Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η DS είναι η θυγατρική μάρκα της Citroen που συνεχώς εκπλήσσει ευχάριστα με τις προτάσεις της. To DS4 Crossback είναι ένα από τα μοντέλα που ταιριάζει στην εποχή μας, λόγω φορολογίας, ομορφιάς και… κατηγορίας (Crossover – SUV).

Το βλέπουμε άλλωστε καθημερινά, πως η τάση για αγορά μεταφέρεται στα οχήματα ελευθέρου χρόνου, οπότε οτιδήποτε υπερυψωμένο και όμορφο δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο.

To DS4 Crossback είναι ένα πολύ ξεχωριστό μοντέλο. Το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπορ και SUV…
Αυτό είναι το DS4 Crossback. Ένα εκκεντρικό μοντέλο με ξεχωριστή σπορ σχεδίαση και πολύ Γαλλικό premium όχημα ελευθέρου χρόνου με πλούσιο εξοπλισμό… διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Η λέξη κομψό θα λέγαμε πως ταιριάζει γάντι στο γαλλικό premium μοντέλο και αυτό το αντιλαμβάνεσαι όταν βρεθείς μπροστά του και φυσικά όταν καθίσεις στην καμπίνα των επιβατών.

Εξωτερικά, ξεχωρίζει η μεγάλη γρίλια στη μάσκα, τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, η αντίθεση του χρώματος με το μαύρο, οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου, οι διπλές απολήξεις εξάτμισης και γενικότερα, οι ιδιαίτερες σχεδιαστικές πινελιές. Φυσικά αντιλαμβάνεσαι και το ύψος του αυτοκινήτου, ένα χαρακτηριστικό που θα βοηθήσει τον οδηγό να κινηθεί πιο άνετα και με λιγότερο… άγχος σε εκτός δρόμους διαδρομές.

Όχημα ελευθέρου χρόνου...

Υψηλή ποιότητα κατασκευής
Η θετική… αύρα μεταφέρεται και στην καμπίνα, με την ποιότητα κατασκευής αλλά και την εργονομία να Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα… βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Η οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα ενημερώνει για όσα συμβαίνουν στο αυτοκίνητο (κατανάλωση κ.λπ.), παίζει… μουσική συνδέεται με το κινητό του οδηγού κ.ά.

Το επίπεδο εξοπλισμού στο DS4 Crossback είναι υψηλό αλλά μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο καθώς η λίστα με τα επιπλέον gadget δεν έχει τελειωμό. Οι χώροι είναι ιδανικοί για οδηγό – συνοδηγό, αλλά κάπως περιορισμένοι για τους πίσω επιβάτες που θα ξενίσουν όταν διαπιστώσουν πως τα παράθυρα δεν ανοίγουν (ιδανικά βέβαια για μικρά παιδιά). Στους χώρους να προσθέσουμε και τα 385 λίτρα του πορτ μπαγκάζ.

Το εσωτερικό του DS4 Crossback

Χαμηλή κατανάλωση…
Με το αυτόματο κιβώτιο κινείσαι άνετα στην πόλη ενώ σε συνδυασμό με τον αυτόματο πιλότο πετυχαίνεις σε ταξίδι πολύ χαμηλή κατανάλωση…
Στο δρόμο, το D4 Crossback ξεδιπλώνει τις αρετές του. Άνετο, χωρίς να κουράζει από εξωτερικούς θορύβους και, σημαντικό στις μέρες μας, οικονομικό. Μπορεί να μην βάζει φωτιά στην άσφαλτο όμως μπορεί να κινηθεί σβέλτα και να ξεδιπλώσει τις γαλλικές αρετές στο κράτημα όταν ο οδηγός το θελήσει.

Ωστόσο, ο κινητήρας diesel χωρητικότητας 1.6 λίτρων με τους 120 ίππους αποτελεί ιδανική πρόταση για ένα μέσο οδηγό με την οικονομία να τα… σπάει, καθώς δεν ξεπερνά τα 5-5.5 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα (για έναν φυσιολογικό οδηγό). Εκτός δρόμου μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα από ένα επιβατικό και αυτό οφείλεται στην επιπλέον απόσταση από το έδαφος συγκριτικά με ένα απλό επιβατικό όχημα.

H λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά...

Το δοκιμάζεις και καταλαβαίνεις…
Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με προσωπικότητα και διαφορετική αντίληψη για το πως πρέπει να είναι σήμερα ένα αυτοκίνητο. Είναι ψηλό, οικονομικό, σπορ αλλά με λίγο τσιμπημένη τιμή που οφείλεται κυρίως στον βαρύ εξοπλισμό (υπάρχει και έκδοση με 22.000 ευρώ ως εναλλακτική πρόταση και με κινητήρα βενζίνης).

Μία δοκιμή είναι σίγουρο πως θα σας βάλει σε σκέψεις..

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το DS4 Crossback πατώντας ΕΔΩ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά DS4 Crossback 1.6 BlueHDi 120 Auto
Κυβισμός (cc) 1.560
Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 120/3.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 300/1.750
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 11.4
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 190
Μέση Κατανάλωση 3.9 λτ./100 χλμ.
Εκπομπές Ρύπων CO2 102
Τέλη Κυκλοφορίας 99.96 ευρώ
Μήκος (μέτρα) 4.284
Πλάτος (μέτρα) 1.810
Ύψος (μέτρα) 1.529
Βάρος (κιλά) 1.310
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 385
 Τιμή (από…) 25.852 ευρώ

Το DS4 Crossback ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων Crossover - SUV
Το μήκος του γαλλικού μοντέλου αγγίζει τα 4.3 μέτρα...

Διπλές απολήξεις εξάτμισης...
Στο ταξίδι το DS4 Crossback είναι πολύ άνετο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εμπρός παρ-μπριζ που 'μεγαλώνει' φωτίζοντας περισσότερο την καμπίνα, ανεβάζοντας παράλληλα και την διάθεση του οδηγού...
Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων...

Κάμερα οπισθοπορείας που εμφανίζεται στην οθόνη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα...
Απλά πράγματα...

Οι ράγες στην οροφή δίνουν άλλον 'αέρα' στο αυτοκίνητο...
Ακόμα και οι ζάντες αλουμινίου είναι ξεχωριστές...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης