Είναι γνωστό σε όλους ότι οι περισσότεροι εθνικοί δρόμοι έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες οι οποίοι τους εκμεταλλεύονται με το αζημίωτο. Στην πράξη, οι φορολογούμενοι πολίτες ξοδεύουν μεγάλα ποσά για να κυκλοφορούν σε αυτούς τους δρόμους καθώς οι σταθμοί διοδίων έχουν ξεφυτρώσει σαν τα μανιτάρια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Με λίγα λόγια, το χέρι μπαίνει βαθιά στην τσέπη όλων αυτών που κινούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο. Από την στιγμή που οι πελάτες – οδηγοί έχουν την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου είναι λογικό να έχουν και την απαίτηση οι δρόμοι να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Αυτονόητο μπορεί να θεωρηθεί ότι οι δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας πρέπει είναι κλειστοί με ειδικά συρματοπλέγματα συγκεκριμένων προδιαγραφών για να μην εισέρχονται σε αυτούς ζώα που μπορεί να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Παρά το γεγονός ότι, υποχρέωση των εταιρειών είναι να προστατεύουν τους οδηγούς που κινούνται στο δρόμο, αλλά και τα ζώα που βρίσκονται εκτός αυτού, συχνά ακούμε για δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί.

Η εμφάνιση του…. ελαφιού!
Κάτι ανάλογο συνέβη πριν από ένα περίπου μήνα με δύο φίλους από την Αθήνα που η βόλτα για ψάρεμα λίγο έλλειψε να αποβεί μοιραία. Οι δυο τους ξεκίνησαν από την πρωτεύουσα με κατεύθυνση προς Χαλκίδα τις πρώτες πρωινές ώρες. Το ρολόι έδειχνε 5:00 το πρωί και το αυτοκίνητό τους βρίσκεται 47,5 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Εκείνη την ώρα κανείς δεν φανταζόταν το τι θα επακολουθούσε. Ξαφνικά από τη δεξιά πλευρά του δρόμου εμφανίζεται ένα ελάφι και ο οδηγός χωρίς να μπορεί να αντιδράσει συγκρούεται με το ζώο. Ο θάνατος είναι ακαριαίος για το συμπαθές ζώο ενώ, το αυτοκίνητο που έχει πάθει μεγάλες υλικές ζημιές καταφέρνει να σταματήσει έπειτα από τις επίμονες προσπάθειες του οδηγού.

Σηκώνουν τα χέρια ψηλά…
Οι δύο φίλοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη και μάλιστα σε έναν κατά τα άλλα, ασφαλές, κλειστό δρόμο. Ο συνοδηγός έχει τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά. Κάνουν το σταυρό τους και ειδοποιούν την αστυνομία. Το περιστατικό καταγράφεται και τις επόμενες ημέρες οι κινήσεις οδηγού και συνοδηγού είναι να βρουν το δίκιο τους. Η ασφαλιστική εταιρεία τους ενημερώνει πως δεν μπορεί να καλύψει τη ζημιά των 5.500 ευρώ διότι το όχημα δεν έχει μικτή ασφάλεια. Απευθύνονται στην εταιρεία «Νέα Οδός», που διαχειρίζεται τον συγκεκριμένο δρόμο για να λάβουν την απάντηση ότι και αυτοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό που τους συνέβη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η… ασφάλεια πάνω από όλα
Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η συγκεκριμένη εταιρεία μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “καλύπτει κάθε ανάγκη πάντα με άξονα την ασφάλεια και την ποιοτική εξυπηρέτηση των χρηστών”. Στην περίπτωση της καταγγελίας του κ.Βουρλιδάκη στο zougla.gr, όχι μόνο δεν υπήρξε ασφάλεια αλλά τόσο ο ίδιος όσο και ο οδηγός κόντεψαν να χάσουν τη ζωή τους. Μάλιστα η ίδια η εταιρεία ξεκαθάρισε πως νίπτει τας χείρας και ό,τι… έγινε, έγινε, χωρίς φυσικά να κάνει λόγο για αποζημίωση… Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε και άλλα περιστατικά στο συγκεκριμένο δρόμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό με τις απίστευτες ταλαιπωρίες προ ετών με εγκλωβισμούς χιλιάδων οδηγών έπειτα από έντονη χιονόπτωση….



Μέρος των… εξόδων από τις ζημιές του αυτοκινήτου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες αφού, όπως ανέφερε στο zougla.gr ο κ. Βουρλιδάκης θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση για να υπάρξει απόφαση θα πρέπει να περάσουν χρόνια και μέχρι τότε, τόσο ο ίδιος όσο και ο οδηγός θα πρέπει να καταβάλλουν από την τσέπη τους το ποσό των 5.500 ευρώ για κάτι που οι ίδιοι δεν φέρουν καμία ευθύνη…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης