Πώς φαντάζονται οι Έλληνες μία πίστα Formula 1

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Μαΐου 2013, 08:14
Πώς φαντάζονται οι Έλληνες μία πίστα Formula 1
Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

 

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πάρα πολλά για την κατασκευή πίστας προδιαγραφών Formula 1 στην Ελλάδα. Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε δει να γίνεται πράξη το όνειρο χιλιάδων φιλάθλων αλλά και όσων ασχολούνται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Πριν από λίγες εβδομάδες με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο zougla.gr, έγινε γνωστό ότι η υποψήφια πίστα στη Χαλανδρίτσα (Πάτρα) πήρε έγκριση οικονομικής υποστήριξης της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει πως σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα, κάτι που άλλωστε δήλωσε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας "Αυτοκινητοδρόμιο Πατρών" Ευάγγελος Φλωράτος.

Πώς όμως θα μπορούσε να ήταν ένα τόσο μεγάλο έργο; Αν και έχουν γραφτεί πάρα πολλά, ακόμα δεν έχουμε δει μακέτες που να αποτυπώνουν έστω και με αυτό τον τρόπο την τελική μορφή του έργου το οποίο θα δίνει εργασία, σύμφωνα με τους υπευθύνους, σε 500 συμπολίτες μας.

Ακόμα και λίμνες έχει η πίστα σύμφωνα με τους τρεις σπουδαστές...

Την πρωτοβουλία φαίνεται πως πήραν οι σπουδαστές Θανάσης Ζόγκας, Μάρκος Καπετανάκης και Νίκος Σαββάκης. Η πτυχιακή τους εργασία 266 σελίδων (!) του τμήματος Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΤΕΙ Ηπείρου, βαθμολογήθηκε με άριστα και είχε θέμα "Μελέτη πρασίνου για την δημιουργία πίστας προδιαγραφών Formula 1 στη Χαλανδρίτσα Αχαίας". Σε αυτές υπάρχουν τρισδιάστατες φωτογραφίες και μπορείτε να πάρετε μία γεύση από το πως θα μπορούσε να είναι μία πίστα κορυφαίων προδιαγραφών στην Ελλάδα.

Σημαντικό στοιχείο, στο οποίο δόθηκε και έμφαση, το πράσινο που δίνει άλλον αέρα σε μία πίστα αγώνων.

Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια και στους τρεις σπουδαστές για την προσπάθεια τους...
Άποψη της πίστας από ψηλά
Το λογότυπο της Formula 1 και φυσικά πολύ πράσινο
Η πίστα F1 από άλλη μεριάΤο σημείο εκκίνησης - τερματισμού
Οι λίμνες είναι σήμα κατατεθέν...
Δέντρα ακόμα και στο πάρκινγκ που βρίσκονται τα αυτοκίνητα
Χρώμα παντού...
Οι εγκαταστάσεις όπως θα φαίνονται τη νύχτα
Άποψη από το χώρο στάθμευσης
Εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιούνται από τις ομάδες

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μαΐου 2013, 23:05