ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού Jeep. Είναι δυνατό, τετρακίνητο, ευρύχωρο και βελτιωμένο όσον αφορά στις τεχνολογίες συνδεσιμότητας. Παράλληλα, καίει ελάχιστο καύσιμο και δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Φορτίζει από την πρίζα.

Η plug-in hybrid έκδοση του Compass με το λογότυπο 4xe απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν ένα δυναμικό 4Χ4, ένα αυτοκίνητο με το οποίο μπορούν να πάνε παντού, προφυλάσσοντας παράλληλα το περιβάλλον αλλά και την τσέπη τους.

 

Με 1.300άρη turbo κινητήρα

Με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 130 χλμ./ώρα.

Τα μοντέλα της Jeep είχαν συνδέσει το όνομά τους με τους θηριώδεις κινητήρες. Οι εποχές αλλάζουν όμως και πλέον ακόμα και η αμερικανική μάρκα υιοθετεί τις νέες εξηλεκτρισμένες λύσεις.

Το Compass 4xe τροφοδοτείται από τον 1,3 turbo βενζίνης απόδοσης 130 ίππων, δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μια μπαταρία χωρητικότητας 11,4 kWh, που είναι τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα. Το επαναφορτιζόμενο σύνολο έχει ισχύ 190 ίππων όταν η μπαταρία είναι φορτισμένη και 270 Nm ροπής.

Συνδυάζεται με εξάρι αυτόματο κιβώτιο, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Hybrid, Electric και E-save), τα οποία χειρίζεται εύκολα και γρήγορα μέσω του σχετικού επιλογέα που βρίσκεται στην κονσόλα.

Παρά το βάρος του αμαξώματος (1.860 κιλά), το αυτοκίνητο κινείται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Οι επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει εκπλήσσουν, ενώ μέσα στην πόλη μπορεί να καλύψει μια απόσταση έως 50 χιλιομέτρων μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Η κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται από 5,5 έως 6,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, τιμή εξαιρετική αν αναλογιστούμε ότι μέχρι πρότινος τα Jeep και ειδικά τα βενζινοκίνητα έκαιγαν σαν φορτηγάκια.
Όσο για τη φόρτιση της μπαταρίας, από οικιακή πρίζα χρειάζεται κάτι παραπάνω από 5 ώρες και από wallbox των 7,4 kWh περίπου 2 ώρες.

 

Τι γίνεται εκτός δρόμου;

Χάρη στην προηγμένη τετρακίνηση πας παντού.

Προφανώς και η εταιρεία έχει βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα κύλισης του Compass στην άσφαλτο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το μικρομεσαίο SUV υστερεί σε off-road καταστάσεις. Κάθε άλλο μάλιστα, ειδικά αν εφοδιάζεται με τα κατάλληλα ελαστικά.

Το σύστημα Jeep Active Drive Low, τα προγράμματα Auto, Snow, Mud και Sand/Mud, οι λειτουργίες 4WD Lock, 4WD Low, καθώς και η τεχνολογία ελέγχου κατάβασης, σε συνδυασμό με τα 20,1 εκατοστά της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος, κάνουν τις μετακινήσεις σε χώμα, λάσπη, χιόνι και πετρώδεις επιφάνειες παιχνιδάκι.

Η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη για να εξασφαλίζει άνετες μετακινήσεις, οι αεροδυναμικοί θόρυβοι έχουν μειωθεί αισθητά και το πάτημα του οχήματος στον δρόμο είναι πιο σταθερό. Το τιμόνι θα μπορούσε να ήταν πιο άμεσο και το κιβώτιο να πραγματοποιεί ταχύτερες αλλαγές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ενοχλούν.

 

Πλούσιος εξοπλισμός

Ποιοτικό, απόλυτα πρακτικό και προικισμένο με όλες τις τεχνολογίες.

Η έκδοση Limited, που είχαμε στη διάθεσή μας για τη δοκιμή, εστιάζει στην άνεση και την πολυτέλεια με ένα πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) που περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, σύστημα αυτόνομης πέδησης και ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας. Ισχύει έκπτωση 1.400€, οπότε η τιμή πέφτει στα 44.500€.

Παράλληλα στο εσωτερικό, εκτός από τις συνήθεις ηλεκτρικές ευκολίες, συναντάμε αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αυτόματα φώτα, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8,4 ιντσών που ενσωματώνει δυνατότητα mirroring μέσω των εφαρμογών Apple Car Play και Android Auto, θύρες USB και πολλά ακόμα.

Η εξαιρετική συναρμογή των υλικών, το δέρμα και το καλοφτιαγμένο ταμπλό προσδίδουν μια premium αίσθηση στην καμπίνα. Στα πίσω καθίσματα δύο ενήλικες επιβάτες δεν πρόκειται να παραπονεθούν, ενώ το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 420 λίτρων.

 

Δωρεάν το wallbox

Ο πελάτης δεν πληρώνει τίποτα για το μεταλλικό χρώμα.

Το Jeep Compass 4xe είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα αυθεντικό 4Χ4 που να κινείται ευχάριστα στον αυτοκινητόδρομο, να μην καταλαβαίνει τίποτα σε εκτός διαδρομές και να μπορεί συγχρόνως να χρησιμοποιείται από τη δουλειά στο σπίτι σε καθημερινή βάση.

Η τιμή του ξεκινά από 45.900€, αλλά έχει χαμηλή κατανάλωση, δεν πληρώνει τέλη και απαλλάσσει τους χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων από φόρους. Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν το easy wallbox για ταχεία φόρτιση και έκπτωση 1.400€ επί της αρχικής τιμής.

 

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Compass

 

Η υποδοχή για τη φόρτιση βρίσκεται στο πίσω αριστερό φτερό.

Ο επιλογέας για την τετρακίνηση και τα κουμπιά με τα προγράμματα λειτουργίας του plug-in hybrid συνόλου.

4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, 4 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και 8 χρόνια εγγύηση για την μπαταρία.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  Jeep Compass 4xe
Κυβισμός (cc) 1.332 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 190/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 270/1.850
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 7,9
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 193
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 1,9
Εκπομπές Ρύπων CO2 (WLTP) 44 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 0€
Μήκος (μέτρα) 4.394
Πλάτος (μέτρα) 1.874
Ύψος (μέτρα) 1.649
Βάρος (κιλά) 1.860
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 420
Τιμή (από…)

44.500€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης