Λουκάς Παπαλάμπρος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καραγιωργάκης

Η νέα γενιά του δημοφιλούς μεσαίου μοντέλου της Ford βρίσκεται πλέον και στην Ελλάδα, εκπλήσσοντάς μας με τις προηγμένες τεχνολογίες και το πλήρες πακέτο άνεσης και ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρισκόμαστε στην Αράχοβα, για να δούμε και να οδηγήσουμε από κοντά το καινούργιο Mondeo, στο πλαίσιο της πανελλαδικής παρουσίασης. Το νέο μοντέλο της «μπλε οβάλ» φίρμας, εντυπωσιάζει με την σπορ σχεδίαση και τις επιβλητικές γραμμές του αμαξώματος, την απίστευτη ευρυχωρία της καμπίνας και του πορτμπαγκάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πλούσιος τεχνολογικός του κόσμος, είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Το Mondeo είναι το πρώτο αυτοκίνητο παγκοσμίως, που εφοδιάζεται με ενσωματωμένους αερόσακους στις ζώνες ασφαλείας των πίσω επιβατών και είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Οι συγκεκριμένοι αερόσακοι διογκώνονται σε 40 χλστ. του δευτερολέπτου με συμπιεσμένο κρύο αέρα, αυξάνοντας σημαντικά τα επίπεδα προστασίας των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης.

Το Mondeo είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη με τα φώτα Dynamic LED Headlights. Πρόκειται για εξαιρετικά λεπτούς προβολείς, που περιλαμβάνουν λυχνίες LED μικρότερης διαμέτρου, λειτουργούν ξεχωριστά και προσφέρουν άριστη ορατότητα στον οδηγό, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. 

Τα φώτα προσαρμόζονται αυτόματα στο περιβάλλον, ανάλογα το φυσικό φώς, την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και την κίνηση του τιμονιού. Το πιο εντυπωσιακό, είναι ότι, καθορίζουν την ένταση και την κατεύθυνση της δέσμης φωτός, λαμβάνοντας υπόψη ακόμα και αν οι υαλοκαθαριστήρες είναι ενεργοποιημένοι ή όχι.

Φυσικά, από τον πλούσιο τεχνολογικό κόσμο, δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα Active Park Assist με λειτουργία Perpendicular Parking, εντοπίζοντας την κατάλληλη θέση στάθμευσης και παρκάροντας το αυτοκίνητο χωρίς τη συνδρομή του οδηγού, αλλά και τα Park-Out Assist και Side Parking Aid, για ασφαλή ξεπαρκάρισμα από παράλληλους χώρους στάθμευσης.
   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης