Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Οι δύο συνεχόμενοι πρώτοι αγώνες της χρονιάς στο Κατάρ μάς χάρισαν θέαμα, εκπλήξεις, δύο νικητές και έναν καινούριο πρωτοπόρο στη βαθμολογία. Πλέον το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP επιστρέφει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην πίστα του Portimao στην Πορτογαλία για τον 3ο γύρο του θεσμού με το σημαντικότερο νέο να είναι η επιστροφή του 6 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP, Marc Marquez.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει ανά ομάδα και φυσικά να κάνουμε τις προβλέψεις μας για τον αγώνα στην Πορτογαλία.

Ο βασιλιάς επέστρεψε!

Pramac Racing

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει κανέναν από τους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς, ωστόσο τα δύο βάθρα στο Κατάρ τού επέτρεψαν να βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο λόγος για τον Johann Zarco, ο οποίος παρουσιάστηκε πολύ καλά προετοιμασμένος στην πίστα Losail και με τη βοήθεια της Ducati ηγείται του πρωταθλήματος. Στο Portimao πέρυσι δε θα είχε πάει άσχημα τερματίζοντας στη δεκάδα, κάτι που σημαίνει πως και φέτος θα είναι ανάμεσα στους πρώτους.

Στην άλλη πλευρά του γκαράζ της Pramac Ducati υπάρχει ο εξαιρετικός Jorge Martin, ο οποίος στον δεύτερο αγώνα του Κατάρ κατάφερε να πάρει την pole position και να τερματίσει στο βάθρο για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Ισπανός έχει λαμπρό μέλλον και στο Portimao ίσως τον δούμε ξανά να κάνει την έκπληξη.

Πρόβλεψη για Johann Zarco: Στο βάθρο σίγουρα! Όχι νίκη…
Πρόβλεψη για Jorge Martin: Η εξάδα θα είναι καλό αποτέλεσμα…

Johann Zarco - Pramac Ducati

Monster Yamaha Factory

Πολύ δυνατά ξεκίνησαν τη χρονιά οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha. Πρώτα ο Maverick Vinales και έπειτα ο Fabio Quartararo μοιράστηκαν τις νίκες στο Κατάρ δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία τόσο στον έναν γύρο, όσο και στη διάρκεια του αγώνα.

Πέρυσι οι δύο αναβάτες είχαν εφιαλτικό αγώνα στην Πορτογαλία μένοντας εκτός δεκάδας, αλλά φέτος ελπίζουν σε κάτι καλύτερο, με τη Yamaha M1 να έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Πρόβλεψη για Maverick Vinales: Δύσκολο το βάθρο, μέσα στην πεντάδα…
Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Περισσότερες πιθανότητες για βάθρο…

Fabio Quartararo - Yamaha Monster Team

Suzuki Ecstar Team

Στη Suzuki όλα δούλεψαν ικανοποιητικά στους πρώτους αγώνες της χρονιάς με τους Alex Rins και Joan Mir να βρίσκονται πάντα ανάμεσα στους ταχύτερους. Ο πρωταθλητής Mir μάλιστα θα μπορούσε να ανέβει στο βάθρο των νικητών στον πρώτο αγώνα αν δεν είχε κάνει λάθος στην τελευταία στροφή του αγώνα.

Η Suzuki GSX-RR είναι πάλι πολύ ανταγωνιστική, το ίδιο και οι δύο Ισπανοί αναβάτες της, κάτι που σημαίνει ότι στο Portimao θα παλέψουν για νίκη και βάθρο.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Η νίκη είναι εφικτή…
Πρόβλεψη για Alex Rins: Βάθρο, ακόμα και η νίκη είναι μέσα στα πλάνα…

Joan Mir - Suzuki Ecstar

Ducati Lenovo Team

Στην Ducati αλλιώς περίμεναν τους πρώτους αγώνες της χρονιάς και αλλιώς τους ήρθαν. Ο Pecco Bagnaia ήταν εκείνος που έσωσε την παρτίδα για την εργοστασιακή ομάδα των «κόκκινων» ανεβαίνοντας μία φορά στο βάθρο, αλλά συνολικά η απόδοση ήταν απογοητευτική.

Ήταν χαρακτηριστική η φράση του Jack Miller πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα στο Κατάρ όταν είπε: «Ας αγωνιστούμε να τελειώνουμε για να φύγουμε από αυτό το μέρος επιτέλους» δείχνοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με εκείνον και την Ducati του. Ο Αυστραλός πραγματοποίησε και μια επέμβαση στο χέρι μετά τον δεύτερο αγώνα για καρπιαίο σωλήνα, η οποία πήγε καλά και αναμένεται να είναι 100% έτοιμος για τον αγώνα.

Πρόβλεψη για Jack Miller: Βάθρο σίγουρα, η νίκη είναι εφικτή…
Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Μέσα στην εξάδα, μέχρι εκεί...

Jack Miller - Ducati Lenovo Team

Aprilia Racing Gresini

Πολλά ήταν τα χαμόγελα στο στρατόπεδο της Aprilia μετά το πέρας των δύο πρώτων αγώνων της χρονιάς. Η μοτοσικλέτα RS-GP έδειξε βελτιωμένη, γρήγορη και κατάφερε να κάνει δύο εξαιρετικούς αγώνες στα χέρια του Aleix Espargaro.

Τα νέα για την Aprilia είναι πολύ θετικά καθώς ο Andrea Dovizioso πραγματοποίησε το πρώτο τριήμερο τεστ με την ομάδα και όλα δείχνουν ότι θα έχει συνέχεια αυτό το σίριαλ. Στο Portimao ο Espargaro τα είχε πάει πολύ καλά πέρυσι, κάτι που αναμένεται να κάνει και φέτος.

Πρόβλεψη για Aleix Espargaro: Μέσα στην εξάδα, με λίγη τύχη ίσως και βάθρο…
Πρόβλεψη για Lorenzo Savadori: Αν μπει στους βαθμούς θα είναι καλό...

Aleix Espargaro - Aprilia Racing Gresini

Repsol Honda

Η ομάδα που αναμένεται να τραβήξει πιο πολύ τα βλέμματα όλων πάνω της αυτό το τριήμερο είναι αδιαμφισβήτητα η Repsol Honda. Η επιστροφή του Marc Marquez έχει φέρει ξανά τα χαμόγελα στο στρατόπεδο του HRC, το οποίο στο Κατάρ υπέφερε με μέτρια αποτελέσματα.

Όλοι περιμένουμε να δούμε σε τι επίπεδο θα επιστρέψει ο Marquez και αν θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός άμεσα. Από την άλλη ο Pol Espargaro δεν έκανε το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο με τη Honda
τερματίζοντας εκτός δεκάδας. Στην Πορτογαλία θα είναι σίγουρα πιο ανταγωνιστικός αλλά αμφιβάλλω αν θα είναι μπροστά από τον Marquez.

Πρόβλεψη για Marc Marquez: Δύσκολο… Ρισκάρω και λέω βάθρο…
Πρόβλεψη για Pol Espargaro: Μέσα στη δεκάδα, ίσως και στην εξάδα...

Pol Espargaro - Repsol Honda

Red Bull KTM Racing

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά για την εργοστασιακή ομάδα της KTM στο Κατάρ. Οι Miguel Oliveira και Brad Binder βρήκαν εξαιρετικά δύσκολο το να φέρουν τη RC16 στα μέτρα τους, με αποτέλεσμα να κινηθούν σε πολύ ρηχά νερά.

Πέρυσι το Portimao ήταν εκπληκτικό για την KTM, καθώς ο Oliveira κατέκτησε τη νίκη μέσα στην πατρίδα του. Φέτος θα είναι μάλλον πιο δύσκολα τα πράγματα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Πρόβλεψη για Miguel Oliveira: Η νίκη δεν θα επαναληφθεί, ίσως μια πεντάδα...
Πρόβλεψη για Brad Binder: Η δεκάδα είναι εφικτή...

Miguel Oliveira - KTM Red Bull Factory

Ensponsorama Ducati/Sky VR46 Ducati

Το ντεμπούτο των δύο νέων αναβατών της Ducati ήταν ικανοποιητικό ιδιαίτερα στην περίπτωση του Enea Bastianini. Ο νεαρός Ιταλός οδήγησε υπέροχα στο Κατάρ και στους δύο αγώνες τερματίζοντας μάλιστα στη δεκάδα και δείχνοντας σε όλους ότι δεν ήταν τυχαία πρωταθλητής Moto2. Από την άλλη ο Luca Marini δυσκολεύτηκε περισσότερο και δεν κατάφερε να πάρει βαθμό στο Κατάρ, ωστόσο είναι νωρίς ακόμη να βγουν συμπεράσματα.

Πρόβλεψη για Enea Bastianini: Θα είναι πάλι στους βαθμούς...
Πρόβλεψη για Luca Marini: Δύσκολα μέσα στη 15άδα…

Enea Bastianini - Ensponsorama Ducati

Petronas Yamaha SRT

Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση του Κατάρ ήταν η εμφάνιση των αναβατών της Petronas Yamaha. Οι Valentino Rossi και Franco Morbidelli αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, τόσο με τα ελαστικά τους όσο και με τις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να μείνουν πολύ πίσω και στους δύο αγώνες.

Στο Portimao θα έχουν την ευκαιρία οι δύο αναβάτες να ανακάμψουν, καθώς η Yamaha αναμένεται να δουλεύει καλύτερα στην Πορτογαλία.

Πρόβλεψη για Valentino Rossi: Θα είναι στη δεκάδα αυτήν τη φορά…
Πρόβλεψη για Franco Morbidelli: Θα ανακάμψει πλήρως και θα παλέψει για το βάθρο, ίσως και για τη νίκη…

Valentino Rossi - Petronas Yamaha

LCR Honda

Καταστροφικοί ήταν οι δύο πρώτοι αγώνες της χρονιάς για τη δορυφορική ομάδα της Honda στο Κατάρ. Πολλές πτώσεις και μέτριος ρυθμός τόσο για τον Takaaki Nakagami όσο και για τον Alex Marquez τούς άφησαν εκτός βαθμούς, σχεδόν εξαφανισμένους από την πίστα.

Πρόβλεψη για Takaaki Nakagami: Η επιστροφή του Marquez ίσως τον φέρει στη δεκάδα…
Πρόβλεψη για Alex Marquez: Μέσα στους βαθμούς…

Alex Marquez - LCR Honda

Tech3 KTM Racing

Στα ίδια επίπεδα με την LCR Honda κινήθηκε και η ομάδα του Herve Poncharal στους αγώνες του Κατάρ. Οι Danilo Petrucci και Iker Lecuona είχαν κακή απόδοση, δεν κατάφεραν να κινηθούν ποτέ ανταγωνιστικά και έμειναν εκτός βαθμών και εκτός ρυθμού σε όλη τη διάρκεια των δύο τριημέρων.

Πρόβλεψη για Danilo Petrucci: Με δυσκολία στους βαθμούς...
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Αν δει βαθμούς θα είναι θαύμα

Iker Lecuona - Tech3 KTM

Η δράση στο Portimao αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, το Σάββατο έχουμε τις κατατακτήριες και την Κυριακή το απόγευμα τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκανε τους πρώτους γύρους με την Aprilia ο Dovizioso

Ο Marc Marquez επιστρέφει στην Πορτογαλία

Τα φρένα του MotoGP στη μοτοσικλέτα σας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης