Οδήγηση σε… πολικές θερμοκρασίες χωρίς προβλήματα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012, 17:52
Οδήγηση σε… πολικές θερμοκρασίες χωρίς προβλήματα

Βαρυχειμωνιά πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Ελλάδα ενώ σε πολλές περιοχές έχουν κάνει την εμφάνισή τους άσπρες νιφάδες δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό. Το σκηνικό αυτό μπορεί να αρέσει σε πολλούς όμως δημιουργεί και πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις οδηγών και πεζών. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται με το αυτοκίνητο αφενός για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη αφετέρου να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι θα πρέπει να προσέξετε πριν μπείτε στο αυτοκίνητο για τις καθημερινές σας δουλειές.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να έχουμε τοποθετήσει αντιψυκτικό υγρό έτσι ώστε να προστατεύσουμε τον κινητήρα από τις πολικές θερμοκρασίες και να λειτουργεί σωστά.

Από εκεί και πέρα ελέγχουμε τα ελαστικά στο αυτοκίνητό μας που θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μοναδικό σημείο επαφής του οχήματός μας με το οδόστρωμα είναι τα ελαστικά, οπότε και η κατάσταση τους θα πρέπει να είναι καλή. Εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα μπορούμε να τοποθετήσουμε και χειμερινά ελαστικά (τα οποία τα αλλάζουμε με τα καλοκαιρινά εναλλάξ) που βοηθούν στην αποτελεσματική πρόσφυση αλλά και στο σωστό «ζέσταμα» χωρίς να απαιτείται χρόνος.Επιπλέον, ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι οι υαλοκαθαριστήρες που οι περισσότεροι μετά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν «σκάσει» και δεν καθαρίζουν σωστά με αποτέλεσμα να μειώνεται η ορατότητα. Η τοποθέτηση καινούργιων είναι ιδανική λύση αφού και το κόστος αγοράς τους είναι χαμηλό αλλά και η τοποθέτηση τους αρκετά εύκολη.


Αυτά τα τρία απλά πράγματα χρειάζεται να προσέξουμε πριν χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητό μας στις πολικές καιρικές που επικρατούν. Ωστόσο για όσους σκέφτονται να ταξιδέψουν, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα μέσα που θα πρέπει να διαθέτουν είναι περισσότερα (π.χ. αλυσίδες, γάντια κ.λπ.). Σε κάθε περίπτωση η σωστή και προσεκτική οδήγηση παίζει καθοριστικό ρόλο και μπορεί να είναι προλάβει από απρόσμενες καταστάσεις.


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012, 17:52