Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

Άπλετοι χώροι, πρακτικότητα που εκπλήσσει, υψηλή ποιότητα κατασκευής, πλούσιος εξοπλισμός, ισχυρός κινητήρας με χαμηλή κατανάλωση. Το πολυμορφικό μοντέλο της Opel, προσφέρει ότι ακριβώς ζητά ο σύγχρονος οικογενειάρχης οδηγός, όντας ένα από τα ολοκληρωμένα μοντέλα της κατηγορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοκίνητα MPV ή αλλιώς πολυμορφικά, αποτελούν μαζί με τα station wagon, την πρώτη επιλογή των οικογενειαρχών, στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές. Στη χώρα μας, αντίθετα, δεν τυγχάνουν και τις καλύτερης αντιμετώπισης από τους καταναλωτές, οι οποίοι έως τώρα προτιμούσαν τα SUV. Καθόλου άδικα βεβαίως, καθώς ακόμα και οι ίδιες εταιρείες έδιναν βάση και προωθούσαν τη συγκεκριμένη κατηγορία. Πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην, με τη μόδα των τετρακίνητων να έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Πρακτικό, άνετο και σύγχρονο

Τα μικρά αυτοκίνητα, με χαμηλού κυβισμού κινητήρες, είναι η πρώτη επιλογή. Ωστόσο, γι αυτούς που επιθυμούν ένα όχημα που να καλύπτει τις οικογενειακές τους ανάγκες, τα πολυμορφικά είναι η λύση. Ένα από τα κορυφαία στην κατηγορία, είναι το Meriva της Opel. Διαθέτει σύγχρονη σχεδίαση και πρακτικό εσωτερικό με καινοτόμες εφαρμογές. Το βασικό στοιχείο του γερμανικού μοντέλου, δεν είναι άλλο από τις ανεξάρτητες πίσω πόρτες με την ονομασία «FlexDoors». Χάρη στο αντίθετο άνοιγμα τους, κάνουν πιο εύκολη την επιβίβαση και αποβίβαση, με τα πίσω καθίσματα να παρέχουν άνεση για τη μεταφορά τριών επιβατών, ενώ έχουν παράλληλα τη δυνατότητα πλήρους αναδίπλωσης και κίνησης εμπρός-πίσω. Επιπλέον, το πορτμπαγκάζ με το μεγάλο άνοιγμα του και τα 400 λίτρα χωρητικότητας, μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις αποσκευές μιας πενταμελής οικογένειας ή μιας παρέας.     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καμπίνα του Meriva, έχει σύγχρονη σχεδίαση, είναι ευχάριστη και φωτεινή χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, με το μόνο αρνητικό που μπορεί να προσάψει κάποιος να είναι η εργονομία. Τα πολλά χειριστήρια και κουμπιά που υπάρχουν, χρειάζονται χρόνο για να τα συνηθίσει ο οδηγός, ενώ και οι θέσεις τους δεν είναι και οι πλέον εύχρηστες. Από πλευράς θηκών, εδώ είναι η χαρά της γυναίκας! Μπορεί να αποθηκεύσει από την τσάντα της, έως σακούλες με ψώνια σε ειδικές θήκες, ποτήρια, μπουκάλια και οτιδήποτε άλλο.

Με σταθερό πάτημα

Στο δρόμο, κινείται με σταθερότητα, αποπνέοντας μια αίσθηση ασφάλειας στον οδηγό. Είναι ευέλικτο μέσα στην πόλη, χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του και δίνει τη δυνατότητα ακόμα και σε ένα άπειρο οδηγό να το παρκάρει εύκολα, έχοντας πλήρη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση. Η ηχομόνωση του, ενισχύει την άνεση των επιβατών, με την ανάρτηση να είναι λίγο πιο σκληρή για τα δεδομένα των ελληνικών δρόμων. Το τιμόνι έχει καλή αίσθηση και η κλίση του αμαξώματος στις στροφές είναι φυσιολογική, με τον 1,7 diesel κινητήρα των 130 ίππων, να επιτρέπει στον οδηγό να κινηθεί γρήγορα και οικονομικά. Το μοτέρ έχει γραμμική λειτουργία και προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις, με το θόρυβο να είναι αισθητός μόνο στις χαμηλές στροφές. Όσο για την κατανάλωση καυσίμου, κυμαίνεται στο μικτό κύκλο πάνω από τα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και μονό στην εθνική οδό πέφτει στα 5,2 λτ. που δίνει ο κατασκευαστής.  

Σαν συμπέρασμα

Το Opel Meriva 1,7 CDTi είναι ιδανική επιλογή για όσους επιζητούν ένα αυτοκίνητο που να ικανοποιεί τις ανάγκες όλης της οικογένειας. Είναι το ίδιο ικανό για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, όσο και για τα ταξίδια, τα επίπεδα πρακτικότητας του είναι ιδιαίτερα υψηλά, με το εξοπλισμό να είναι σχεδόν πλήρης. Όσο για την τιμή, ξεκινά από 19.375 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της απόσυρσης. Αν όμως για κάποιους τα χρήματα φαίνονται αρκετά, υπάρχουν και οικονομικότερες εκδόσεις, όπως αυτή με τον 1,4 turbo κινητήρα των 120 ίππων, που τιμάται στα 14.920 ευρώ.

 

 Τεχνικά Χαρακτηριστικά  
 Κυβισμός (cc) 1.686
 Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.)  130/4.000
 Ροπή (Nm/σ.α.λ.)  300/2.000
 Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα)  9,9
 Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα)  196
 Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.)  5,2
 Εκπομπές Ρύπων CO2  138 γρ./χλμ
 Τέλη Κυκλοφορίας 151,8 €
 Μήκος (μέτρα)  4,288
 Πλάτος (μέτρα)  1,812
 Ύψος (μέτρα)  1,615
 Βάρος (κιλά)  1.360
 Χώρος Αποσκευών (λίτρα)  400
 Τιμή (από…)*  19.375 ευρώ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης