Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Μία από τις κορυφαίες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Great Wall, ξεκινά πολύ σύντομα να δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα μέσω της εισαγωγικής εταιρείας Agripan SA. Το περασμένο Σάββατο έγινε η παρουσίαση των αυτοκινήτων σε 64 υποψήφιους αντιπροσώπους σε όλη τη χώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, η επίσημη εισαγωγή και διανομή θα ξεκινήσει στις αρχές του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε παρακάτω, η Great Wall θα έχει στην γκάμα της πέντε μοντέλα που θα καλύπτουν μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού. Πρόκειται για τα C10 (μικρό hatchback), C20 (υπερυψωμένο τύπου 4×4), C30 (sedan), Hover H6 (SUV) και Steed (Pick up), τα οποία θα διατίθενται στην ελληνική αγορά. Αρχικά οι κινητήρες που θα «φορούν» τα τρία πρώτα μοντέλα θα είναι χωρητικότητας 1.5 λίτρων, απόδοσης 100 ίππων, ενώ στην περίπτωση του SUV και του Pick Up θα υπάρχει πρόταση με κινητήρα turbo diesel 2.0 λίτρων με 150 ίππους. Επίσης, όσον αφορά στο επαγγελματικό Steed, εναλλακτικά θα μπορεί ο υποψήφιος πελάτης να επιλέξει έκδοση βενζίνης 2.4 λίτρων με 122 ίππους.
 

Το Great Wall C10 κατασκευάζεται στη Βουλγαρία

Σχετικά με τα μοντέλα τα οποία θα πωλούνται στην Ελλάδα, αυτά θα κατασκευάζονται στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Lovech. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλοι οι κινητήρες της Great Wall είναι προδιαγραφών Euro 5 και εξελιγμένοι από την ίδια την εταιρεία. Επίσης, ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο για τους Έλληνες υποψήφιους αγοραστές είναι το γεγονός ότι θα πωλούνται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, ενώ η εισαγωγική εταιρεία ερευνά το ενδεχόμενο να φέρουν στον βασικό εξοπλισμό και σύστημα υγραεριοκίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εργοστασιακό σύστημα ανεφοδιασμού υγραερίου (LPG)

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές οι τιμές των μοντέλων. Ωστόσο, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η Agripan θα προσπαθήσει να τα εισάγει σε προσιτές τιμές, έτσι ώστε να μπορέσει να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, δεδομένου ότι το προϊόν είναι πάρα πολύ καλό. Τον ρόλο τους αναμένεται να παίξουν και οι αντιπρόσωποι ανά την Ελλάδα, αφού, όπως θα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, τα Great Wall ξεφεύγουν από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, τόσο από πλευράς επιπέδου ποιότητας κατασκευής όσο και από πλευράς υποστήριξης after sales.

Διαβάστε επίσης: Νέα αυτοκινητοβιομηχανία έρχεται στην Ελλάδα

Δείτε φωτογραφίες από τα πέντε μοντέλα της Great Wall

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης