Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το τσακάλι αυτής της Τετάρτης είναι ο Γιώργος Ανδρίτσοςαναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Τα τελευταία χρόνια έχει scooter, αλλά σκοπεύει να περάσει ξανά στις μοτοσικλέτες

Το ρομαντικό τσακάλι αυτής της Τετάρτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον Γιώργο Ανδρίτσο γνωρίστηκα σε ένα καφενείο (αλήθεια καφενείο με παππούδες) στους Γνωριστήκαμε σε παραδοσιακό καφενείο στους ΑμπελόκηπουςΑμπελόκηπους και δε μας πήρε πολύ χρόνο να κολλήσουμε. Βλέπεται ο 43χρονος Ζωγραφιώτης έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που εκτιμώ ιδιαίτερα στους ανθρώπους: Ευθύτητα, ευγένεια και αυθεντικότητα. Με τον Γιώργο δεν έχει “μα και μου” λέει τα πράγματα με το όνομά τους και αν αυτό καταφέρεις να το εκτιμήσεις θα βγεις μόνο κερδισμένος.

Ο Γιώργος ζει στου Ζωγράφου, έχει ρίζες από την Κρήτη, είναι πολύ δυνατός στο σχέδιο και λατρεύει τις βόλτες με τη μοτοσικλέτα του. Έχει αλλάξει αρκετές μοτοσικλέτες στην πορεία του, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει κολλήσει στα scooter. Το Piaggio Beverly 300, όπως λέει ο ίδιος, τον βόλεψε πολύ, έκανε τη δουλειά του με ασφάλεια και είχε το πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό ότι “κάθε πρωί έπαιρνε μπροστά και έφευγε”. Για τις ανάγκες της φωτογράφισης χρησιμοποιήσαμε το Honda CB500F καθώς το scooter του έκανε φτερά και τώρα βρίσκεται σε αναζήτηση νέας “παρέας”.

Ο Γιώργος δεν δηλώνει φανατικός μοτοσικλετιστής, από την άλλη όμως, δεν έχει μείνει ποτέ χωρίς δίκυκλο στο γκαράζ του.

Η ταυτότητα του τσακαλιού!

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Γιώργος

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν… Honda C50 6volt. Παπί (φτιάξε το μόνος σου!), δε ζητούσε τίποτα, τα έκανε όλα! Μετά ανέβηκα κατηγορία και αγόρασα ένα XR 200, καλά να πάθω!

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναι… η επόμενη! Μία απλή ανάβαση στον Υμηττό. Η μαγεία που γυρνάς διακόπτη και από την οχλαγωγία περνάς στην απόλυτη νιρβάνα του ανέμου και της φύσης.

Δύο σημαντικά κομμάτια της ζωής του. Η ζωγραφική και η μοτοσικλέτα...

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι… εκείνο που μου πήρε τα λιγότερα χρήματα. Δε συζητάω ότι πρέπει να γίνεται σωστή συντήρηση των μοτοσικλετών, αλλά όταν αρχίζουν να “ζητάνε” έχει φτάσει και η ώρα μεταπώλησης τους.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι έχω κάνει στροφή προς τις διαδικτυακές αγορές. Η σύγκριση από το διαδίκτυο, τιμών και προϊόντων είναι πάρα πολύ χρήσιμη στις μέρες μας, αρκεί να μην πέφτουμε σε παγίδες.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι ελαστικά – αμορτισέρ στη χώρα της λακκούβας. Θέλω αυτά του Batcycle! Θα έλεγα πως προτιμώ Bridgestone και Pirelli, παρότι έχουν και τα δύο τα αρνητικά τους.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι μέσο φυγής και διαφυγής! Ο καταλληλότερος τρόπος μετακίνησης μέσα στις πόλεις. Η κατάχρηση των αυτοκινήτων κυρίως στις μεγαλουπόλεις είναι και η αιτία έλλειψης σεβασμού προς τους αναβάτες των δίκυκλων. Αν υπήρχαν περισσότεροι αναβάτες δικύκλων θα είχαμε και διαφορετική παιδεία και οδηγική νοοτροπία.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι πιτσιρικάς, ταξίδι εκτός Αθηνών με Honda DAX 50. Και τη νύχτα χωρίς ίχνος φωτισμού με μοναδική παρέα το ρομαντικό φεγγάρι…

Ο συνδυασμός Piaggio Beverly και Υμηττός είναι σταθερή αξία!

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι DMC από το Back to the Future. Audi Quattro φυσικά και το Toyota Auris που έχω τώρα με τα άκρως απαραίτητα. Δεν καίει, δεν κοστίζει.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναι προσέχουμε τους εαυτούς μας και περισσότερο τους άλλους. Γιατί όπως έλεγαν και οι Τρύπες “είναι επικίνδυνοι όλοι αυτοί, θα έπρεπε κιόλας να έχουν ήδη συλληφθεί”.

Δυνατό χιούμορ και πολλές ερωτήσεις περί μοτοσικλέτας από το τσακάλι αυτής της Τετάρτης

Τρομερή φωτογραφία μας ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω... Ο κος Ανδρίτσος πάνω στο XR του

Ο ίδιος δηλώνει πως δεν είναι φανατικός της μοτοσικλέτας, ωστόσο δεν έχει μείνει ποτέ χωρίς δίκυκλο

Το Toyota Auris του "τσακαλιού" κάπου στην Ελλάδα για διακοπές

Ζωγραφική και γκραφίτι είναι το χόμπι του Γιώργου

Στο καφενείο με τον Γιώργο και τον Άρη... περάσαμε καλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Κώστας Παστρίμας «Ο ορθολογιστής»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Τάσος Πυριαλάκος «Ο Pizzaiolo»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιάννης Κατσαμπίρης «Η ήρεμη δύναμη»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης