Του Περικλή Χαλάτση

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα SUV που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι το Opel  Grandland Χ. Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που έφθασε στην Ελλάδα το Grandland με το χαρακτηριστικό γράμμα «Χ». Τα πρώτα SUV της παραπάνω κατηγορίας  που είχαν έρθει στη χώρα μας ήταν με κινητήρες βενζίνης 1.2 και κινητήρες πετρελαίου 1.6.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα αυτό που θεωρείται ότι ταιριάζει καλύτερα στα δικά μας δεδομένα είναι ο πετρελαιοκινητήρας  1.5 lt που αποδίδει 130 ίππους. Το Grandland X μπορείτε να το βρείτε με αυτόματο η με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Το χειροκίνητο κιβώτιο είναι εύχρηστο και δεν κουράζει ακόμη και αν κάνεις αρκετά χιλιόμετρα μέσα στη πόλη. Στην εθνική οδό το ταξίδι είναι ακόμη πιο ευχάριστο αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Cruise Control και να απαλλαχτείς από το άγχος του γκαζιού.

Το Grandland X προσελκύει την κατηγορία των οδηγών που θέλουν ένα άνετο SUV με χώρους, καλή οδική συμπεριφορά και οικονομικό στην κατανάλωση. Ας μην ξεχνάμε ότι η Opel ανήκει στο γαλλικό γκρουπ και έχει αρκετές ομοιότητες με το στήσιμο των Peugeot.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Opel  Grandland X πληροί αυτές τις απαιτήσεις του σύγχρονου οδηγού. Η τεχνολογία, οι επιδόσεις και η απόδοση δεν αποτελούν μονοπώλιο των premium μαρκών. 

Το αυτοκίνητο που βλέπετε είναι η έκδοση  Design Line. Ευρύχωρο ακόμη και για πέντε επιβάτες.Έχει μεγάλους χώρους και έτσι δεν υπάρχουν γκρίνιες ακόμη και όταν ταξιδεύουν πέντε επιβάτες. 

Το μήκος του είναι 4.477 mm, το  πλάτος 1,856 mm (χωρίς εξωτερικούς καθρέπτες) και το ύψος 1.609 mm. Στην άνεση βοηθάει το  μακρύ μεταξόνιο των 2.675 mm .Ο χώρος αποσκευών είναι από  514 έως 1652 λίτρα. Στο πορτμπαγκάζ  δεν θα βρείτε ρεζέρβα αλλά κιτ επισκευής ελαστικών. 

Αυτό που θα χαρείτε στο εσωτερικό εκτός από την άνεση είναι η καλή ποιότητα με τις επενδύσεις και  το ταμπλό που δεν «βγάζει»  τριξίματα και ενοχλητικούς θορύβους . Πολύ καλός είναι ο πίνακας οργάνων και η κεντρική κονσόλα με οθόνη αφής.

Τα χειριστήρια βρίσκονται σε τρεις οριζόντιες ζώνες, για ταχεία και διαισθητική πρόσβαση στις λειτουργίες infotainment, ελέγχου κλιματισμού και πλαισίου.Ο οδηγός που κάθεται σε υπερυψωμένη θέση έχει τέλεια ορατότητα.Τα καθίσματα FlexFold  διαιρούνται κατ’ αναλογία 60/40, ενώ διαθέτουν και άνοιγμα για πέδιλα του σκι. Τα καθίσματα έχουν καλή ποιότητα και σωστή στήριξη. 

Το Grandland X έχει  ισχυρούς προβολείς LED του Προσαρμοζόμενου Συστήματος Εμπρόσθιου Φωτισμού [Adaptive Forward Lighting (AFL)]. Λειτουργίες όπως φωτισμός στροφών, υποστήριξη μεγάλης σκάλας και αυτόματης ρύθμισης ύψους δέσμης.

Το Grandland X περιλαμβάνει  μία γκάμα σύγχρονων συστημάτων υποστήριξης όπως :
Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού, Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360° .

Στα προαιρετικά συστήματα υπάρχει το Αυτόματο Σύστημα Προσαρμογής Ταχύτητας (Automatic Cruise Control) λειτουργία stop, που διατηρεί την επιλεγμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φρενάρει ή επιταχύνει το Grandland X όταν χρειάζεται. 

Τιμές


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης