ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Λουκά Παπαλάμπρου

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ένα από τα αυτοκίνητα που πρωταγωνιστούν στην αγορά. Ένα μοντέλο με περγαμηνές, που ακολουθεί πιστά τη συνταγή της Audi, προσφέροντας στους οδηγούς οτιδήποτε επιζητούν από ένα compact SUV.

Η επιτυχία του Q2 είναι ότι απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα οδηγών. Έχει τέτοιο στυλ, τέτοια κομψότητα και τόσο πολύπλευρο χαρακτήρα που μπορεί να το επιλέξει το ίδιο εύκολα ένας νεαρός ή μια νεαρή οδηγός, όπως και ένας μεγαλύτερος σε ηλικία κύριος ή κυρία. 

Η δύναμη της εμφάνισης

Κομψό, στιβαρό και σπορτίφ.

Στο ανανεωμένο Q2 ταιριάζει απόλυτα η έκφραση «μια ματιά είναι αρκετή». Οι σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας προέβησαν στις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να τονίσουν την εμφάνιση του αυτοκινήτου, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σύνολο.

To Q2 προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης και με dieselΗ επιβλητική μάσκα «Singleframe», με την εκτενή χρήση LED στους προβολείς, καθώς και τα χρωμιωμένα διακοσμητικά, παραπέμπει στα μεγαλύτερα SUV της μάρκας. Τοποθετημένη πιο χαμηλά, δίνει μία αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους στο αυτοκίνητο. Στην πραγματικότητα, μόνο το μήκος είναι μεγαλύτερο, στα 4,21 μέτρα, ενώ το πλάτος και το ύψος έχουν παραμείνει τα ίδια (1,79 και 1,54 μέτρα αντίστοιχα).

Η έκδοση S line, που είχαμε στη διάθεσή μας για τη δοκιμή, φέρει πιο ιδιαίτερα στοιχεία, όπως αποκλειστικές ζάντες 18 ιντσών, διαχύτη πίσω και φώτα LED Matrix, δίνοντας έναν σπορ τόνο στο αυτοκίνητο.

 

Premium κατασκευή

Πολύ ευχάριστο στην οδήγηση - Ιδανικό στην πόλη και στον αυτοκινητόδρομο.

Περνώντας στο εσωτερικό, τη διαφορά κάνει το Audi virtual cockpit με διαγώνιο έως 12,3 ίντσες. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει τη δυνατότητα παραμετροποίησης μέσω των διακοπτών που υπάρχουν στο τιμόνι, προβάλλοντας στον οδηγό όλες τις πληροφορίες με υψηλή ευκρίνεια.

Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια οθόνη 8,3΄΄ με λιγότερες -είναι η αλήθεια- δυνατότητες σε σχέση με τις οθόνες που συναντάμε στα νέα μοντέλα της φίρμας.

Οι εφαρμογές ελέγχονται από τον περιστροφικό επιλογέα στην κεντρική κονσόλα (MMI touch), ενώ διαθέσιμος είναι και ο φωνητικός έλεγχος. Για όσους θέλουν κάτι πιο σπέσιαλ από πλευράς ήχου, η Audi προσφέρει το ηχοσύστημα Bang & Olufsen Premium Sound System, με 14 μεγάφωνα και ισχύ 705 watt.

Η συναρμογή των υλικών είναι κορυφαία, με τις νέες επενδύσεις να συμπληρώνονται ιδανικά με το προαιρετικό πακέτο ambient φωτισμού. Στις ταπετσαρίες, το υλικό μικροϊνών Dinamica έχει αντικαταστήσει το Alcantara, ενώ πολλές είναι οι δυνατότητες εξατομίκευσης.

Τέσσερις επιβάτες θα φιλοξενηθούν με άνεση στην καμπίνα, με τους δύο εμπρός να έχουν στη διάθεσή τους πληθώρα θηκών για μικροαντικείμενα. Όσο για τον χώρο αποσκευών, με όγκο 405 λίτρα καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας ή μιας παρέας σε ένα ταξίδι.

Η γκάμα των συστημάτων υποβοήθησης είναι πληρέστατη, περιλαμβάνοντας από το «Audi pre sense» με ραντάρ για να σκανάρει την περιοχή μπροστά από το αυτοκίνητο, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα ή να μειωθεί η σοβαρότητά τους, και την προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (στάνταρ αμφότερα) έως το «adaptive cruise assist» και πολλά ακόμη.

 

Δύναμη και επιδόσεις

Πολύ καλές επιδόσεις και κατανάλωση λίγο πάνω από 7 λίτρα.

Στον δρόμο, το Q2 35 TFSI S tronic εκπλήσσει με τη συμπεριφορά του. Το γερμανικό μικρό SUV πατά εξαιρετικά σταθερά στην άσφαλτο, είναι σβέλτο, ευέλικτο και γρήγορο. Ο 1.5άρης κινητήρας βενζίνης με τους 150 ίππους ταιριάζει ιδανικά στο όχημα, εξασφαλίζοντας γρήγορες επιταχύνσεις και άμεση απόκριση σε κάθε εντολή του οδηγού.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πέντε προγράμματα (auto, efficiency, comfort, dynamic και individual), επιλέγοντας αυτός τον τρόπο με τον οποίο θέλει να κινηθεί ανάλογα τις συνθήκες. 

Το κιβώτιο S tronic 7 σχέσεων είναι ένα από τα κορυφαία της αγοράς και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 7 και 7,5 λίτρων, όπως διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Στη έκδοση S line, εκτός από το στάνταρ προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, υπάρχει η σπορ ανάρτηση -χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 10 χλστ.- με έλεγχο απόσβεσης. Αν και λίγο σκληρή για τα δεδομένα των ελληνικών δρόμων, θα την εκτιμήσουν δεόντως όσοι αρέσκονται να πιέζουν παραπάνω το γκάζι στις στροφές.

 

Εν κατακλείδι

Μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων μπροστά από τον οδηγό.

Αν ψάχνετε για ένα compact SUV με premium χαρακτηριστικά, υψηλής ποιότητας κύλιση και χώρους, το ανανεωμένο Q2 θα αποτελέσει μια από τις βασικές επιλογές σας. Το αυτοκίνητο προσφέρει τα πάντα στον μέγιστο βαθμό -για τα δεδομένα της κατηγορίας-, με τον κινητήρα να αποτελεί ένα από τα μεγάλα του ατού.

Οι τιμές λιανικής κρίνονται άκρως ανταγωνιστικές, ξεκινώντας από 22.350€. Αν τώρα θέλετε την ισχυρότερη έκδοση S line με τους 150 ίππους που βλέπετε στις φωτογραφίες, πρέπει να διαθέσετε κάτι παραπάνω από 30.000€.

Για να δείτε όλες τις εκδόσεις του Audi Q2 πατήστε εδώ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  Audi Q2 35 TFSI S tronic
Κυβισμός (cc) 1.498 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 150/5.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 200/2.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 8,6
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 218
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 6,0
Εκπομπές Ρύπων CO2 (WLTP) 138 γρ./χλμ.
Τέλη Κυκλοφορίας 88.30€
Μήκος (μέτρα) 4.208
Πλάτος (μέτρα) 1.794
Ύψος (μέτρα) 1.508
Βάρος (κιλά) 1.380
Χώρος Αποσκευών (λίτρα) 405
Τιμή (από…)

22.350€

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Εκπληκτική αυτονομία για το Audi A6 e-tron

Εντυπωσιάζει το νέο ηλεκτρικό μικρό SUV της Audi

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης