Αποστολή στον Παρνασσό: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Σε μία σύγχρονη κοινωνία το αυτοκίνητο, εκτός από είδος πρώτης ανάγκης είναι και ένα όχημα που κάνει τον ιδιοκτήτη να ξεφεύγει από την καθημερινότητα και να περνά μαζί του ξεχωριστές στιγμές. Το νέο Ford Kuga είναι ένα σύγχρονο SUV που θα βάλει σε σκέψη πολύ κόσμο…Καθόλου τυχαία η άνοδος στις πωλήσεις των οχημάτων της κατηγορίας SUV-Crossover, τα οποία όχι μόνο κερδίζουν μερίδια αγοράς αλλά και ικανοποιούν τις… ορέξεις των ιδιοκτητών τους.

Η Ford με άφθονη γνώση στο κομμάτι των οχημάτων εκτός δρόμου και… ελευθέρου χρόνου έχει τις δικές της προτάσεις σε μοντέλα εδώ και δεκαετίες. Γνωρίζει με κλειστά μάτια τις ανάγκες των πελατών και προσφέρει αυτό που πραγματικά θέλει ο πελάτης ενός SUV. Το Kuga είναι ένα πολύ γνωστό όχημα στην Ελλάδα και με τη νέα του μορφή, έρχεται να καλύψει ανάγκες και να προσφέρει πάρα πολλά και αυτά που θέλει ο σύγχρονος πελάτης.

Τα... σπάει με το νέο Kuga η Ford!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιόμετρα και… κρύο
Το ανανεωμένο Kuga με τον κινητήρα diesel 1.5 λίτρων με τους 120 ίππους είχαμε την ευκαιρία να Ολοταχώς για Παρνασσό από ειδικές διαδρομέςοδηγήσουμε λίγο πριν αρχίσει την εμπορική του… καριέρα στην ελληνική αγορά. Η πρώτη οδηγική εμπειρία είχε αφετηρία το κέντρο εκπαίδευσης “diaplous” που βρίσκεται στην λεωφόρο Σπάτων, προορισμό την Αγόριανη Παρνασσού και επιστροφή πάλι στην Αθήνα.

Πίσω από το τιμόνι του Kuga καλύψαμε περισσότερα από 400 χιλιόμετρα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες, στην εθνική οδό αλλά και σε επαρχιακό οδικό δίκτυο. Με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμα και τους… 0 βαθμούς Κελσίου, αισθανθήκαμε πως είχαμε στα χέρια μας το κατάλληλο όχημα.

Από το ξεχωριστό κέντρο εκπαίδευσης 'diaplous' ξεκίνησε η περιπέτεια...

Σε λιγότερο από 2 ώρες από την Αθ΄΄ηνα το σκηνικό έχει αλλάξει πολύ...

Άνετο και σταθερό…
Αρχικά στην εθνική οδό διαπιστώσαμε την υψηλή ποιότητα κύλισης ακόμα και με αρκετά χιλιόμετρα στο κοντέρ, ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει κάθε μοντέλο της Ford. Η ίδια άνεση και στο επαρχιακό οδικό Με το Kuga μπορείς να κινηθείς άνετα σε χωμάτινα κομμάτια ακόμα και στις εκδόσεις 4×2…δίκτυο από Αταλάντη μέχρι Παρνασσό. Κάπου… εκεί στη μέση του πουθενά βγήκαμε και εκτός δρόμου για να διαπιστώσουμε πως είναι να οδηγείς ένα δικίνητο μοντέλο (υπάρχει και σε έκδοση 4×4) στη λάσπη και σε χωμάτινες επιφάνειες.

Παρά το γεγονός ότι, τα ελαστικά ήταν ασφάλτινα, το Kuga δεν μάσησε στα «χτυπήματα» και στις δύσκολες συνθήκες εδάφους. Εξαίρεση κάποια τα γλιστρήματα στη λάσπη λόγω των ελαστικών καθώς δεν ήταν τα ιδανικά για εκτός δρόμου συνθήκες. Όπως όμως φάνηκε, το αυτοκίνητο έκανε τη… δουλειά του και όχι μόνο περάσαμε από σημεία δύσκολα αλλά ζήσαμε και μία διαφορετική Ελλάδα που αν δεν έχεις στα χέρια σου ένα SUV, σίγουρα δεν μπορείς να το καταλάβεις.

Με ένα SUV ανακαλύπτεις συνεχώς νέους προορισμούς...

Τεχνολογία…
Με την… κακοκαιρία να είναι εμφανής, η… καλοκαιρία εντός καμπίνας μας έδινε να καταλάβουμε πως ζούσαμε σε έναν άλλο κόσμο.

Άλλωστε στο νέο Ford Kuga, η τεχνολογία παίζει το ρόλο της, τα κινητά γίνονται ένα με το αυτοκίνητο, η ποιότητα της μουσικής είναι υψηλή και σε συνδυασμό με την άνεση, έχουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Από 1.500 κ.εκ.
Οδηγικά ο κινητήρας diesel των 1.5 λίτρων αποδίδει 120 ίππους και προσφέρει στην πράξη πολύ Λίγα περισσότερα.. αλογάκια δεν θα ήταν άσχημα!χαμηλή κατανάλωση, κάτι που ο αγοραστής κοιτάζει πάντα με καλό μάτι!

Σε υψηλό επίπεδο βρίσκονται και τα κρατήματα, σήμα-κατατεθέν της Ford.

Αντίθετα εκεί που θα θέλαμε το κάτι παραπάνω είναι στα… άλογα, που τα 120 έδειξαν να είναι λίγα γι’ αυτόν που ψάχνει το κάτι παραπάνω αλλά και αρκετά γι’ αυτόν που θέλει να μετακινείται με αξιοπρέπεια.

H... επιλογή είναι δική σου! (στην φωτογραφία με τον Πάρι Ποντίκα από το Πρώτο Πρόγραμμα)

Σύγχρονο SUV
Σε γενικές γραμμές το Ford Kuga είναι ένα σύγχρονο μοντέλο με μεγάλη προοπτική στην Ελλάδα.

Το βοηθά η τιμολογιακή του πολιτική σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό που διαθέτει, ενώ στοιχεία όπως κυβισμός, όνομα και «συνδεσιμότητα« είναι σίγουρο πως θα αρέσουν και θα αγγίξουν όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα καινούργιο όχημα ελευθέρου χρόνου.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ford Kuga πατήστε
ΕΔΩ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Ford Kuga 1.5 TDCi 120 Hp 6 speed
Κυβισμός (cc) 1.499
Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 120/3.600
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 270/1.500-2.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 12.7 δευτ.
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 173
Μέση Κατανάλωση 4.4 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές Ρύπων CO2 115 γρ./χλμ
Τέλη Κυκλοφορίας 112.7 ευρώ
Μήκος (μέτρα) 4.531
Πλάτος (μέτρα) 1.838
Ύψος (μέτρα) 1.703
Βάρος (κιλά) 1.591
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 456
 Τιμή (από…) 22.095 ευρώ


Το ζητούμενο είναι να έχεις SUV και να το χαίρεσαι...

Νέα σχεδίαση που σε κάνει να βλέπεις... παραπέρα!
Πίσω από το τιμόνι ενός Ford καταλαβαίνεις γιατί θες να 'γράφεις' χιλιόμετρα
SUV με άποψη...
Το μήκος του Kuga είναι λίγο πάνω από τα 4.5 μέτρα...

Με το κατάλληλο λάστιχο να κινηθείς πολύ άνετα στα χιόνια...
Χωμάτινοι δρόμοι είναι παιχνιδάκι για ένα Ford Kuga...
Η ζωή είναι για να την ζεις και να ανακαλύπτεις συνεχώς νέα πράγματα...
Το εσωτερικό της καμπίνας του Ford Kuga...
Η οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα δίνει πληροφορίες για τα πάντα ενώ συνδέεται στο... άψε-σβήσε με το κινητό τηλέφωνο
Ο πίνακας οργάνων και οι πληροφορίες που δίνει άμεσα στον οδηγό...
Κουμπί εκκίνησης του κινητήρα...
Η έκδοση με την ηλιοροφή δίνει άλλον... αέρα στην καμπίνα
Σπορ χαρακτηριστικά και διπλές απολήξεις εξατμίσεις...
Η έκδοση ST Line είναι καινούργια και ιδιαίτερα σπορ...


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης