Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

Συνδυάζοντας τα οφέλη ενός μοντέρνου πολυχρηστικού μοντέλου, με τις πρωτοποριακές συρόμενες πόρτες πίσω και την ισχύ του 1.0 λίτρου κινητήρα, το B-Max αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των MPV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Σύγχρονος σχεδιασμός και συμπαγείς διαστάσεις

Ευνοϊκές συνθήκες

Μέχρι πριν λίγα χρόνια τα αυτοκίνητα κατηγορίας MPV ήταν από τα λιγότερο δημοφιλή, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Με τις συνθήκες να έχουν αλλάξει όμως και τους περισσότερους να εστιάζουν στα πιο μικρά και οικονομικά μοντέλα, ήρθε η ώρα και τα πολυχρηστικά να κερδίσουν το σεβασμό που τους αναλογεί. Για ένα μέσο οικογενειάρχη που επιθυμεί ένα όχημα για τις καθημερινές μεταφορικές ανάγκες, έχοντας χαμηλά κόστη, ασφάλεια και περισσότερο «νεύρο» στο δρόμο, το B-Max με τον πολυβραβευμένο κινητήρα 1.0 Ecoboost των 120 ίππων, αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα στις… πόρτες

Λειτουργικές και πρωτοποριακές οι πόρτεςΤο μεγάλο πλεονέκτημα του mini MPV της Ford είναι αναμφισβήτητα το σύστημα «Easy Access Door System» που συνδυάζει πίσω πλευρικές συρόμενες πόρτες με την απουσία κεντρικής κολόνας. Το άνοιγμα μήκους 1,5 μέτρου προσφέρει απίστευτη άνεση στους επιβάτες που εισέρχονται στα πίσω καθίσματα, κάνοντας απλή και εύκολη ακόμα και τη διαδικασία τοποθέτησης ενός μικρού παιδιού στο παιδικό κάθισμα. Λόγω του περιορισμένου πλάτους ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια φιλοξενίας και τρίτου επιβάτη, με τα 304 λίτρα χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ (318 λτ. με το κιτ επισκευής ελαστικού), να κρίνονται μέτρια. Η δυνατότητα αναδίπλωσης των καθισμάτων όμως, συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού, αυξάνει την πρακτικότητα καθώς δημιουργεί μια επίπεδη επιφάνεια, κατάλληλη για φορτία μήκους μέχρι 2,35 μέτρα.

Επιπέδου «Focus»

Το ταμπλό και η κεντρικό κονσόλα θυμίζουν σε όλα Focus, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι Υψηλής ποιότητας το εσωτερικόανώτερης ποιότητας και τη συναρμογή να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Θήκες για αντικείμενα υπάρχουν σε κάθε σημείο, όπως αρμόζει σε ένα πολυχρηστικό αυτοκίνητο, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες και τα συστήματα ασφαλείας.
Και αφού μιλάμε για ασφάλεια, παρά την απουσία μεσαίας κολόνας, το B-Max έχει λάβει πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, υπογραμμίζοντας την ανθεκτικότητα του τόσο στις μετωπικές όσο και στις πλευρικές συγκρούσεις.

Στα του οδηγού

Κάτω από το καπό κρύβεται το μεγάλο ατούΗ ψηλή θέση οδήγησης προσφέρει την βέλτιστη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση, διευκολύνοντας τον οδηγό ειδικά μέσα στην πόλη. Τιμόνι και κάθισμα ρυθμίζονται προς κάθε κατεύθυνση, με τους διακόπτες και τα κουμπιά να είναι εργονομικά σχεδιασμένα. Ο τρικύλινδρος κινητήρας Ecoboost του ενός λίτρου, αποτελεί το μεγάλο του ατού. Με 120 ίππους και 170 Nm ροπής, έχει δύναμη σε όλο το φάσμα των στροφών, κινεί με άνεση το αμάξωμα των 1.280 κιλών και προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις. Στον αυτοκινητόδρομο, ακόμα και πάνω από τα 130 χλμ./ώρα δεν δείχνει καμία υστέρηση, με το μόνο προβληματισμό να έρχεται από το κιβώτιο ταχυτήτων. Όχι λόγω αμεσότητας ή αίσθησης, αλλά επειδή λείπει η 6η σχέση η οποία θα έκανε πιο ξεκούραστα και λιγότερο θορυβώδη τα ταξίδια. Όσο για τη κατανάλωση καυσίμου, σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται περίπου στα 7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με τις εκπομπές ρύπων να είναι στα 114 γρ./χλμ.  

Με την αναδίπλωση των καθισμάτων μπορεί να χωρέσει και φορτίο μήκους 2,35 μέτρων

Συμπερασματικά

Το Ford B-Max 1.0 Ecoboost με τους 120 ίππους, δίνει λύσεις στα ερωτήματα του οικογενειάρχη και καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες. Έχει χαμηλό κόστος χρήσης και είναι ιδιαίτερα πρακτικό, χάρη στην πρωτοποριακή λειτουργία των πίσω θυρών. Ο κινητήρας δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, με την τιμή της βασικής έκδοσης (15.280 ευρώ) και τον πλούσιο εξοπλισμό να αποτελούν επιπλέον κίνητρα.  

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Ford B-Max 1.0 Ecoboost
Κυβισμός (cc) 999 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 120/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 170/1.400
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 11,2
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 189
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 4,9
Εκπομπές Ρύπων CO2 114 γρ./χλμ
Τέλη Κυκλοφορίας 102,6 €
Μήκος (μέτρα) 4,077
Πλάτος (μέτρα) 1,751
Ύψος (μέτρα) 1,604
Βάρος (κιλά) 1.280
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 304
Τιμή (από…)* 15.280 ευρώ

* Συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της απόσυρσης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης