Οδηγεί ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Αν νομίζετε πως μόνο η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας, μας οδηγούν σε.. άλλο κόσμο γελιέστε. Καθώς υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς και να αισθανθεί διαφορετικά ζώντας ευχάριστα και μοναδικά. Η απάντηση είναι απλή, καθώς οι ιδιοκτήτες ενός… H οδήγηση ενός ανοιχτού αυτοκινήτου αυτομάτως σου αλλάζει τη διάθεση ανοιχτού αυτοκινήτου ή cabrio αν το προτιμάτε, σου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Να περάσεις όμορφα, να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να συνειδητοποιήσεις πως η ζωή είναι ωραία.

Με κάθε cabrio αυτοκίνητο είναι σίγουρο πως θα περάσεις μοναδικές στιγμές. Φανταστείτε τώρα να έχετε στα χέρια σας και την Σειρά 4 της BMW, ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα, κατά την προσωπική μου άποψη, που κυκλοφορούν στους δρόμους… Μία τέτοια με την κωδική ονομασία 428i, βρέθηκε στα χέρια μας και λόγω των… ημερών καταλάβαμε πως υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, πολύ διαφορετικός, πέρα από τον Τσίπρα, τον Καμμένο, τον Μειμαράκη, την Φώφη, την Ζωή. τον Γιάνη με ένα… ν και γενικότερα άνθρωποι που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του κόσμου εδώ και μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από cabrio σε coupe και αντίστροφα
Η 4άρα διαθέτει σκληρή ανοιγόμενη οροφή η οποία μετατρέπει με το πάτημα ενός κουμπιού το αυτοκίνητο από coupe σε cabrio και σε 20 δευτερόλεπτα. Τόσος είναι λοιπόν και ο χρόνος για να σου Η έκδοση 428i εφοδιάζεται με κινητήρα 2.-0 λίτρων και αποδίδει 245 ίππουςαλλάξει η διάθεση. Σε κάθε περίπτωση η σχεδίαση της 428i cabrio είναι ελκυστική – επιβλητική και δεν χωρά αμφιβολία. Το μήκος της που αγγίζει σχεδόν τα 4.7 μέτρα μαρτυρά και την αρχοντιά της αλλά και τους χώρους που έχει καθώς μπορούν άνετα θα φιλοξενηθούν τέσσερις ενήλικες επιβάτες. Εκ των έσω η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα κάτι που αφορά και τον εξοπλισμό. Λογικό άλλωστε για ένα μοντέλα αυτής της κατηγορίας.

Στην καμπίνα και συγκεκριμένα στην κεντρική κονσόλα διακρίνεται η μεγάλη οθόνη που παρέχει σωρεία πληροφοριών και ανέσεων με τις «εργασίες» να γίνονται με το περιστρεφόμενο χειριστήριο που υπάρχει ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό. Όσον αφορά το χώρο αποσκευών με ανοιχτή οροφή, αγγίζει τα 230 λίτρα ενώ με κλειστή οροφή το νούμερο αυτό ανεβαίνει στα 370. Σχετικά με την άνεση της οδήγησης και την οροφή ανοιχτή, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης (πολύ εύκολα) ανεμοθραύστη που μετατρέπει την όποια μετακίνηση σε απόλαυση.

Απλά.. ερωτεύσιμο

Και γρήγορο!
H 428i εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 2.0 λίτρων το οποίο αποδίδει 245 ίππους και παράγει 350 Nm ροπής. Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι ιδανικός για το αμάξωμα και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί όχι μόνο άνετα αλλά και σβέλτα όταν το επιθυμήσει. Στο δρόμο, το
Η σκληρή οροφή στην 428i ανοίγει σε 20 δευτερόλεπτα0-100 επιτυγχάνεται σε 6.4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Νούμερα που θα ικανοποιήσουν το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε για το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που εντυπωσιάζει με τις γρήγορες αλλαγές και την φιλικότητα προς τον χρήστη.

Η 428i cabrio έχει πολλά.. καλά όμως έχει και το τίμημά της που στις μέρες μας αποτελεί ένα ζητούμενο και την κάνει… «αποτρεπτική». Με τιμή κοντά στα 55.000 ευρώ (+2.500 το αυτόματο κιβώτιο) αυτομάτως περιορίζει το κοινό που θα την αποκτήσει καθώς λίγοι είναι οι τυχεροί που μπορούν να την αποκτήσουν. Το σίγουρο είναι πως με ένα τέτοιο πανέμορφο και με ικανότητες μοντέλο θα μπορούσε ακόμα και ο πλέον κακομούτσουνος  να άλλαζε διάθεση…

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 428i cabrio
Κυβισμός βενζινοκινητήρα 1.997 κ.εκ.
Ισχύς βενζινοκινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 245/5.000
Ροπή βενζινοκινητήρα (Nm/σ.α.λ.) 350/1.250
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 6.4
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 250
Μέση Κατανάλωση (λίτρα/100χλμ.) 6.8
Εκπομπές Ρύπων CO2 159
Τέλη Κυκλοφορίας 270.3
Μήκος (μέτρα) 4.638
Πλάτος (μέτρα) 1.825
Ύψος (μέτρα) 1.384
Βάρος (κιλά) 1.755
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 230 (370)
 Τιμή (από…) 54.900*

* με απόσυρση (μηχανικό κιβώτιο)

Ένα από τα πιο όμορφα (γενικότερα η σειρά 4) που κυκλοφορούν στους δρόμους...

Η Σειρά 4 με χαρακτήρα... coupe
Είκοσι δευτερόλετπα πρέπει να περάσουν για να ανοίξει η σκληρή οροφή...
Οδηγείς και αμέσως σου αλλάζει η διάθεση...
Η σκρητή οροφή μειώνει σημαντικά τους εξωτερικούς θορύβους...

Η καμπίνα των επιβατών και η εικόνα που βλέπει ο οδηγός...
Άνετα και λειτουργικά τα καθίσματα. Το καταλαβαίνεις έπειτα από αρκετή ώρα οδήγησης...
Άνετα θα καθίσουν δύο ενήλικες στην πίσω σειρά καθισμάτων
Στην πλάτη των πίσω επιβατών βρίσκεται και ο ανεμοθραύστης..
Ο ανεμοθραύστης κάνει πολύ.. δουλειά!
Αυτόματο κιβώτιο, ρύθμιση στυ οδήγησης, χειριστήριο για εργασίες στην κεντρική κονσόλα και κουμπί για την οροφή. Τι άλλο να ζητησεις...
Η 4αρά στα χαρτιά πριν γίνει ένα κανονικό αυτοκίνητο!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης