες εξωτερικές επιρροές, η HMMC κατάφερε να διατηρήσει υψηλό ρυθμό παραγωγής. Φέτος, αναμένεται να παράγει πάνω από 321.000 οχήματα, ξεπερνώντας το έτος «προ πανδημίας» του 2019.

Η παραγωγή των 4.000.000 αυτοκίνητων Hyundai στην HMMC αντανακλά την τρέχουσα τάση της ηλεκτροκίνησης. Ενώ το εργοστάσιο παρήγαγε αποκλειστικά ICE μοντέλα μέχρι το 2019, στις αρχές του 2020 ξεκίνησε την παραγωγή του Hyundai KONA Electric, το οποίο έγινε το πρώτο ηλεκτροκίνητο (EV) όχημα μαζικής παραγωγής. Το φθινόπωρο του 2020 ξεκίνησε στο Nošovice, η παραγωγή οχημάτων Hybrid (HEV) και Plug-in Hybrid (PHEV) με το TUCSON τέταρτης γενιάς.

Στο Nošovice στην Τσεχία, έχουν παραχθεί περισσότερα TUCSON από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο Hyundai, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 70% της παραγωγής από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου το 2008. Η γκάμα του i30, η οποία είναι διαθέσιμη σε τύπους αμαξώματος Ηatchback, Wagon και Fastback, αντιπροσωπεύει περίπου το 17% της παραγωγής της HMMC, ενώ το KONA Electric αντιπροσωπεύει το 10% της παραγωγής. Το βραβευμένο i30 N, το οποίο παράγεται τόσο ως Hatchback όσο και ως Fastback συμπληρώνει την παραγωγική δυνατότητα της HMMC.

Ο κ. Cheolseung Baek, Πρόεδρος της HMMC δήλωσε : 
«Οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές μας αξίζουν τεράστια εύσημα για το πώς κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των τελευταίων ετών. Χαίρομαι που, χάρη στις δεξιότητες και τις προσπάθειές τους, γιορτάζουμε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο. Tο εργοστάσιο του Nošovice έχει μεγάλη σημασία για το Hyundai Motor Group και η σημασία του θα αυξηθεί περισσότερο τα επόμενα χρόνια, δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία».

Tο μερίδιο των αυτοκινήτων με κινητήρες Diesel έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, με αυτά τα μοντέλα να αποτελούν μόνο το 9% των οχημάτων που παράχθηκαν στην HMMC φέτος, ενώ τα ηλεκτροκίνητα (EV) αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των Hybrid (HEV) και Plug-in Hybrid (PHEV) αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% της παραγωγής της HMMC μέχρι στιγμής φέτος και το μερίδιο αυτών θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.

«Αυξήσαμε την ταχύτητα της γραμμής παραγωγής από 57 σε 65 αυτοκίνητα την ώρα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και μπορέσαμε να το διατηρήσουμε, παρόλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη παγκόσμια κατάσταση προμήθειας ανταλλακτικών» δήλωσε ο κ. Martin Klíčník, Head of HMMC's Production Subdivision. 

Το μοντέλο της HMMC με τη μεγαλύτερη παραγωγή μέχρι σήμερα είναι το TUCSON τρίτης γενιάς, με συνολικά 1.180.445 μονάδες (29,5% όλων των αυτοκινήτων). Το τελευταίας γενιάς TUCSON έως τον Οκτώβριο του 2022 είχε παράγει 423.274 μονάδες. Για το 2022 η HMMC υπολογίζει να παράγει 321.500 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 19:00