Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

Ιδανικό για καθημερινή χρήση, ικανό να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας, άνετο στο ταξίδι, αξιόπιστο, με έναν αποδοτικό και οικονομικό κινητήρα και καλή σχέση αξίας/τιμής, το Rapid Spaceback μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι το αυτοκίνητο του σύγχρονου Έλληνα οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισορροπεί μεταξύ hatchback και station

Το τσεχικό μοντέλο ανήκει στη δημοφιλή κατηγορία των hatchback, ωστόσο ο τύπος του αμαξώματος θυμίζει περισσότερο μικρομεσαίο station, με πιο εκλεπτυσμένο στιλ. Σε σχέση με το «απλό» Rapid είναι πιο μικρό σε μήκος κατά 18 εκατ., με την παρουσία της πέμπτης πόρτας και την πανοραμική γυάλινη οροφή (διαθέσιμη προαιρετικά) να προσδίδουν επιπλέον δυναμισμό στο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κορυφαίοι χώροι, πολύ καλή εργονομία

Λιτό, αλλά ποιοτικό το εσωτερικόΤο εσωτερικό είναι πανομοιότυπο με αυτό του τετράθυρου μοντέλου, ακολουθώντας τη γνωστή επιτυχημένη «συνταγή». Δεν ξεχωρίζει για το μοντέρνο design, αλλά για την ποιότητα των υλικών, τη συναρμογή και την εργονομία. Διακόπτες και κουμπιά είναι τοποθετημένα στις σωστές θέσεις, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, ενώ υπάρχουν παντού θήκες για μικροαντικείμενα και τα καθίσματα είναι άνετα και βολικά.

Πίσω μπορούν να φιλοξενηθούν με περίσσια άνεση δύο ενήλικες, με τα 415 λίτρα του χώρου αποσκευών να είναι σε κορυφαία επίπεδα για την κατηγορία. Επιπλέον, το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας διευκολύνει τη φόρτωση και εκφόρτωση ογκωδών αντικειμένων. Από πλευράς εξοπλισμού, η βασική έκδοση «Active» είναι πλούσια, περιλαμβάνοντας έξι αερόσακους, σύστημα ευστάθειας ESP, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέφτες, ράδιο/cd, υπολογιστή ταξιδίου και πολλά ακόμα.

Η γνωστή «συνταγή» του TSI

Κινείται απροβλημάτιστα παντούΟ κινητήρας 1.2 TSI με τους 105 ίππους κινεί με άνεση το αμάξωμα, έχει δύναμη από χαμηλά και είναι ελαστικός στη λειτουργία του. Η απόκριση στο γκάζι δεν είναι άμεση, αλλά το εξάρι κιβώτιο καλύπτει κάθε κενό και κάνει την οδήγηση πιο ευχάριστη. Οι επιδόσεις είναι αξιοπρεπέστατες, ενώ στα «συν» συγκαταλέγεται και η ηχομόνωση, καθώς οι όποιοι θόρυβοι του μοτέρ περνούν στην καμπίνα μόνο στις υψηλές ταχύτητες.

Έχει ανησυχίες…

Η αυτονομία είναι περίπου 700 χλμΤο Rapid Spaceback είναι σταθερό και σίγουρο στο δρόμο, κινείται χωρίς να προβληματίζεται στην εθνική οδό, με την ανάρτηση να φιλτράρει ιδανικά τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος. Χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις, είναι ευέλικτο μέσα στην πόλη, σβέλτο και παρκάρει εύκολα. Ο συνδυασμός πλαισίου και κινητήρα αφήνει ένα «παράθυρο ανοικτό» για πιο γρήγορους ρυθμούς οδήγησης, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, με το ακριβές και σωστό σε βάρος τιμόνι να βοηθά τον οδηγό. Όσο για την κατανάλωση καυσίμου, σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται μεταξύ 6,2 και 6,6 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Για νέους οικογενειάρχες 

Το νέο μοντέλο στην γκάμα της Skoda είναι από τα πιο ενδιαφέροντα μετά τα Octavia και Yeti, προσφέροντας οτιδήποτε επιζητεί ο σύγχρονος οδηγός. Απευθύνεται κυρίως σε νέους οικογενειάρχες, που επιθυμούν ένα αυτοκίνητο με χώρους, χωρίς να υπολείπεται σε αισθητική. Ο κινητήρας 1.2 TSI των 105 ίππων ταιριάζει στο προφίλ του Rapid Spaceback, με την τιμή των 13.150 ευρώ (με όφελος απόσυρσης) να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική.

Tεχνικά Χαρακτηριστικά

 Skoda Rapid Spaceback 1.2 TSI 

Κυβισμός (cc)

1.198 κ.εκ.

Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.)

105/5.000

Ροπή (Nm/σ.α.λ.)

185/1.550

Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα)

10,2

Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα)

193

Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.)

5,4

Εκπομπές Ρύπων CO2

125 γρ./χλμ.

Τέλη Κυκλοφορίας

137,5 €

Μήκος (μέτρα)

4.304

Πλάτος (μέτρα)

1.706

Ύψος (μέτρα)

1.459

Βάρος (κιλά)

1.170

Χώρος Αποσκευών (λίτρα)

415

Τιμή (από…)*

13.150 ευρώ

* Συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της απόσυρσης

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης