ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγεί ο Λουκάς Παπαλάμπρος

   

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οδηγούμε τη νέα γενιά του 2008, ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει οτιδήποτε αναζητεί ο οδηγός από ένα σύγχρονο compact SUV, έχει μοντέρνα εμφάνιση, εκπληκτικό εσωτερικό, άνετους χώρους και αποδοτικούς κινητήρες.

Στα χέρια μας είχαμε την πετρελαιοκίνητη έκδοση με τον 1.500άρη κινητήρα των 130 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και, χωρίς υπερβολή, αναφέρουμε πως οι Γάλλοι έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη.

«Αυτό θέλω!»

Από τα πιο ξεχωριστά και ιδιαίτερα compact SUV

Το 3008 αποτέλεσε την αρχή της επιτυχίας της Peugeot στα SUV. Το 2008, ωστόσο, είναι αυτό που θα την απογειώσει, καθώς πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μικρά SUV που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Είναι ήδη ένα από τα πιο πολυσυζητημένα αυτοκίνητα, παρότι μετρά μόλις λίγες ημέρες στην αγορά. Δεν είναι τυχαίο ότι, κατά τη διάρκεια της δοκιμής που κάναμε, από τη σύζυγο μέχρι τους φίλους, όλοι έλεγαν την ίδια κουβέντα: «Αυτό θέλω!».

Το 2008 αποτελεί πόλο έλξης, μαγνητίζει τα βλέμματα με την ιδιαίτερη αισθητική του, τη ζωντάνια, τα νεανικά χρώματα του αμαξώματος και την έντονη προσωπικότητά του.

Η φαρδιά μάσκα με τα τρία φωτιστικά σώματα τύπου «νύχια», οι μεγάλοι προβολείς LED στις άκρες του προφυλακτήρα, το κεκλιμένο παρμπρίζ, τα μαύρα προστατευτικά στους θόλους των τροχών, οι ρευστές γραμμές στο πλάι και το μυώδες πίσω τμήμα προσδίδουν μια κομψότητα και έναν δυναμισμό. 

Από πλευρά διαστάσεων, το μοντέλο τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας. Το μήκος του αγγίζει τα 4,3 μέτρα και το μεταξόνιο ξεπερνά τα 2,6 μ., γεγονός που ωφελεί τους χώρους στο εσωτερικό.

Εντυπωσιακό σαλόνι

Εμπνευσμένο, high-tech και ποιοτικό το εσωτερικό του 2008

Ανοίγοντας τις πόρτες του 2008, αυτό που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά είναι ο 3D ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στάνταρ στην έκδοση της δοκιμής με τους 130 ίππους. Ενσωματώνει πληθώρα πληροφοριών, από την αυτονομία έως την κατανάλωση και την πλοήγηση, με τον χρήστη να έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πέντε προεπιλεγμένων διαμορφώσεων.

Καίει λίγο καύσιμο και έχει χαμηλές εκπομπές ρύπωνΣτο κέντρο της κονσόλας βρίσκεται η οθόνη του συστήματος πολυμέσων και ακριβώς από κάτω οι αεροπορικού τύπου διακόπτες με τεχνολογία αφής.

Το τριάκτινο τιμόνι τονίζει το αθλητικό στυλ του γαλλικού μικρού SUV, με τις επιφάνειες να καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από μαλακά στην υφή υλικά. Στις πόρτες υπάρχουν σκληρά πλαστικά, ωστόσο η συναρμογή είναι κορυφαία. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να εξατομικεύσουν το όχημα σύμφωνα με τις επιθυμίες τους, τοποθετώντας ακόμη και carbon διακοσμητικά.

Η θέση οδήγησης είναι ιδανική και τα καθίσματα αγκαλιάζουν το σώμα, πίσω φιλοξενούνται δύο ενήλικες άνω του μετρίου αναστήματος και το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 434 λίτρων, καλύπτοντας τις ανάγκες μιας οικογένειας.

Χάρη στο δύο επιπέδων πάτωμα, το χαμηλό κατώφλι και το φαρδύ άνοιγμα επιτρέπουν τη φόρτωση και εκφόρτωση μεγάλων αποσκευών γρήγορα και εύκολα, κάτι που θα εκτιμήσει ένας γονιός με μικρά παιδιά.

Στα πλεονεκτήματα είναι οι θήκες για μικροαντικείμενα και το «έξυπνο» σύστημα στο κέντρο της κονσόλας για την τοποθέτηση του κινητού τηλεφώνου. Αν κάτι ξενίζει, είναι τα στενά πίσω παράθυρα και η απουσία συρόμενων καθισμάτων.

Γρήγορο και οικονομικό

Η μάσκα και τα μεγάλα φώτα προσδίδουν μία "αγριάδα" και μία "μάτσο" εμφάνιση

Το πετρελαιοκίνητο μοτέρ 1.5 BlueHDI καλύπτει πλήρως τις αυστηρότερες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κορυφαία έκδοσή του αποδίδει 130 ίππους και 300 Nm ροπής, συνδυάζεται με το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και διακρίνεται για τις επιδόσεις και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Έχει δύναμη από τις χαμηλές στροφές, ανεβάζει εύκολα με βαρύ φορτίο χωρίς να κομπιάζει και διατηρεί σταθερή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο δίχως να πιέζεται.

Ο ήχος που περνά στο εσωτερικό είναι διακριτικός χάρη στην πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει οι μηχανικοί της Peugeot στον τομέα της ηχομόνωσης.

Υπάρχουν τρεις λειτουργίες κίνησης (Sport, Normal, Eco), με την πρώτη να εστιάζει στις επιδόσεις, τη δεύτερη στην κίνηση στον ανοικτό δρόμο και την τρίτη στις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Η μέση κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται μεταξύ 5,8 και 6,2 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων είναι στα 100 γρ./χλμ., στοιχεία που περιορίζουν το συνολικό κόστος χρήσης.

Φτιαγμένο για πολλά χιλιόμετρα

Ρυθμίζεις θέση οδήγησης και τιμόνι και είσαι έτοιμος για ατελείωτες βόλτες

Το 2008 1.5 BlueHDI 130 απευθύνεται σε όσους κάνουν πολλά χιλιόμετρα ετησίως. Σε αυτούς που θέλουν ένα ισχυρό και συνάμα οικονομικό compact SUV, ικανό να τους μεταφέρει με ασφάλεια σε κάθε προορισμό.

Πατάει σταθερά στην άσφαλτο, η ανάρτηση απορροφά μαεστρικά κάθε ανωμαλία του ελληνικού οδοστρώματος, το άκαμπτο πλαίσιο περιορίζει τις κλίσεις στις στροφές και το τιμόνι είναι άμεσο στις αντιδράσεις.

Ανταποκρίνεται θετικά στις αλλαγές κατεύθυνσης, μαζεύει με χαρακτηριστική άνεση τα χιλιόμετρα και δεν κουράζει στο μεγάλο ταξίδι. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μικρά SUV και από τα πιο ευκολοδήγητα, με υψηλή ποιότητα κύλισης.

Αξίζει τα χρήματά του

Τα τέλη κυκλοφορίας του 1.5 BlueHDI 130 είναι στα 90 ευρώ

Παρά τον σκληρό ανταγωνισμό και τις φθηνότερες προτάσεις της κατηγορίας, το 2008 είναι γεννημένο για να πρωταγωνιστήσει. Το εσωτερικό του αγγίζει τα premium επίπεδα, ο εξοπλισμός του είναι πλήρης, η οδική του συμπεριφορά αξιοθαύμαστη και η πρακτικότητα άριστη. Η diesel έκδοση με τους 130 ίππους και το ΕΑΤ8 κιβώτιο περιλαμβάνει πλειάδα συστημάτων, όλα τα ηλεκτρικά καλούδια και τις high-tech τεχνολογίες.

Η διπλή έξυπνη θήκη για αντικείμενα και την τοποθέτηση του κινητού τηλεφώνου κάνει τη διαφορά σε επίπεδο πρακτικότητας

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του 2008

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά  

  Peugeot 2008 1.5 BlueHDI 130
Κυβισμός (cc) 1.499 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 130/3.700
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 300/1.750
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 9,3
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 195
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 3,8
Εκπομπές Ρύπων CO2 100 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 90 €
Μήκος (μέτρα) 4.300
Πλάτος (μέτρα) 1.855
Ύψος (μέτρα) 1.530
Βάρος (κιλά) 1.310
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 434
Τιμή (από…)

21.400€ (1.5 BlueDHI 100)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης