Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Δεν είναι και λίγο να μπαίνεις σε ένα αυτοκίνητο,να δένεσαι σφιχτά στο κάθισμα και να ξέρεις ότι έχεις να οδηγήσεις έναν πύραυλο. Γιατί η ηλεκτροκίνητη Mustang Mach-E GT έχει τρομακτικές επιταχύνσεις που μοιάζουν με πυραυλοκίνητες καταστάσεις. Ένα τέτοιος πύραυλος θέλει έμπειρους οδηγούς με μυαλό και ψυχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράγοντας τη περισσότερη ισχύ από οποιοδήποτε μοντέλο που έχει ποτέ διαθέσει η Ford στην Ευρώπη, η νέα Mustang Mach-E GT έρχεται τώρα και στη χώρα μας να ανοίξει νέους ορίζοντες στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας. Η ελληνική εταιρία άρχισε να παίρνει τις πρώτες παραγγελίες και οσονούπω κάποιοι τυχεροί σύντομα θα κάνουν τις βόλτες τους στους ελληνικούς δρόμους.

Όταν θα δείτε να περνάει από μπροστά σας η νέα Mustang Mach-E GT, αυτό το ηλεκτρικό SUV , θα πρέπει να ξέρετε ότι εκτός από τις αστραπιαίες επιδόσεις είναι και συναρπαστικό και στην οδήγηση.Σημείο αναφοράς για την έκδοση GT είναι οι δύο ηλεκτροκινητήρες της που αποδίδουν 487 ίππους αλλά και η άμεσα  διαθέσιμη ροπή που είναι 860 Nm. Η έκπληξη όμως είναι στην επιτάχυνση. Από 0-100 η Mach-E GT χρειάζεται μόλις  3,7’’. Είναι πιο γρήγορη από ένα καλό αγωνιστικό. 

Για όσους αγαπούν τα καλά και γρήγορα αυτοκίνητα  και σκέφτονται να δώσουν την προκαταβολή για να αποκτήσουν αυτό το όπλο θα πρέπει να ξέρουν ακόμη ότι η Mach-E GT διαθέτει την προηγμένη μπαταρία ιόντων λιθίου των 98,7 kWh  που εξασφαλίζει με μια μόνο πλήρη φόρτιση 500 χιλιόμετρα αυτονομία. Και αυτό πάντα βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να κρατηθεί όμως με ασφάλεια στο δρόμο αυτός ο «πύραυλος» χρειάζεται μια σειρά από συνδυασμούς. Τα φρένα είναι ενισχυμένα, οι τροχοί είναι 20 ιντσών με μεγάλα ελαστικά και φυσικά υπάρχει μια ανάρτηση ανάλογη των απαιτήσεων. Η Mustang για την Mach-E GT διάλεξε την προηγμένη ανάρτηση MagneRide που κρατάει το αυτοκίνητο κολλημένο στο δρόμο. Αυτή η ανάρτηση είναι ειδικά ρυθμισμένη για τους ευρωπαϊκούς δρόμους .

Διαθέτει ένα σύστημα που ελέγχει ηλεκτρονικά το μαγνητορροϊκό υγρό μέσα στα αμορτισέρ ώστε να αντιδρούν σε πραγματικό χρόνο στις μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες. Οι ρυθμίσεις γίνονται ανάλογα με το προφίλ οδήγησης που θέλει κάθε οδηγός.Αν ο οδηγός εκμεταλλευτεί το αποκλειστικό προφίλ οδήγησης Untamed Plus ,μπορεί να ρυθμίσει το σύστημα κίνησης ώστε να έχει μεγαλύτερη σταθερότητα.

Αν κάποιος πάλι θέλει να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε γρήγορους ρυθμούς μπορεί  να χαρεί τις δυνατότητες που έχει το αυτοκίνητο σε μια πίστα. Με το προφίλ ρυθμίζει με τον καλύτερο τρόπο τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας.Οι προδιαγραφές φρένων και ελαστικών είναι επίσης μοναδικές για την Mustang Mach-E GT. Η Ford συνεργάστηκε με την Pirelli για τη δημιουργία μιας ειδικής γόμας και χάραξης πέλματος για ελαστικά διαστάσεων 245/45 R20, υποστηρίζοντας έτσι την αυξημένη ροπή σε συνδυασμό με την τετρακίνηση του μοντέλου. 

Την ίδια στιγμή, τα αεριζόμενα εμπρός δισκόφρενα διαμέτρου 385 mm της Brembo με τα οποία εφοδιάζεται η Mustang Mach E GT είναι τα μεγαλύτερα που διαθέτει η εταιρία. Φυσικά κανένα άλλο Mustang δεν χρησιμοποιεί αυτά τα δισκόφρενα.

Η καμπίνα στο εσωτερικό είναι ευρύχωρη, ποιοτική και εργονομική. Δεσπόζουν τα μπάκετ καθίσματα της Ford Performance, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν άριστη στήριξη στη σπορ οδήγηση διαθέτοντας συγχρόνως επένδυση από διάτρητο ύφασμα τύπου Suedde.

Η Mustang Mach-E GT, όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις Mach-E, περιλαμβάνει επίσης στάνταρ προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης της οδήγησης για άνετα και ασφαλή ταξίδια όπως Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, Active Park Assist 2.0 και Pre Collision Assist με Auto Emergency Braking.

Εξωτερικά
Ο σπορ χαρακτήρας της Mustang Mach- GT είναι άμεσα διακριτός. Εκτός από τους μοναδικούς εξωτερικούς χρωματισμούς Grabber Blue και Cyber Orange, η έκδοση GT ξεχωρίζει με τα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος τόξα των τροχών, την ειδική πολυανθρακική μάσκα με 3D χαρακτηριστικά σε χρωματισμό Dark Matter Grey, καθώς και από τη μοναδική σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα με τις χαρακτηριστικές αεροδυναμικές εισαγωγές και σπόιλερ. 

Για την Mustang Mach-E GT διαθέσιμες μόνο είναι οι εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών, ενώ ανάμεσα στις υπόλοιπες εξωτερικές λεπτομέρειες περιλαμβάνεται η βαμμένη οροφή σε χρώμα Shadow Black, οι εξωτερικοί καθρέπτες σε Pillar Black και οι δαγκάνες φρένων σε Colorado Red.

Νομίζω ότι μετά από όλα αυτά δεν απομένει παρά να συμπληρώσετε την αίτηση για την παραγγελία. Αν είστε έτοιμος σας ενημερώνουμε ότι η Ford Mustang Mach-E GT έχει προτεινόμενη τιμή 79.980 ευρώ.

Στην Ελλάδα η νέα Mustang Mach-E GT διατίθεται με ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό σε σχέση με την έκδοση AWD. Υπάρχουν ακόμη πολλά που θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε σχετικά με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου αλλά θα περιμένουμε πρώτα να έρθει και μετά να οδηγήσουμε αυτό το αυτοκίνητο που προσφέρει δυνατές συγκινήσεις.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης