Οδηγεί ο Γιάννης Πετρόχειλος

Παραδέχομαι ότι είχα αρκετό καιρό να οδηγήσω scooter και μάλιστα scooter της μεγάλης κατηγορίας. Η Ποιοτικός σχεδιασμός χωρίς εξεζητημένες λύσειςπρώτη επαφή μου λοιπόν με το καινούριο Maxsym 400 της SYM μου θύμισε γιατί η συγκεκριμένη κατηγορία είναι τόσο δημοφιλής στο κοινό και συνάμα τόσο προσεγμένη από τους κατασκευαστές. Είναι εκείνα τα scooter που προσφέρουν ίσως το πιο ολοκληρωμένο πακέτο που μπορεί να προσφέρει ένα σύγχρονο όχημα μετακίνησης, δηλαδή άνεση, ευχρηστία και ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση του νέου GT scooter της SYM έχουμε να κάνουμε με μια αποκάλυψη, μία βόμβα η οποία έσκασε μπροστά μας και μας δήλωσε ξεκάθαρα πως είναι εδώ το 2021 με έναν και μόνο στόχο – να χτυπήσει την κορυφή! Και με τι όπλα στοχεύει να το καταφέρει αυτό; Με την απλή, αλλά εξαιρετική συνταγή της τριπλέτας άνεση-ποιότητα-επιδόσεις.

Ακόμα και η γάτα εντυπωσιάστηκε από το Maxsym 400i

Δυναμικός κινητήρας με απίθανη ποιότητα στη λειτουργία του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιλαμβάνεσαι άμεσα ότι κάτι διαφορετικό έχει κάνει η SYM στο νέο Maxsym 400 από την πρώτη φορά που Ο κινητήρας είναι ξεκάθαρα ένα από τα δυνατά σημεία του Maxsym 400iγυρίσεις τον δεξί καρπό σου και το scooter επιταχύνει. Ο νέος μονοκύλινδρος κινητήρας των 399 κ.εκ. έχει εναρμονιστεί με τις προδιαγραφές Euro5 και η απόδοσή του είναι 34 ίπποι στις 6.750 σ.α.λ. με τη ροπή να αγγίζει τα 39,5Nm στις 5.250 σ.α.λ. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ψεκασμού της Keihin, ενώ τη μετάδοση έχει αναλάβει CVT αυτόματο κιβώτιο.

Βασικό χαρακτηριστικό του συνόλου είναι η πολύ έντονη επιτάχυνση που προσφέρει στο scooter από τις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού βλέπεις το ταχύμετρο να εκτοξεύεται σε τριψήφια νούμερα ταχυτήτων με σβέλτο ρυθμό και σου δίνει την αίσθηση ότι έχει τουλάχιστον 10 ίππους περισσότερους. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό πάντως είναι η απίστευτη ομαλότητα και ησυχία με την οποία κάνει τη δουλειά του. Κραδασμοί δεν υπάρχουν πουθενά, το CVT κιβώτιο λειτουργεί αθόρυβα και απλά μεταφέρει με πολύ ποιοτικό τρόπο την ισχύ του κινητήρα στον πίσω τροχό. Πραγματικά, η SYM έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα από τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα σύνολα κινητήρα/μετάδοσης στο 400άρι maxi scooter της.

Η ποιότητα κύλησης του SYM είναι απλά κορυφαία!

Στο δρόμο θα σου δώσει αυτό που θέλεις

Και καλά άνοιξες το γκάζι και όντως εντυπωσιάστηκες από την επιτάχυνση του κινητήρα. Μετά, τι γίνεται; Το ύψος της σέλας είναι στα 800mm, διαθέτει πλαϊνό και κεντρικό σταντΜετά τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα καθώς το νέο πλαίσιο, οι αναρτήσεις και τα φρένα δημιουργούν ένα περιβάλλον τέτοιο που σου επιτρέπουν να κινηθείς σβέλτα και με τεράστια ασφάλεια. Το νέο πλαίσιο είναι επανασχεδιασμένο, σαφώς πιο ελαφρύ και καλύτερα ισορροπημένο. Οι αναρτήσεις με το τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm εμπρός και τα δύο αμορτισέρ ρυθμιζόμενα πίσω είναι πολύ ποιοτικές χαρίζοντας αυξημένη πρόσφυση και συνάμα δημιουργούν ένα άνετο περιβάλλον οδήγησης, ενώ τα φρένα είναι πολύ δυνατά και σίγουρα αποτελεσματικά με δύο δίσκους 275mm εμπρός και ακτινικές 4πίστονες δαγκάνες με ABS.

Το ραντεβού μου ήταν στα βόρεια της πόλης και είχα κανονίσει να είμαι εκεί από νωρίς για να μην αργήσω. Μόλις έφτασα όμως αντιλήφθηκα ότι είχα κάνει λάθος. Το ραντεβού δεν ήταν εκεί, αλλά στο κέντρο της Αθήνας! Ανεβαίνω λοιπόν στη σέλα του Maxsym 400i και χωρίς να το πολυσκεφτώ ανοίγω το γκάζι για να κατέβω σβέλτα στην Καλλιρρόης. Επιλέγω να πάω από Κηφισίας και αμέσως το SYM μου δείχνει τα δόντια του. Γρήγορες επιταχύνσεις, σβέλτες αλλαγές κατεύθυνσης, απίστευτα φρένα και μια αίσθηση από τις αναρτήσεις ότι πατάνε με ασφάλεια στην άσφαλτο όποια και αν είναι η ποιότητα αυτής. Τα 215 κιλά του scooter απλά εξαφανίζονται στο δρόμο και το SYM σε αφήνει να επικεντρωθείς στην οδήγησης αναλαμβάνοντας εκείνο με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του να σε κρατήσουν ασφαλή σε όλες τις συνθήκες.

Το ABS και το traction control ελάχιστα χρειάστηκαν αφού το σύνολο είναι εξαιρετικά δομημένο.

Καλά δομημένο scooter που μόνο σε ακραίες συνθήκες θα χρειαστείς τα ηλεκτρονικά βοηθήματα

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συστήματα ασφάλειας της μοτοσικλέτας, το Traction Control και το ABS δεν Η ζελατίνα ρυθμίζεται εύκολα σε δύο θέσειςενεργοποίηθηκαν σε κανένα σημείο της διαδρομής κάτι που δείχνει την άρτια ισορροπία του scooter ακόμα και σε συνθήκες πίεσης. Το Maxsym 400i με συνόδευσε ιδανικά σε αυτό το γρήγορο… ταξίδι στο κέντρο της πόλης. Απόδειξη είναι ότι μόλις έφτασα στον προορισμό μου και κατέβηκα από τη σέλα έκατσα 10-15 δευτερόλεπτα δίπλα του θαυμάζοντας τις ικανότητές του.

Η επιστροφή έγινε από το “ποτάμι” και εκεί, στον ανοιχτό δρόμο, η ισχύς του κινητήρα σε ανταμείβει με ταχύτητες κοντά στα 160Km/h. Η κάλυψη από τον αέρα είναι εξαιρετική στα πόδια και το σώμα, ενώ θα πρέπει να ρυθμίσεις λίγο τη ζελατίνα (ρυθμίζεται εύκολα σε 2 θέσεις) αν είσαι πάνω από 1,85m για να αποφύγεις τους στροβιλισμούς στο πάνω μέρος του κράνους. Η σταθερότητα είναι παροιμιώδης ακόμα και κοντά στην τελική ταχύτητα, ενώ τα δυνατά φρένα αναλαμβάνουν να ρίξουν άγκυρες όταν χρειαστεί. Με λίγα λόγια η συμπεριφορά στο δρόμου του νέου Maxsym 400i προκαλεί χαμόγελα. Είναι εξαιρετικό!

LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω.

Άφθονοι χώροι, σύγχρονος εξοπλισμός

Σαν scooter της μεγάλης κατηγορίας που σέβεται τον εαυτό του, το Maxsym διαθέτει μεγάλους χώρους Πολύ χρήσιμο το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί για την καθημερινή μετακίνησηκάτω από τη σέλα με δύο δυνατότητα αποθήκευσης δύο full face κρανών, ενώ διαθέτει και δύο ντουλαπάκια μπροστά στα γόνατα του αναβάτη για μικροαντικείμενα και USB θύρα. Ο πίνακας οργάνων είναι το μοναδικό πράγμα που δείχνει πιο… αυτοκινητάδικο με αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο, ενώ ανάμεσα υπάρχει μια οθόνη LCD που προσφέρει πολλές πληροφορίες.

Εξαιρετικά χρήσιμο είναι το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, όπως και οι ρυθμιζόμενες μανέτες για να τις φέρεις άμεσα και εύκολα στα μέτρα σου. Το Maxsym 400i είναι εφοδιασμένο με το σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης, Emergency Brake Light System το οποίο όταν αντιληφθεί ότι υπάρχει απότομο φρενάρισμα τα πίσω LED φωτιστικά σώματα αναβοσβήνουν προκειμένου να ειδοποιήσουν τα επερχόμενα οχήματα. Ακόμα ένα βήμα προς το ανώτερο επίπεδο ασφάλειας από τη SYM.

Άνετο και με καλή προστασία από τα στοιχεία της φύσης.

Τα έχει όλα, τα κάνει όλα και σίγουρα συμφέρει

Μπορεί να μην το έχετε αντιληφθεί ακόμα, αλλά το νέο Maxsym 400i είναι ξεκάθαρα ανάμεσα στα κορυφαία scooter της κατηγορίας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύνολο που προσφέρει εξαιρετική οδική συμπεριφορά, δυναμικές επιδόσεις και πρωτοφανή ποιότητα στο δρόμο. Ήσυχο, πολιτισμένο, άνετο και πολύ ασφαλές μπορείς να κινηθείς γρήγορα στο κέντρο της πόλης, μπορείς να ταξιδέψεις με σταθερότητα στον αυτοκινητόδρομο μόνος ή με το ταίρι σου, μπορείς να κάνεις ότι θέλεις με το SYM καθώς είναι έτσι φτιαγμένο που θα σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Μέχρι στιγμής, για το 2021, το Maxsym 400i είναι για εμένα η πιο ευχάριστη οδηγική έκπληξη που έχω βρει μπροστά μου. Εύγε!

ΤΙΜΗ: 6.295€

Όλα τα στοιχεία για το SYM Maxsym 400i ΕΔΩ

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

 

 

Αναλογικά όργανα με μια πληρέστατη ψηφιακή οθόνη στο κέντρο.

 

Η σέλα είναι τεράστια και πολύ άνετη για δύο άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο SYM Cruisym α 300 έρχεται με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιάννης Κατσαμπίρης «Η ήρεμη δύναμη»

Καινούριο, πιο δυνατό SYM VF125

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης