Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν χρήση ανθρακονημάτων Το ανθρακόνημα προσφέρει υψηλή αντοχή και χαμηλό βάρος. Είναι όμως και ακριβό… θέλοντας να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα σε διάφορους τομείς των οχημάτων που παράγουν. Το εξωτικό αυτό υλικό προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό βάρος που συνδυάζεται με υψηλή αντοχή.

Υλικό του μέλλοντος το χαρακτηρίζει ο Φώτης Τέμπελος. Ο λόγος για τον training manager του BMW Group Hellas, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα του zougla.gr εξηγεί με απλά λόγια το «ταξίδι» που πραγματοποιεί το συγκεκριμένο υλικό μέχρι να πάρει την τελική του μορφή και να τοποθετηθεί σε καθημερινά αλλά και αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Παρακολουθήστε τον training manager του BMW Group Hellas Φώτη Τέμπελο να μιλά για τον τρόπο με τον οποίο παράγεται το ανθρακόνημα (video: Γιώργος Καραγιωργάκης)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράγεται από το πετρέλαιο
Αξίζει να αναφέρουμε πως η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του είναι το πετρέλαιο, Ειδικές πρέσες μεταμορφώνουν το εξωτικό υλικό…ενώ η διαδικασία που ακολουθείται μέχρι την τελική μορφή αλλάζει πολλές… γεωγραφικές θέσεις στον πλανήτη, τουλάχιστον όσον αφορά στο BMW Group Hellas.

Ανάλογα με τη χρήση, το ανθρακόνημα έχει διαφόρους τύπους, ενώ για να πάρει την τελική του μορφή χρησιμοποιούνται ειδικές πρέσες. Τα προτερήματα των ανθρακονημάτων είναι τα εξής:

-υψηλή αντοχή

-ευέλικτη παραγωγή
-χαμηλό βάρος
-ιδανικά για motorsport
-ειδική σχεδίαση για αμάξωμα

Η διαφορά πάχους μιας ανθρώπινης τρίχας και μιας αντίστοιχης από ανθρακόνημα!
Η οροφή στην BMW M6 είναι από ανθρακόνημα προκειμένου να μειώνεται το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου...
Το ανθρακόνημα είναι κάπως έτσι... Φτιαγμένο από ίνες που θυμίζουν κλωστές

Ο training manager του BMW Group Hellas Φώτης Τέμπελος θεωρεί πως το ανθρακόνημα είναι το υλικό του μέλλοντος...Υλικά από ανθρακόνημα μπορούμε να συναντήσουμε παντού...
Αεροτομή από ανθρακόνημα...
Πολλά υλικά κατασκευάζονται από ανθρακόνημα για να προσφέρουν χαμηλό βάρος και υψηλή αντοχή...
Ο έλεγχος 'γυμνών υλικών' φτιαγμένων από ανθρακονήματα γίνεται με γάντια. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να ερεθιστεί το δέρμα...

Μία πόρτα από ανθρακόνημα είναι πανάλαφρη και μπορείς να τη σηκώσεις για πλάκα...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης