Πέντε πράγματα που δεν είχαν τα αυτοκίνητα πριν 20 χρόνια...

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, 21:27
Πέντε πράγματα που δεν είχαν τα αυτοκίνητα πριν 20 χρόνια...

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν αλλάξει πολύ και... φαίνεται. Από τη σχεδίαση, την πολυτέλεια, την άνεση Κάποτε δεν υπήρχαν και πολλά αξεσουάρ. Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες...αλλά πάνω απ' όλα στο κομμάτι του εξοπλισμού. Πλέον ο... πόλεμος των εταιρειών γίνεται για το ποιος θα προσφέρει το καλύτερο και τελευταίας τεχνολογίας gadget, ποιο αυτοκίνητο θα έχει περισσότερα κουμπάκια... οθόνες κ.ά.

Πράγματα που πριν από λίγα χρόνια ούτε καν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε πως θα υπήρχαν στα καθημερινά μας αυτοκίνητα πλέον θεωρούνται δεδομένα. Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης και σε πολλές περιπτώσεις δεν γίνεται καν διαχωρισμός σε θέματα εξοπλισμού μικρού με μεγάλου αυτοκινήτου. Με λίγα λόγια, έχεις τα χρήματα; Μπορείς να επιλέξεις τα πάντα μέσα από μία ατελείωτη λίστα κωδικών. Πολλά από αυτά ίσως δεν τα χρειαζόμαστε, άλλα πάλι ίσως να μην τα χρησιμοποιήσουμε ποτέ.

Άλλοτε και τώρα...

 

Τα έξτρα που έγιναν στάνταρτ

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω (όχι πολύ), θα διαπιστώσουμε πως κάποια στάνταρτ πράγματα που τα βλέπουμε στα σημερινά αυτοκίνητα δεν υπήρχαν καν σαν πρόσθετα ή το κόστος τους ήταν πολύ ψηλό.

Σε κάθε περίπτωση διαπιστώνουμε πως το αυτοκίνητο αλλάζει, η τεχνολογία επίσης και όσο και να προσπαθείς να την ακολουθήσεις πάντα θα κυκλοφορεί κάτι πιο καινούργιο.

Επιλέξαμε πέντε από αυτά και σας τα θυμίζουμε...

 

Ηλεκτρικά Παράθυρα
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά το να έχεις ηλεκτρικά παράθυρα στο αυτοκίνητό σου πριν από μερικά χρόνια είχε ένα κόστος και μάλιστα πολύ ψηλό. Σήμερα θεωρείται δεδομένο...

Εικόνα που δεν τη βλέπεις σήμερα σε σύγχρονο αυτοκίνητο...

 

Θύρες USB - Κασετόφωνο
Πλέον η μουσική μεταφέρεται με στικάκια USB ή πολύ απλά με Bluetooth μέσω του κινητού τηλεφώνου. Να θυμίσουμε παλαιότερα το... ραδιοκασετόφωνο ή ακόμα και το CD-player.

Το κασετόφωνο έχει καταργηθεί...

 

Αυτόματο Κιβώτιο
Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτοκινήτων που πωλούνται σήμερα είναι με αυτόματο κιβώτιο. Παλαιότερα τα οχήματα που έφεραν αυτόματο κιβώτιο ήταν ελάχιστα και αυτό διότι ήταν ακριβά και υπήρχε πάντα η σκέψη, τι θα κάνεις, αν αυτό χαλάσει.

Στα σημερινά αυτοκίνητα το ποσοστό με τα αυτόματα κιβώτια αυξάνει ραγδαία...

 

Air Condition
Πριν από μερικά χρόνια ακόμα και το air condition ήταν πολυτέλεια. Πλέον είναι κάτι στάνταρτ ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις τα σύγχρονα αυτοκίνητα εφοδιάζονται με κλιματισμό.

Δε νοείται αυτοκίνητο χωρίς air condition...

 

Φώτα τεχνολογίας LED
Από τις απλές λάμπες για τα εμπρός και πίσω φώτα έχουμε περάσει στα φώτα τεχνολογίας LED. Επιπλέον υπάρχουν και άλλες λύσεις όπως για παράδειγμα τα φώτα Laser.

Τα σημερινά φώτα προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες...

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, 21:27