Στην ήδη πλούσια γκάμα του πιο οδηγοκεντρικού SUV της αγοράς Puma, η Ford προσθέτει και την περιορισμένης παραγωγής special έκδοση Vivid Ruby. Πλέον το πολυτάλαντο SUV που καταφέρνει να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, σπορτίφ ατμόσφαιρα και χαμηλή κατανάλωση, αποκτά προβάδισμα και στον τομέα της πολυτέλειας.

Το Ford Puma πλέον δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς έχει καταφέρει ήδη να εδραιωθεί στην αγορά ως ένα δυναμικό και ξεχωριστό SUV, που καταφέρνει να αναδείξει τις διαφορετικές ικανότητες της συγκεκριμένης κατηγορίας. Η νέα έκδοση Vivid Ruby που πλέον είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας από τα 33.214 ευρώ ανεβάζει ένα ακόμα λέβελ την μοναδικότητα του Puma, αρχικά με τον ιδιαίτερο συνδυασμό μαύρου χρώματος και του βυσσινί Vivid Ruby, που καταφέρνει να «παίζει» με τις ακτίνες τους φωτός και να αναδεικνύει περαιτέρω τις λεπτομέρειες του οχήματος. Την special σχεδιαστική υπογραφή του Puma έρχονται να συμπληρώσουν, η μεγάλη αεροτομή αλλά και οι 18άρες πεντάκτινες ζάντες φινιρισμένες σε μαύρο ματ και μεταλλικό χρώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά οι αλλαγές της Vivid Ruby έκδοσης περνούν και στην καμπίνα, όπου πλέον τα ημιδερμάτινα καθίσματα φέρουν κόκκινες ραφές που διατηρούν την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε σπορ αίσθηση αλλά και κομψότητα. Ο οδηγός αντικρίζει το flat-bottom τιμόνι το οποίο επίσης απολαμβάνει δερμάτινη επένδυση με κόκκινες πινελιές, ενώ από πίσω δεσπόζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12.3 ιντσών. Μάλιστα όταν εκκινήσετε τον κινητήρα, σε αυτή την οθόνη σας περιμένει μία έκπληξη την οποία δεν θα σας αποκαλύψουμε. Κέντρο ελέγχου του συστήματος infotainment είναι η οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, η οποία εκτός από ιδιαίτερα απλή χρήση προσφέρει δεκάδες επιλογές συνδεσιμότητας, φωνητικό έλεγχο, αλλά και συναυλιακό ήχο από τη συνεργασία με τα 10 ηχεία B&O.

Η λίστα με τις ανέσεις που έρχονται μαζί με την έκδοση Vivid Ruby είναι πραγματικά εντυπωσιακή για αυτό ενδεικτικά θα αναφέρουμε τον αυτόματο κλιματισμό, τα θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα αλλά και τιμόνι, την ηλεκτρική πόρτα του πορτπαγκάζ, την ασύρματη φόρτιση κινητού και πολλά ακόμη. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα σας λείψει τίποτα, κάτι το οποίο ισχύει και στον τομέα της ασφάλειας.

Όντας ένα από τα ασφαλέστερα SUV της κατηγορίας, το Puma είναι ένα πραγματικό φρούριο για οδηγό και επιβάτες. Η σουίτα συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού όπως αυτόματη αλλαγή μεγάλης σκάλας προβολέων Auto High Beam, έξυπνη υποβοήθηση ελέγχου της ταχύτητας (ISA) με αναγνώριση οδικής σήμανσης (TSR), επιτήρηση τυφλών σημείων Blind Spot Information System (BLIS) με προειδοποίηση για διερχόμενο όχημα Cross Traffic Alert (CTA), σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος Active Braking και πολλά ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ford Puma Vivid Ruby συνδυάζεται με την ισχυρότερη έκδοση του πολυβραβευμένου 1.0 EcoBoost Hybrid κινητήρα, απόδοσης 155 ίππων και 240 Nm ροπής, που καταφέρνει το 0-100 σε 9 δευτ. έχοντας παράλληλα τελική στα 105χλμ./ώρα. Η χρήση μάλιστα του ήπιου υβριδικού συστήματος 48V καταφέρνει από τη μία να ρίξει την κατανάλωση στα 5.5λτ./100χλμ. από την άλλη να  προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις από τις πολύ χαμηλές στροφές.

Η έκδοση Vivid Ruby του Ford Puma είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από 33.214 ευρώ, ενώ πατώντας εδώ, μπορείτε να προσθέσετε και την προσωπική σας πινελιά. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ένα Puma που δεν θα το έχεις κανείς άλλος. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης