ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Λουκά Παπαλάμπρου

   

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το πρώτο μοντέλο της Jeep -μαζί με το Compass- που φέρει τεχνολογία plug-in hybrid. Μπορεί να καλύψει τις καθημερινές μετακινήσεις χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια. Απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας και έχει εντυπωσιακή ισχύ. 

Το νέο Renegade 4xe είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τετρακίνητα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ένα καθαρόαιμο Jeep, με μοντέρνα εμφάνιση, υψηλή ποιότητα κατασκευής και εξαιρετικές δυνατότητες κίνησης.

Κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες

Η έκδοση Trailhawk αποδίδει 240 ίππους.

Τροφοδοτείται από τον 1.3 turbo κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 11,4 kWh. Η συνδυαστική απόδοση στην απλή έκδοση αγγίζει τους 190 ίππους και στην Trailhawk τους 240 ίππους. Η αυτονομία του με ηλεκτρική ενέργεια φτάνει τα 50 χιλιόμετρα και η μέση κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες είναι γύρω στα 4-5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, όπως διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με εξάρι αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα στην ηλεκτρική λειτουργία και στα 200 χλμ./ώρα στην υβριδική.

Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες και τις οδηγικές προτιμήσεις, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα λειτουργίας (Hybrid, Electric και E-save), μέσω του σχετικού επιλογέα που βρίσκεται στην κονσόλα. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιείται ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί εν κινήσει ή μέσω πρίζας σε οικιακό (μέσω των easyWallbox / Connectd Wallbox) ή δημόσιο δίκτυο φόρτισης.

Τα έχει όλα

Καλοφτιαγμένο, ποιοτικό και σύγχρονο το εσωτερικό.

Ο εξοπλισμός του είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), αυτόματα φώτα, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8,4 ιντσών που διαθέτει δυνατότητα mirroring μέσω των εφαρμογών Apple Car Play και Android Auto και πολλά ακόμα.

Μπορεί να κάνει 50 χλμ. με ηλεκτρική ενέργεια.Τα ηλεκτρικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων ελέγχου και των καλωδιώσεων μεταξύ της μπαταρίας και του κινητήρα, είναι απόλυτα στεγανά και αδιάβροχα. Τα αυτοκίνητα μπορούν να περάσουν από υδάτινα κωλύματα έως 40 εκ., ενώ οι εκδόσεις Trailhawk 4xe με τη διάκριση «Trail Rated» φθάνουν τα 50 εκ.

Εμείς είχαμε στη διάθεσή μας την κορυφαία έκδοση Trailhawk, με την εντυπωσιακή εμφάνιση και τις υψηλές εκτός δρόμου δυνατότητες. Αποφασίσαμε να τεστάρουμε το αυτοκίνητο στα χιόνια και να δούμε αν είναι τόσο καλό όσο ισχυρίζεται η Jeep.

Δείτε το βίντεο

 

 

Πόσο κοστίζει

Οι τιμές ξεκινούν από 41.900 ευρώ για το Renegade 4xe Limited και από 45.600 ευρώ για την έκδοση Trailhawk. Τo αυτοκίνητο καλύπτεται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση ή 160.000 χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας. Η εγγύηση για την μπαταρία του υβριδικού συστήματος είναι 8ετής με ισχύ έως 160.000 χλμ.

Χάρη στο «Eco Bonus» της ελληνικής αντιπροσωπείας, οι αγοραστές λαμβάνουν έκπτωση 900 ευρώ, δωρεάν το μεταλλικό χρώμα και τον επιτοίχιο φορτιστή easy Wallbox.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως οι χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων δεν καταβάλλουν φόρο, καθώς οι λιανικές τιμές προ φόρων δεν υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ.

Φοράει ελαστικά mud and snow με ζάντες 17 ιντσών.

 

Η κίνηση στο χιόνι είναι απόλαυση.

Η υποδοχή φόρτισης βρίσκεται στο πίσω αριστερό φτερό.

Διαθέτει έξι προγράμματα λειτουργίας κίνησης.

Με πλήρως φορτισμένη την μπαταρία, κάνει έως και 50 χιλιόμετρα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης