Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όσο κρύο και να έχει, ποτέ δεν πρέπει να οδηγούμε φορώντας χοντρό μπουφάν και ο λόγος είναι πολύ σημαντικός. Η γερμανική ADAC έρχεται να αποδείξει με στοιχεία αλλά και με βίντεο από crash test πως ο συνδυασμός χοντρού ρουχισμού και οδήγησης είναι μεγάλο λάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυσκολότερες μανούβρες

Αρχικά όλοι θα έχετε παρατηρήσει πως όσο πιο παχύ είναι το πανωφόρι, τόσο μειώνεται και η ευλυγισία των χεριών μας. Ένα χοντρό μπουφάν περιορίζει πολύ τις κινήσεις μας και θα το έχετε παρατηρήσει εάν έχετε επιχειρήσει παρκάρισμα ή μανούβρες κατά αυτό τον τρόπο.

Πίεση στα εσωτερικά όργανα από την ανομοιόμορφη εφαρμογή της ζώνης
Ο σοβαρότερος όμως λόγος πέρα της ευλυγισίας, είναι πως ένα χοντρό ρούχο δεν επιτρέπει στην ζώνη ασφαλείας να εφαρμόσεις όπως πρέπει στο ανθρώπινο σώμα. Αποτέλεσμα αυτού, η ζώνη να πιέζει υπερβολικά και ακανόνιστα τα εσωτερικά όργανα με πιθανότερο τον κίνδυνο πρόκλησης βλαβών στα εσωτερικά όργανα. Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα, ακόμα και σε αρκετά χαμηλά χιλιόμετρα η διαφορά είναι τεράστια.
Το πείραμα και η καταγραφή των συμπερασμάτων έγινε τόσο σε ενήλικες όσο και σε μικρά παιδιά σε παιδικό κάθισμα. Οι ειδικοί καθιστούν ξεκάθαρο πως όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο είτε να αφαιρούμε το μπουφάν είτε (εάν είναι εφικτό) να τοποθετούμε το εγκάρσιο τμήμα της ζώνης ανάμεσα σε εμάς και το πανωφόρι μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε και το βίντεο από την γερμανική ADAC. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης