Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι τιμητικό και πρέπει να αισθανόμαστε πολύ περήφανοι που υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι σχεδιάζουν αυτοκίνητα που θα δούμε στο μέλλον.

Αυτό ισχύει για πολλούς συμπατριώτες μας που εργάζονται σε αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν διαπρέψει στο επάγγελμά τους και συνεχίζουν να το κάνουν ακόμα και σήμερα.

Η Alfa Romeo Tonale έχει παρουσιαστεί προς το παρόν ως πρωτότυπο μοντέλο αλλά θα είναι το νέο μοντέλο της μάρκας που θα δούμε το 2020 και θα εφοδιάζεται και με ηλεκτροκινητήρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας που σχεδίασε την Tonale

H Tonale θα είναι το νέο μοντέλο της Alfa Romeo…Ο Αλέξανδρος Λιώκης είναι ένας από τους σχεδιαστές αυτοκινήτων που το όνομά του φιγουράρει δίπλα σε ένα πρωτότυπο μοντέλο της Alfa Romeo που σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά.

Ο λόγος για την Tonale, ένα πρωτότυπο SUV που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης και θα είναι το νέο μοντέλο της ιταλικής φίρμας που θα δούμε το 2020 στους δρόμους.

Έκανε το όνειρο του πραγματικότητα

Ο συμπατριώτης μας μεγάλωσε στην Ελλάδα και το όνειρό του ήταν να κάνει αυτό που αγαπούσε Όταν βάζεις ένα στόχο και έχεις όραμα θα πετύχειςπερισσότερο.

Να σχεδιάζει αυτοκίνητα, κάτι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε ζει και μεγαλώνει στη χώρα μας.

Το πάθος, το όνειρο και το πείσμα ήταν τελικά αυτά που… κέρδισαν και ο Αλέξανδρος Λιώκης κατάφερε να ενταχθεί στο δυναμικό της Alfa Romeo και να σχεδιάζει αυτοκίνητα.

Ο σχεδιαστής της Alfa Romeo Αλέξανδρος Λιώκης σχεδιάζει την Tonale

 

Από την Κοζάνη στην Ιταλία

Σπούδασε στην Κοζάνη, συνέχισε τις σπουδές του στην Ιταλία και έχοντας βάλει έναν πολύ ψηλό στόχο, Η Tonale θα μπαίνει και στην πρίζα…κατάφερε να γίνει μέλος μίας ομάδας, που όχι απλά σχεδιάζει αυτοκίνητα αλλά κάθε φορά που το κάνει προκαλεί με το αποτέλεσμα.

Είναι επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της Tonale, ένα αυτοκίνητο που θα είναι και το πρώτο της Alfa Romeo το οποίο θα μπαίνει και στην πρίζα.

Το λογότυπο που μαρτυρά πως το μοντέλο θα κινείται και ηλεκτρικά...

 

Απλός και δημιουργικός

Τον συναντήσαμε στην Αθήνα και μιλήσαμε μαζί του για πολλά πράγματα που αφορούν στον ίδιο και σε αυτό που κάνει.

Μας εξέπληξε η απλότητά, οι τρόποι και φυσικά ο χαρακτήρας του. Όπως θα δείτε και στο video με την συνέντευξη που μας έδωσε δεν παρέλειψε να μας φτιάξει και ένα ιδιόχειρο σχέδιο με την Alfa Romeo Tonale.

Απολαύστε τον…

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης