Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το Τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Δημήτρης Ζαχουλίτηςαναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Παρέα με το αγαπημένο του Ducati 999S το οποίο έχει τοποθετήσει στο σαλόνι του σπιτιού του.

Ο ταξιδευτής Δημήτρης Ζαχουλίτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Δημήτρη Ζαχουλίτη τον γνώρισα από σπόντα μέσα από τη βασική του εργασία που είναι στον ΣΕΓΑΣ. Ο Δημήτρης έκανε μεγάλη καριέρα στον χώρο του αθλητισμού έχοντας σπουδαίες διακρίσεις στον στίβο και ιδιαίτερα στο αγαπημένο του 800άρι. Εκείνο που δε γνώριζα ωστόσο, είναι το πάθος του για τις μοτοσικλέτες και ιδιαίτερα τα ταξίδια με αυτές.

Όταν εμείς ως νέοι πειραματιζόμασταν με εξατμίσεις, ελαστικά, σούζες και πίστες, εκείνος είχε άλλους Από τις πιο σπαρταριστές του ιστορίες ήταν όταν βρέθηκε στη “λάθος μεριά” του τοίχους του Βερολίνου, όταν υπήρχε ακόμα το τοίχος!στόχους. Ήθελε να ταξιδέψει με τη μοτοσικλέτα του και να γυρίσει την Ευρώπη τότε με μια Cagiva Elefant 900. Από το Άμστερνταμ στο Παρίσι και από το Βερολίνο στη Βαρκελώνη, ο Δημήτρης έχει γράψει τα χιλιόμετρα του και έχει δει πολλά.

Στο σπίτι του – μέσα στο σπίτι του – φιλοξενεί μια πολύ ξεχωριστή Ducati 999S την οποία έφερε από τη Γερμανία με προδιαγραφές Superbike, ενώ πρόσφατα έδωσε την παλιά του Africa για μια νέα CRF1000L. Αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ο Δημήτρης ετοιμάζεται για καινούριες περιπέτειες καθώς όπως λέει ο ίδιος του “έχει λείψει να βγει έξω!”. Αυτό το τσακάλι έχει μια ψυχή ταξιδιάρα, μια ευγένεια αφοπλιστική και το βασικότερο, κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα!

Ταυτότητα Τσακαλιού Νο21

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Δημήτρης

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήτανΌχι μία αλλά τρεις. Η πρώτη και καλύτερη Cagiva Elefant Lucky Strike 900i, η δεύτερη μια πολύ ιδιαίτερη Ducati 999S που έφερα από Γερμανία και η τρίτη μια Honda Africa Twin CRF1000.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΤο πέρασμα του Ναπολέοντα στη Γαλλία. Από την παραλία στις Κάννες, μέσα από ένα μαγικό και δύσκολο βουνό, τερματισμός στην Γκρενόμπλ.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναιΣε ένα χωριό της Ολλανδίας που έτυχε να βρεθώ επειδή μπλόκαρε το σασμάν της Cagiva. Άψογοι σε όλα τους και άμεση εξυπηρέτηση… φυσικά, δεν ξαναπήγα!

Στα χιονισμένα βουνά με το Cagiva και την παρέα του.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναιΒρήκα στην Ιταλία το απόλυτο κατάστημα με αξεσουάρ. Κυριολεκτικά τα είχε όλα! Δε θυμάμαι όμως πως λέγεται.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναιΠροτιμώ τα Pirelli και τα Michelin. Το ένα για ταξίδι και το άλλο για διασκέδαση.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναιΕλευθερία της ψυχής.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναιΞεκίνησα από το Άμστερνταμ με προορισμό το Σαν Μαρίνο. Παρότι φύγαμε στις εννιά το πρωί, φτάσαμε μετά από 1.100 χιλιόμετρα το μεσημέρι της επόμενης μέρας χωρίς να διανυκτερεύσουμε.

Καταπληκτικές ιστορίες έχει να σου διηγηθεί ο Δημήτρης από τις εμπειρίες του.

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναιΟι οδηγοί αυτοκινήτων όταν οδηγούν με τα κινητά τηλέφωνα στα χέρια τους.

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιΛατρεύω όλα τα supercars!

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναι…  Να κάνουν οπωσδήποτε μαθήματα στην πίστα με έμπειρους αναβάτες. Σου αλλάζει όλη την οπτική των πραγμάτων.

Τα... λουλούδια του, ένα για διασκέδαση και ένα για μακρινά ταξίδια!

Hard Copy φωτογραφία από το αρχείο του. Στα Ιλίσια Πεδία με το Ducati SS900 του.

Και μία από το Μονακό ντυμένος με τη δερμάτινη φόρμα του.

Ο Δημήτρη συμβουλεύει τους δικυκλιστές να κάνουν μαθήματα οδήγησης με επαγγελματίες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Παναγιώτης Δαλαμαρίνης “Ο Κομμωτής”

Τα Τσακάλια της Τετάρτης || Κώστας Μενεξίδης “Ο Μελισσοκόμος”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Θανάσης Ζαχαριάδης “Ο παθιασμένος”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης