Χειροπέδες από τη ΔΙΑΣ σε δύο αδέλφια ιδιοκτήτες συνεργείου που επισκεύαζαν μηχανές με... κλεμμένα ανταλλακτικά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 11:35
Χειροπέδες από τη ΔΙΑΣ σε δύο αδέλφια ιδιοκτήτες συνεργείου που επισκεύαζαν μηχανές με... κλεμμένα ανταλλακτικά
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Μία διάρρηξη στάθηκε ικανή να αποκαλύψει την παράνομη δράση δύο αδελφών, ιδιοκτητών συνεργείου, οι οποίοι ειδικεύονταν στην πώληση ανταλλακτικών προερχόμενων από... κλεμμένες μοτοσυκλέτες. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο αδελφών ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά πήραν σήμα να σπεύσουν στον Ταύρο σε ένα γκαράζ στο οποίο είχε σημειωθεί διάρρηξη. 

Οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο και διαπίστωσαν πως το λουκέτο της εισόδου ήταν παραβιασμένο. Εισήλθαν στον χώρο και άρχισαν να τον ερευνούν. Δεν πέρασε πολύς χρόνος μέχρι να διαπιστώσουν ότι οι σκελετοί, τα μοτέρ και οι πινακίδες που βρίσκονταν κατάχαμα μπρος στα πόδια τους προέρχονταν από μοτοσυκλέτες οι οποίες είχαν δηλωθεί ως κλεμμένες! Σε κάποια μάλιστα «καβάτζα» του μαγαζιού εντοπίστηκαν και 700 γρ. κάνναβη. 

Ενοικιαστές του εν λόγω χώρου ήταν, όπως διαπιστώθηκε, δύο αδέλφια που διατηρούν συνεργείο μηχανών στον Πειραιά και χρησιμοποιούσαν το γκαράζ ως «καβάτζα» για τα κλεμμένα ανταλλακτικά, τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν στους πελάτες τους, σίγουρα σε καλύτερες τιμές. Εντός του συνεργείου τους εντοπίστηκε πληθώρα εξαρτημάτων, όπως σκελετοί, ψαλίδια και μοτέρ, τα οποία σύμφωνα με το τερματικό της αστυνομίας αντιστοιχούσαν σε κλεμμένες μοτοσυκλέτες. 

Επιπλέον, από την έρευνα που έγινε στο σπίτι των δύο αδελφών από άνδρες της ΔΙΑΣ Πειραιά σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Τ.Α. Μοσχάτου βρέθηκαν μία ζυγαριά ακριβείας, τρεις πινακίδες κυκλοφορίας και 10 ταμπέλες αριθμών πλαισίου, επτά φαλτσέτες, τρεις τρίφτες, 20 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων για καραμπίνα, διάφορα κινητά τηλέφωνα και πλήθος διαφόρων εξαρτημάτων μοτοσυκλετών (κλειδαριές, μίζες, πλαστικά-φέρινγκ κ.λπ.). 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 16:56