Αποστολή στο Άμστερνταμ
Λουκάς Παπαλάμπρος

Με τις πωλήσεις των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων να αυξάνονται συνεχώς στην Ευρώπη, η Mercedes δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από την κατηγορία. Έπειτα από τρία χρόνια συνεχούς εξέλιξης, παρουσίασε το πρώτο και μικρότερο μοντέλο της γκάμας της, το οποίο αναμένεται στην Ελλάδα στα τέλη του έτους. Ταξιδέψαμε έως την Ολλανδία, στο πλαίσιο της παγκόσμιας παρουσίασής του, και σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις από το νέο Citan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γερμανικό van, παρότι έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Renault (κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με το Kangoo), διαφοροποιείται από την πρώτη ματιά. Σχεδιαστικά, ακολουθεί μια διαφορετική φιλοσοφία από την πλειονότητα της κατηγορίας, με το εμπρός τμήμα να υιοθετεί το προφίλ των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν η υψηλή ποιότητα κατασκευής, η εργονομία και η άνεση, με τον εξοπλισμό του να είναι ιδιαίτερα πλούσιος, περιλαμβάνοντας συστήματα όπως τα ESP (βασικός εξοπλισμός), VDC, TCS και ASR.

Με τρία μήκη αμαξώματος και μέση κατανάλωση κάτω από 5 λίτρα
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τριών διαφορετικών μηκών αμαξώματος, με το Citan Compact να έχει μήκος 3,94 μέτρα, το Citan Long 4,32μ. και το Citan Extra Long 4,71 μέτρα. Το μικτό βάρος του δεν θα υπερβαίνει τους 2,2 τόνους.
Παρότι η Mercedes δεν έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τους κινητήρες, η γκάμα θα περιλαμβάνει τρεις πετρελαιοκινητήρες απόδοσης από 75 έως 110 ίππους και έναν βενζίνης με 114 ίππους, με σύστημα Start&Stop και ανάκτησης ενέργειας. Όλοι συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 5 ή 6 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς. Φυσικά, καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro5, με ορισμένες εκδόσεις να έχουν μέση κατανάλωση ακόμα και κάτω από 5 λίτρα ανά 100 χλμ..

Το νέο Citan θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων του Αννόβερο το ερχόμενο φθινόπωρο, οπότε και θα δημοσιευτούν αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι τιμές του.  Όσον αφορά στην ελληνική αγορά, αναμένεται στα τέλη του έτους, με την τιμή του, σύμφωνα με τα στελέχη της ελληνικής εταιρείας, να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εδώ τα αποκαλυπτήρια στην εκδήλωση στο Άμστερνταμ

Πάρτε μια γεύση από το νέο Citan

Δείτε εικόνες από το ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της Mercedes

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης