ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

   

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Υψηλή ποιότητα κατασκευής, άψογη συναρμογή, τεράστιοι χώροι, ψηφιακές υπηρεσίες, εξαιρετική οδική συμπεριφορά και περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου. Το νέο CR-V Hybrid της Honda αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα οικογενειακά SUV.

Το ξεχωρίζεις από την πρώτη ματιά

Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι στα 192 χλστ.

Καμπύλες γραμμές, ιδιαίτερη μάσκα, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, στάνταρ τροχοί 18 ιντσών, επιβλητική εικόνα. Το CR-V Hybrid έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στην αγορά. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο μεσαίο όχημα ελευθέρου χρόνου, με μήκος 4,6 μέτρα, ύψος που ξεπερνά το 1,85μ. και πλάτος που αγγίζει το 1,7μ.

Τα χρωμιωμένα προστατευτικά στους προφυλακτήρες, η αλουμινένια γρίλια στη μάσκα και τα τονισμένα φτερά αναδεικνύουν τον δυναμισμό του αμαξώματος, ενώ το λογότυπο «Hybrid» στο πλάι και στην πίσω πόρτα φανερώνει το τεχνολογικό υπόβαθρό του.

Κομψό και ευρύχωρο

Ευχάριστος, σύγχρονος, απόλυτα πρακτικός και εξαιρετικής ποιότητας ο εσωτερικός χώρος

Στόχος των Ιαπώνων ήταν να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο που εξασφαλίζει ότι κάθε διαδρομή θα γίνεται με άνεση και ηρεμία. Οι χώροι του μοντέλου είναι εξαιρετικοί, φιλοξενώντας με περίσσια άνεση πέντε επιβάτες. Στο πίσω κάθισμα δεν πρόκειται να παραπονεθεί κανείς για τα πόδια και το κεφάλι του, ακόμη και αν είναι άνω του μετρίου αναστήματος.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ ανέρχεται στα 497 λίτρα λόγω της μπαταρίας που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο. Χώροι για μικροαντικείμενα, για τα κινητά τηλέφωνα και τα μπουκάλια των νερών υπάρχουν παντού, εκτοξεύοντας την πρακτικότητα.

Οι επιφάνειες της καμπίνας είναι επενδεδυμένες με μαλακά υλικά, ωστόσο αυτό που κάνει εντύπωση είναι το φινίρισμα και η συναρμογή τους.

Οι άνθρωποι της Honda έχουν δώσει προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Κάθε κομμάτι του ταμπλό και της κονσόλας έχει συναρμολογηθεί με ακρίβεια χιλιοστού, δίνοντας την αίσθηση ότι δεν πρόκειται να χαλάσει τίποτε ποτέ.

Η κεντρική έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ενσωματώνει όλες τις εφαρμογές και λειτουργίες. Είναι εύκολη, απλή και γρήγορη στη λειτουργία της. Επίσης, μπορεί να συνδεθεί με το smartphone για πρόσβαση σε τηλεφωνικές επαφές, emails και μουσική.

Στον ψηφιακό πίνακα οργάνων απεικονίζονται τα στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία του υβριδικού συνόλου, την αυτονομία, την κατανάλωση και όλα τα δεδομένα οδήγησης.

Δεν του λείπει τίποτε

Φουλ στην τεχνολογία και με πλήρες πακέτο εξοπλισμού

Το πακέτο «Honda Sensing» φροντίζει για την ομαλή κίνηση και την ασφάλεια οδηγού και επιβατών. Ενσωματώνει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, από το «Blind Spot Information» που προειδοποιεί για άλλα οχήματα που πλησιάζουν στο τυφλό σημείο έως την παρακολούθηση κίνησης κατά την όπισθεν «Cross Traffic Monitor», την κάμερα οπισθοπορείας, το ενεργό cruise control που ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα, το αυτόματο φρενάρισμα, την κλήση έκτακτης ανάγκης, την αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, το προηγμένο head-up display και πολλά ακόμη.

Χάρη στο σύστημα ενεργού ελέγχου θορύβου «Active Noise Control» που είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις, οι επιβάτες νιώθουν μία απόλυτη ηρεμία. Η ηλεκτρική οσφυϊκή στήριξη τεσσάρων κατευθύνσεων στα μπροστινά καθίσματα προσφέρει τη βέλτιστη άνεση, ενώ προαιρετικά διατίθενται και πίσω θερμαινόμενα καθίσματα.

Πρωτοποριακό υβριδικό σύνολο

Στην ηλεκτρική λειτουργία (Electric Drive) το αυτοκίνητο κινείται αθόρυβα

Το CR-V Hybrid τροφοδοτείται από το επαναστατικό intelligent Multi-Mode Drive system (i-MMD), συνδυάζοντας τον κινητήρα βενζίνης 2.0 i-VTEC με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η συνολική απόδοση αγγίζει τους 184 ίππους, με το κιβώτιο ταχυτήτων να περιλαμβάνει μία σχέση, όπως ακριβώς τα ηλεκτρικά. 

Ο οδηγός επιλέγει τον τρόπο κίνησης από τους τέσσερις διακόπτες που υπάρχουν στην κονσόλα (Drive, Park, Neutral και Reverse). Ο παραδοσιακός μοχλός ταχυτήτων λάμπει διά της απουσίας του και όλα γίνονται πατώντας ένα από τα κουμπιά. Χαίρεσαι πραγματικά να το οδηγείς

Αριστερά της κονσόλας είναι το ηλεκτρικό χειρόφρενο και δεξιά τα μπουτόν Sport, Econ και EV. Επιλέγοντας τη λειτουργία Electric το SUV μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 2 χιλιόμετρα. Στο Hybrid, ο κινητήρας, η γεννήτρια και το ηλεκτρικό μοτέρ λειτουργούν από κοινού εστιάζοντας στην οικονομία, ενώ στο Sport παρέχεται όλη η δύναμη.

Το πλεονέκτημα του συστήματος i-MMD είναι ότι χρησιμοποιεί τον κινητήρα βενζίνης για την παραγωγή ηλεκτρισμού, ενώ επίσης συλλέγει την ενέργεια που σε κάθε άλλη περίπτωση θα χανόταν για την επαναφόρτιση της μπαταρίας. Μέσω της οθόνης στο ταμπλό ελέγχεις διαρκώς την κατανάλωση ενέργειας, τη ροή ισχύος και το επίπεδο φόρτισης.

Αρχοντικό

Πατάει εύκολα χώμα χάρη στην τετρακίνηση και στο ύψος του

Παρά τον όγκο του, το CR-V Hybrid είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και ευκολοδήγητο. Πατάει σταθερά στην άσφαλτο, η ανάρτηση ισοπεδώνει τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και διατηρεί, χωρίς να πιέζεται, σταθερά υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο.

Η υψηλής ευκρίνειας κάμερα οπισθοπορείας κάνει το παρκάρισμα παιχνιδάκι, με το τιμόνι να είναι γρήγορο και με σωστή αίσθηση.

Μέσα στην πόλη, το υβριδικό σύνολο είναι πραγματικά αποτελεσματικό και δεν ακούγεται καθόλου, περιορίζοντας την κατανάλωση καυσίμου στα 6 λίτρα.

Σε μικτές συνθήκες, το trip computer δείχνει λίγο πάνω από τα 7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, τιμή εξαιρετική για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Το ιαπωνικό SUV είναι ένα ταξιδιάρικο αυτοκίνητο, που θα λύσει τα χέρια του οικογενειάρχη. Επιπλέον, το σύστημα τετρακίνησης με «Intelligent Control System» και πολύδισκο συμπλέκτη επιτρέπει την κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Το καλύτερο Honda

Οι Ιάπωνες δημιούργησαν χωρίς υπερβολή ένα εξαιρετικό SUV

Το CR-V Hybrid είναι με διαφορά το καλύτερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει η Honda. Προηγμένο τεχνολογικά, απόλυτα πρακτικό, με πλούσιους χώρους, premium χαρακτηριστικά, ευχάριστο στην οδήγηση, ασφαλές και οικονομικό σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση καυσίμου. Η τιμή των 47.650 ευρώ για την τετρακίνητη έκδοση φαντάζει «τσιμπημένη», αλλά δικαιολογείται με βάση αυτά που προσφέρει το αυτοκίνητο.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του CR-V Hybrid

Τεχνικά Χαρακτηριστικά  

  Honda CR-V Hybrid 4WD
Κυβισμός (cc) 1.993 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 184/6.200
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 315/4.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 9,2
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 180
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 5,5
Εκπομπές Ρύπων CO2 123 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 116,62 €
Μήκος (μέτρα) 4.600
Πλάτος (μέτρα) 1.855
Ύψος (μέτρα) 1.689
Βάρος (κιλά) 1.670
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 497
Τιμή (από…)

47.650€

 

Εξοπλίζεται με όμορφες ζάντες 18 ιντσών

Είναι ιδανικό για εξορμήσεις με την οικογένεια

Χωράει άνετα δύο παιδικά καθίσματα πίσω και έναν ενήλικα επιβάτη στη μέση

Δεν φέρει μοχλό ταχυτήτων αλλά διακόπτες (Drive, Park, Neutral και Reverse)

Υπάρχουν παντού χώροι για αντικείμενα και ποτηροθήκες

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης