Το πρόβλημα με την αγορά του αυτοκινήτου συνεχίζεται μέρα με την ημέρα, μήνα με το μήνα. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται στις ταξινομήσεις των οχημάτων όπου ο περιβόητος …πάτος δε λέει να ανακαλυφτεί με τίποτα, με αποτέλεσμα κάθε μέρα να κλείνουν καταστήματα και να απολύονται δεκάδες υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία, το μήνα Σεπτέμβριο ταξινομήθηκαν περίπου 3.450 καινούργια αυτοκίνητα όταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα  οι πωλήσεις είχαν αγγίξει τις 6.718 μονάδες. Όλο αυτό το σκηνικό δείχνει να απειλεί σημαντικά την βιωσιμότητα ακόμα και εταιρειών – κολοσσών που μέχρι πριν από λίγους μήνες κυριαρχούσαν στην αγορά. Τα πρόβλημα επικεντρώνεται και στην έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει ενώ δεν είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν φτάσει στο σημείο να αγοράζουν μόνες τους αυτοκίνητα προκειμένου να δείξουν στη «μαμά» εταιρεία ότι πραγματοποιούν έστω και κάποιες πωλήσεις το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το θέμα μάλιστα αποκάλυψε η διευθύντρια Marketing της Toyota Hellas Ελεάννα Βήτα (φωτό δεξιά) η οποία μάλιστα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μίλησε για αυτοταξινομήσεις (!) από την πλευρά πολλών εταιρειών προκειμένου να πετύχουν στόχους. Ο προβληματισμός είναι πολύ μεγάλος και το σχοινί πάνω στο ποίο ακροβατούν αρκετές εισαγωγικές δεν φαίνεται να μπορεί να αντέξει την πίεση. Οι επόμενοι μήνες αναμένονται κρίσιμοι και είναι σίγουρο πως θα δούμε πολλές αλλαγές, ακόμα και… αγοροπωλησίες, στον κλάδο του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης