Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Σάββας Παρλιάροςαναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Με το Yamaha XT600 που του έχει απομείνει... βλέπετε, θα γίνει σύντομα πατέρας!

Ο Σάββας κρύβει ένα ανήσυχο παιδί μέσα του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάββας Παρλιάρος είναι από εκείνους τους ανθρώπους που συναντάς μία φορά στη ζωή σου και όταν τον συναντήσεις ξανά νομίζεις ότι τον γνωρίζεις χρόνια, ακόμα και αν έχει περάσει ένας… αιώνας. Γνωριστήκαμε στο συνεργείο του Θωμά Νταή όταν τότε έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του ως μηχανικός μοτοσικλετών και αμέσως αντιλήφθηκα πως αυτός ο 34χρονος κρύβει ένα παιδί μέσα του, ένα παιδί με πάθος, όνειρα και πολύ όρεξη.

Είναι κάτοικος Αλσούπολης, περιμένει νέο μέλος στην οικογένειά του και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για Τα σημάδια στο σώμα του Σάββα αποδεικνύουν τις τρέλες του παρελθόντοςαυτό. Ωστόσο, αυτό δεν τον σταματά από το να συζητάει για μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, να αναπολεί το παρελθόν και να εξιστορεί “απαγορευμένες” ιστορίες του παρελθόντος με τα μάτια του να πετάνε φλόγες.

Από τα χέρια του Σάββα έχουν περάσει ένας σκασμός μοτοσικλέτες αλλά εκείνη που χάρηκε περισσότερο ήταν μια KTM Duke 390 με την οποία κυκλοφορούσε (στα όρια του νόμου) στους δρόμους της πόλης και έκανε το αγαπημένο του track day στην πίστα. Ένας απολαυστικός άνθρωπος, με ξεχωριστή οπτική για τη μοτοσικλέτα η οποία δεν κρύβω ότι με έκανε να προβληματιστώ – με την καλή έννοια. Αυτό είναι το τσακάλι αυτής της εβδομάδας!

Ταυτότητα τσακαλιού Νο10

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Σάββας

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν… Η Ducati Multistrada 1000. Ήταν για όλες τις χρήσεις και όλα τα κέφια μου. Εκείνη όμως που δεν ήθελα να σταματήσω να οδηγών KTM Super Adventure 1290.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναι… Αθήνα – Άγιο Ιωάννη Ρώσο στην Εύβοια. Εκεί, Είναι από τους ανθρώπους που γεννήθηκαν με το χάρισμα της οδηγικής ικανότηταςδεν άφηνες το γκάζι ποτέ. Απόλαυση σε κάθε χιλιόμετρο!

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι… Χωρίς πολλά λόγια και καμία αμφιβολία Νταής Θωμάς. Άλλωστε εκεί έμαθα και πολλά πράγματα γιατί δούλευα επί σειρά ετών. Εγγύηση…

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι… Τζωρτζόπουλος στην Καλλιρρόης. Αγόρασα τη στολή μου και όλα τα παρελκόμενα για ασφάλεια στην πίστα.

 

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι… Μετά από πολλές δοκιμές το λάστιχο που ταιριάζει στην οδήγηση μου είναι το Pirelli Rosso Corsa 2.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι… Να οδηγείς και να μη θέλεις να σταματήσεις, να μη θέλεις να κατέβεις από τη σέλα.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι… Χμμμ, για να σκεφτώ. Καταδίωξη στην εθνική μετά από κόντρες και να ανεβαίνω ανάποδα το δρόμο για αρκετά χιλιόμετρα. Ξέρω ασυγχώρητος, αλλά εσείς ρωτήσατε ποια ήταν η μεγαλύτερη τρέλα.

Το αγαπημένο KTM 390 Duke που αποχωρίστηκε πρόσφατα

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι… Mitsubishi Lancer Evo. Για βόλτα με την οικογένεια και για μια βόλτα μόνος μου...

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναι… Για τα νέα παιδιά δε θα κάνω το δάσκαλο. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι όλα έρχονται βήμα, βήμα. Δεν πετάμε από ένα παπί σε ένα supersport. Όλοι το θέλουμε, αλλά το σταδιακό ανέβασμα κατηγορίας μοτοσικλέτας μας δίνει το χρόνο να αποκτήσουμε εμπειρία και να βρούμε τα δικά μας όρια. Τα υπόλοιπα διορθώνονται.

Μπορεί και η δική σας μοτοσικλέτα να έχει περάσει από τα χέρια του Σάββα...

Με τον Σάββα μπροστά από την είσοδο του ΟΑΚΑ...

Μεταξύ μας αυτά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Ελένη Αλεξοπούλου «Η αιώνια έφηβη»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιώργος Αλεξίου «Το πειραχτήρι»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιώργος Αναμουρλίδης «Ο δάσκαλος»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης