Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος θα το περίμενε… Μία BMW της κατηγορίας ελευθέρου χρόνου με κινητήρα που παλαιότερα δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε. Συγκεκριμένα, με χωρητικότητα 1.499 κ.εκ., απόδοση 136 Η έκδοση 18i της Χ1 αποδίδει 136 ίππους και είναι μία πολύ καλή επιλογή για τον Έλληνα που αναζητά SUV… ίππους και στοιχεία που αναζητά ο Έλληνας… φορολογούμενος πολίτης.

Ο λόγος για την BMW X1 με την κωδική ονομασία 18i, που διατίθεται στην ελληνική αγορά και είχαμε την ευκαιρία να τη ζήσουμε σε όλες τις συνθήκες, να καλύψουμε πάνω από 1.000 χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι της και να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το τι ακριβώς είναι.

Ακόμα και με την δικίνητη BMW X1 μπορείς να ανακαλύψεις απίστευτα μέρη...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδήγηση παντού!
Εφοδιασμένη με look που φέρει την υπογραφή “Μ”, η μπλε electric BMW Χ1 που είχαμε στα χέρια μας Μπορεί να είναι  δικίνητη αλλά κινείται άνεται και εκτός δρομου… έδειχνε να είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες. Άλλωστε η σχεδίαση και τα σπορ στοιχεία δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα, ούτε από τον ιδιοκτήτη αλλά ούτε από τους φίλους του αυτοκινήτου.

Με την συγκεκριμένη BMW ταξιδέψαμε στη Στερεά Ελλάδα για να παρακολουθήσουμε το φετινό SEAJETS ράλι Ακρόπολις. Με λίγα λόγια, οδηγήσαμε στην εθνική, σε πόλη, στο βουνό, σε χώμα, φορτωμένο και γενικά κάτω από όλες τις συνθήκες.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά BMW X1 18i
Κυβισμός (cc) 1.499
Ισχύς (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 136/4.400
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 220/1.250
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 9.7
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 204
Μέση Κατανάλωση 5.1
Εκπομπές Ρύπων CO2 124
Τέλη Κυκλοφορίας 136.4
Μήκος (μέτρα) 4.439
Πλάτος (μέτρα) 1.821
Ύψος (μέτρα) 1.598
Βάρος (κιλά) 1.470
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 505
 Τιμή (από…) 31.553*

*με τα νέα μέτρα και ΦΠΑ 24% που ισχύουν από 1/6/2016

Για πληροφορίες σχετικά με τη νέα BMW X1 πατήστε ΕΔΩ

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε πέντε λόγους που αξίζει να έχει στο μυαλό του αυτός που αναζητά ένα όχημα ελευθέρου χρόνου…

 

ΣΠΟΡ ΣΧΕΔΙΑΣΗ
Η νέα γενιά της Χ1 είναι από μόνη της ξεχωριστή. Με το πακέτο “Μ” ο χαρακτήρας της γίνεται ακόμα πιο σπορ και δεν περνά απαρατήρητη. Το συγκεκριμένο πακέτο είναι διαθέσιμο ως έξτρα, με τιμή κοντά στα 5.000 ευρώ.

Όπως θα δείτε αλλάζει τελείως το αυτοκίνητο και σίγουρα αξίζει η αγορά του, γι’ αυτούς που δεν βλέπουν το αυτοκίνητο ως ένα απλό μεταφορικό μέσο.

Η νέα γενιά της BMW X1 δεν έχει σχέση με την προηγούμενη γενιά. Στην έκδοση με το πακέτο 'M', η ομορφιά και τα σπορ χαρακτηριστικά την καθιστούν ξεχωριστή...


Ο ΚΥΒΙΣΜΟΣ ΤΗΣ X1 18i
Ποιος θα το περίμενε. Μία BMW ελευθέρου χρόνου με κινητήρα τρικύλινδρο TwinPower Turbo 1.499 κ.εκ. Μπορεί για τους παλιούς να φαντάζει μικρός όμως με 136 ίππους και ροπή 220Nm κινεί το όχημα βάρους σχεδόν 1.5 τόνου άνετα και σβέλτα.

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9.7 δευτερόλεπτα και η τελική αγγίζει τα 204 χλμ./ώρα. Νούμερα που καλύπτουν τις ανάγκες από το 90% των πελατών! Με τέτοιο κυβισμό η επιβάρυνση με τέλη είναι ιδιαίτερα χαμηλή (116.62 ευρώ!).

Ο κινητήρας των 1.499 κ.εκ. με τους 136 ίππους σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος!

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΛΙΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ
Η BMW X1 118i είναι δικίνητη. Ε, και; Όσοι δεν κινούνται σε δύσβατες περιοχές δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Σε χωμάτινες διαδρομές θα κινηθούν χωρίς πρόβλημα ενώ στο δρόμο η ποιότητα κύλισης είναι αναμφισβήτητη.

Η Χ1 με το πακέτο “Μ” και τις 18άρες ζάντες μπορεί να βάζουν σε σκέψη τον οδηγό αλλά στην πραγματικότητα η άνεση δεν επηρεάζεται σημαντικά. Επιπλέον οι σκληρές αναρτήσεις σου χαρίζουν μια σπορ αύρα όταν κινείσαι στην εθνική οδό…

Με την BMW Χ1 μπορείς να κινηθείς με άνεση στο οδική δίκτυο αλλά και σε χωμάτινες διαδρομές χωρίς να ταλαιπωρηθείς. Αυτό ισχύει ακόμα και στην έκδοση που φέρει το πακέτο 'M' το οποίο εφοδιάζεται με 18άρες ζάντες...


ΧΩΡΟΙ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Η BMW X1 είναι ένα όχημα που μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες ή ακόμα καλύτερα τέσσερις ενήλικες με αποσκευές. Η… τετράδα θα βολευτεί πολύ άνετα και θα έχει στην διάθεσή της όλα τα κομφόρ και τις τεχνολογίες που αναζητά ο σύγχρονος πελάτης.

Από το καλό ηχοσύστημα, το σύστημα πλοήγησης, τις ρυθμίσεις οδήγησης (σπορ, οικονομική κ.λπ), την συνδεσιμότητα με κινητά – Internet κ.λ.π. την πολυτέλεια κ.ά.

Η πίσω σειρά καθισμάτων μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και τρεις ενήλικες...

Η BMW X1 εφοδιάζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της... συνδεσιμότητας!

ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ…
Το γράφουμε αυτό διότι καταφέρνει να συνδυάζει την ελληνική πραγματικότητα με την αγορά ενός αυτοκινήτου. Δηλαδή, να έχει μικρό κινητήρα, να μην… προκαλεί φορολογικά, να είναι SUV και να έχει χώρους για τον οικογενειάρχη αλλά και τον χομπίστα.

Αν μπορείς να καλύψεις οικονομικά την αγορά της τότε σίγουρα δεν θα μετανιώσεις την επιλογή…

Με την BMW X1 που είχαμε στην διάθεσή μας βρεθήκαμε σε αρκετές χωμάτινες διαδρομές του φετινού ράλι Ακρόπολις...

Κορυφαία ποιότητα κατασκευής...
Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει και την οδήγηση που θέλει να κάνει, οικονομική ή σπορ...
Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων είναι άμεσο και θα ικανοποιήσει ακόμα και στην περίπτωση που ο οδηγός θέλει να κινηθεί σβέλτα...
   

Χώρος αποσκευών που ξεκινά από τα 505 λίτρα και φτάνει τα 2.100 στην περίπτωση που πέσει η πίσω σειρά καθισμάτων...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης